https://juragankomik.com
Salı , 16 Nisan 2024

Deutsche Bank 9 Bin Kişiyi İşten Çıkarıyor

Ciro olarak Almanya’nın en büyük bankası olarak bilinen Deutsche Bank bünyesinde çalışan yüz bini aşkın insan bulunmaktadır. Frankfurt merkezli banka Londra, New York, Singapur, Hong Kong ve Sydney şehirlerinde sahip olduğu yönetim merkezleri ile finans dünyasında etkin bir role sahiptir. İngiltere bankalarının da bulunduğu çeşitli küçük bankaların birleşmesi sonucu oluşmuştur. Bankalar grubuna en son 1989 yılında Amerikan bankaları da katılınca banka büyümüştür.

Deutsche Bank bugünlerde ise gündeme işçi çıkartma haberi ile geldi. Tasarruf paketi ve yeni teknolojik yatırımlardan dolayı 9 bin çalışanını işten çıkaracağını bildirdi.

Dünya finans kuruşlarında arasında önemli bir yere sahip olan kurum tasarruf tedbirleri bağlamında dünya genelinde 9 bin kişinin çıkarılacağını açıkladı. Almanya’dan 4 bin kişi seçilirken, 2017 hedefleri arasında şube sayısını 200’e düşürmek olduğu biliniyor.

Kar zarar açıklamalarında 2015 yılının üçüncü çeyreğinde 6 milyar Euro zarar ettiğini duyuran Deutsche Bank, Arjantin, Şili ve Danimarka gibi ülkelerden tamamen çekileceğini belirtti.

Hakkında Erdem Meriç

İstanbul Üniversitesi iktisat öğrencisi. Genç girişimci.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir