Cumartesi , 31 Ekim 2020

Aamir Khan Türkiye’ye Geliyor

[youtube id=”SAS938ACY0Q”]

 

Bolywood’un en çok kazanan aktörlerinden olan Aamir Khan kendisi ile yapılan yeni bir röportaj’da Türk hayranlarından haberdar olduğunu, internette takip ettiğini,Türkiye’ye çok gelmek istediğini hatta bununla ilgili Hindistan Türk Başkonsolosluğu ile de görüştüğünü söyledi.

Türkieye’deki hayranları yüzbinleri bulan Aamir Khan Doom 3 filmi ile aralık 2013’te dğnya çapında ses getirmişti. Fİlmin önce Türkiye’de vizyona gireceği duyurulmuş daha sonra programdan kaldırılmıştı.

şimdiye kadar 50’ye yakın filmde oyuncu yapımcı ve senarist olarak yer alan Aamir Khan toplumsal duyuralılığı yüksek filmlere imza atmasıyla tanınıyor. Ayrıca müslüman olan oyuncu Müslüman ülkelerde ciddi anlamda seviliyor.

Khan’ın ilk kez yönetmenliği üstelendiği filmi Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) 165 dakikalık dram filmi. Imdb tarafından 8.4 puan alan Taare Zameen Par en iyi 250 film listesine girmeyi başarıp 231. sırada yer aldı. Ayrıca film En İyi Bollywood Filmleri arasında 2. sırada yer alıyor. Kim bilir belki Türkiye’de de bir film çeker. Aamir Khan Geleceği tarih kesinleşince buradan yine duyuracağız.

Aamir Khan (d. 14 Mart 1965; Mumbai, Maharashtra), Hint oyuncu, yapımcı ve yönetmen. Evli olup iki oğlu bir kızı vardır. Eşinin adı Kiran Rao’dur. Ayrıca Müslüman olan yönetmen birçok filmde oynamış ve yönetmenlik yapmıştır. Kariyerine amcası Nasir Hussain’in filmi olan Yaadon Ki Baaraat (1973) ile çocuk aktör olarak başlayan Aamir Khan, profesyonel keriyerine 11 yıl sonra Holi(1984) ve ticari başarı getiren Qayamat Se Qayamat Tak(1988) filmleri ile başlamıştır. 6 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Aamir Khan’ın ilk televizyon programı “Satyamev Jayate” Star Plus kanalında yayınlanmaya başlamıştır. Aamir Khan’ın yeğeni Imran Khan da oyuncudur.

Filmografi

Yaadon Ki Baarat (1973)
Madhosh (1974)
Holi (1985)
Qyamat Se Qyamat Tak (1988)
Raakh (1989)
Love Love Love (1989)
Deewana Muh Sa Nahin (1990)
Jawani Zindabad (1990)
Tum Mere Ho (1990)
Dil (1990)
Awwal Number (1990)
Afsana Pyar Ke (1991)
Dil Hai Ke Manta Nahin (1991)
Parampara (1992)
Daulat Ki Jung (1992)
Isi Ka Naam Zindagi (1992)
Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992)
Hum Hain Rahi Pyar Ke (1993)
Andaz Apna Apna (1994)
Aatank Hi Aatank (1995)
Baazi (1995)
Rangeela (1995)
Akele Hum Akele Tum (1995)
Raja Hindustani (1996)
Ishq (1997)
Earth (1998)
Ghulam (1998)
Mann (1999)
Sarfarosh (1999)
Mela (2000)
Dil Chahta Hai (2001)
Lagaan (2001)
Mangal Pandey (2005)
Rang De Basanti (2006)
Fanaa (2006)
Taare Zameen Par (2007)
Ghajini (2008)
3 Idiots (2009)
Luck By Chance (2009) (Misafir Oyuncu)
Dhobi Ghat (2010)
Talaash (2012)
Dhoom3 (2013)
Peekay (2014) (Yapım Aşamasında)

Aamir Khan’ın yapımcılığını yaptığı filmler “Aamir Khan Productions”ın elinden çıkmıştır. Aamir Khan 2012 yılında hacca gitmiştir. Aamir Khan ayrıca Oscar adayı Lagaan filminin başrol oyuncusu ve yapımcısı ve Bollywood’un en çok para kazanan oyuncusu ve yönetmenidir.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

5 comments

  1. Aamir khan gel artık seni çok seviyoruz ailecek izliyoruz şarkılarınla neşeleniyoruz özellikle ben artık rüyalarıma bile giriyo filmlerin ne zaman geliceksin lütfen ankaraya gel <3

  2. Gelipte görememek var. :(

  3. kesinlikle istanbula gelir :(

  4. melek berberoğlu

    Aamir khan türkiyeye gelsın artık lutfen 2015 te gelecegını soylemısti . hangi tarıhte nerede olacak lutfen bilgi istiyoruz.

melek berberoğlu için bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir