https://juragankomik.com

Banka Müşterileri ve ATM’ler Tehlikede

Bilindiği üzere Microsoft tarafından 2013 yılında yapılan bilgilendirme açıklamasında, Windows XP işletim sisteminin 2014 yılında 8 nisan tarihinde Microsoft’un bu işletim sistemine sunduğu desteğin tamamen iptal edileceği açıklanmıştı. Bu açıklama yapıldığında dünya nüfusunun yaklaşık %46’sı Windows XP işletim sistemini kullanmaktaydı.

Windows XP uzun yıllar boyunca kullandığımız bir yazılımdı, o zamanların en gelişmiş sistemi olan Windows XP, yerine Windows 7 ve Windows 8 yazılımlarına bırakacak. Windows XP’nin tarihe gömülmesi kişisel kullanım için pek sorun yaratmayabilir, zira 2-3 saat içinde bilgisayara Windows 7 veya 8 sürümünü yüklemek mümkün, ancak Windows XP’nin desteklerinin kapanması sonucunda tüm bankacılık sistemi riske girecek.

Dünya üzerinde bankacılık sisteminde ATM’ler üzerinde kullanılan işletim sistemi Windows XP olarak sürdürülüyor, XP’den desteklerin çekilmesi sonucunda ATM sistemi büyük bir riske girmiş olacak. Nisan 8’e kadar ATM altyapılarındaki Windows XP yazılımları kaldırılıp yerine başka bir güncel işletim sistemi kurulmazsa, gerekli önlemler alınmadığı taktirde ATM kullanan herkes riske girmiş olacaklar. Şuan dünyadaki ATM’lerin yaklaşık %95’i Windows XP altyapısında çalışmakta.

Bunların yanı sıra Microsoft kullanıcıların mağdur olmamaları için sürekli olarak XP kullanıcılarını uyarmaya devam ediyor, 8 nisana kadar işletim sistemini değiştirmeyenler bu tarihten sonra riski kabullenmiş olarak XP’yi kullanmaya devam edecekler. Windows XP’den desteklerin çekilmesi sonucu Hacker olarak adlandırılan bilgisayar veri ve bilgi hırsızlarının eline düşmek çok daha basit bir hal alacaktır. Bu nedenle bizlerde işletim sisteminiz XP ise değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Hakkında Mert Usluer

Sosyal medya, teknoloji ve bir çok konuda yazar. "sosyalmedyahaber.com"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir