https://juragankomik.com
Perşembe , 28 Mart 2024

Tag Archives: interaktif sözlük sıralaması

İnteraktif Sözlükler Şubat 2014 Sıralaması

Çok yoğun bir gündemin ortasındayız. Gündemin ağırlığı interaktif sözlüklere de yansımış durumda. Toplam entry’de, Şubat’ın 28 gün çekmesi sebebiyle düşüş yaşansa da birçok sözlük ortalama entry sayısında artış yaşamış durumda. İlk üç sıra yine her zamanki gibi gerçekleşti. Ekşi Sözlük ve İTÜ Sözlük ortalama entry sayısını arttırmışken Uludağ Sözlük’te çok hafif bir düşüş yaşanmış. Dördüncülük koltuğu yine el değiştirdi geçtiğimiz ay. Cogito Sözlük, kaptırdığı 4.’lük koltuğunu tekrar kazanmış. Bu ay sıralamamıza, önceki ay siteye ulaşamadığımız YTU Sözlük tekrardan girdi. Sıralamaya Seviyeli Sözlük ise ilk defa giriş yapmış durumda. Kendilerine başarılar diliyoruz. Her zamanki hatırlatmamızı yapıyor ve sizi İnteraktif Sözlükler Şubat 2014 sıralaması ile başbaşa bırakıyorum: Sıralamamıza sözlükspot sözlükleri ve kuralsız sözlükler dahil değildir. Her türlü istek ve şikayetinizi sener@sosyalmedyahaber.com’a mail atabilirsiniz. İşte Şubat 2014 sıralaması:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Ocak 2014 Sıralaması

2014’ün ilk interaktif sözlükler sıralaması ile karşınızdayız. Sözlük dünyasına adım atma ve bu dünyadan elini eteğini çekmelerin yaşandığı bir ayı geride bıraktık. Erciyes Sözlük artık sıralamamızda olmayacak. Yerini Sosyofeed Sözlük aldı. YTU Sözlük ise erişim olmadığı için bu ayki sıralamamızda kendine yer bulamadı. Sıralamaya gelecek olursak, ilk üç sıra her zamanki gibi değişmedi. Ama dördüncülük koltuğu bu sıralamada el değiştirdi. Uzun süredir 4.’lük koltuğunu kimseye kaptırmayan Cogito Sözlük yerini Galatasaray Sözlük’e bıraktı. Yine bir zamanların 4.’sü Kötü Sözlük bu ay 6. sıradan kendisine yer buldu. Sıralamamıza yeni dahil olan Sosyofeed Sözlük kendisine 11. sıradan yer buldu. Şimdi her ay yaptığımız ikazımızı yapıp sizi sıralama ile başbaşa bırakıyorum: İnteraktif sözlükler sıralamasına kuralsız sözlükler ve sözlükspot sözlükleri dahil değildir. Her türlü görüş ve önerileriniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz. Karşınızda İnteraktif Sözlükler Ocak 2014 sıralaması:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Aralık 2013 Sıralaması

2013 senesinin son interaktif sözlükler sıralaması ile karşınızdayız. Birçok olayın yaşandığı, önemli hadiselerin gerçekleştiği bir yılı geride bıraktık. 2014 yılının daha iyi bir yıl olmasını temenni ediyorum. Aralık ayında, her zaman olduğu gibi ilk üç değişmemiş durumda. İlk sırada, entry sayısında 94 bin’lik bir artış yaşayan Ekşi Sözlük bulunuyor. Uludağ Sözlük ve İtü Sözlük, entry’lerindeki çok ufak artışlarla 2. ve 3. sıradaki yerini almış durumda. Cogito Sözlük büyük bir entry kaybı yaşadığı halde 4. sıradaki yerini korumuş durumda. Bu ayın en dikkat çekici olayı ise Kartal Sözlük’ün entry sayısını iki katından fazlaya çıkarıp 6.’lık koltuğuna oturması oluyor. Aralık ayı birçok sözlük için verimli olmuş. Sözlüklerin çoğu aylık entry sayılarını arttırmış durumdalar. Büyük kayıp yaşayanlar olmasına rağmen genelde istikrarlı bir şekilde Aralık ayı tamamlanmış. İnteraktif Sözlük sıralaması ile ilgili her türlü istek ve şikayetinizi sener@sosyalmedyahaber.com mail adresine mail atabilirsiniz. Karşınızda İnteraktif Sözlükler Aralık 2013 sıralaması:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Kasım 2013 Sıralaması

İnteraktif Sözlükler kasım 2013 sıralaması ile karşınızdayız. Sözlüklerde yaşanan değişimlerin gitgide arttığı bir dönemdi Kasım ayı. Bu süreçteki en radikal değişim ise İTÜ Sözlük’ten geldi. İTÜ Sözlük, çaylaklığı artık tamamen kaldırdı. Dileyen yazar olup entry girebiliyor fakat kurallara uymak kaydıyla. Bu değişim ise İTÜ Sözlük’e 45 binlik bir entry artışı yaşatmış durumda. Bir önceki aya göre, girilen entry sayısı 45 bin artan İTÜ sözlük, bu ayın en kazançlı sözlüklerinden biri. Listenin zirvesinde ise Ekşi Sözlük bulunmaya devam ediyor ama bir kan kaybından da söz edebiliriz. Neredeyse İTÜ Sözlük’ün artışı kadar, Ekşi Sözlük’te bir entry azalması görülüyor. Uludağ Sözlük ve Cogito Sözlük istikrarını korurken en çarpıcı atak Galatasaray Sözlük’ten gelmiş durumda. Birkaç ay önceki sarsıntıyı üzerinden atan Galatasaray Sözlük entry sayısını bir önceki aya göre neredeyse 2 katına çıkarmış durumda. Bu da kendisini 5.’lik koltuğuna oturtmuş. Kartal Sözlük, Laz Sözlük ve Atauni Sözlük’ün de entry artışları bir önceki aya göre iki …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Ekim 2013 Sıralaması

Ekim ayı, 9 günlük bayram tatili sebebiyle, birçok sözlük için kötü geçmiş durumda. Birkaç sözlük hariç bütün sözlüklerde entry düşüşü görüldü. Ekşi Sözlük’ün, aylık 1 milyon entry bandından dönüşü ve de düşüşü devam ediyor. Ağustos ayında 939 bin entry girilen Ekşi Sözlük’teki entry girişi kaybı 260 bini bulmuş durumda. Sadece Ekşi Sözlük değil, birçok sözlükde entry giriş sayısında düşüş yaşanmış durumda. Bu ayın en çok artış gösteren sözlüğü ise Laz Sözlük. 2 aydır sıralamamıza dahil olan Laz Sözlük bu ayın en çok artış gösteren sözlüğü oldu. %200’e yakın entry artışı gösteren Laz Sözlük’ü tebrik ediyoruz. Bu ay sıralamamıza iki sözlük dahil oldu ve bir sözlük sıralamamızdan ayrıldı. Uzun zamandır yayın yapan Muhalif Sözlük, mütevazı duruşuyla sıralamamıza dahil oldu. Diğer sözlük ise, sıralamadaki sözlüklerden biraz farklı. Sadece Kürtçe yayın yapan Tırşık.net bu ayki sıralamamıza 17. sıradan dahil oldu. Bu iki sözlüğe, bol entry’li günler diliyoruz. Kutup Sözlük ise kapandığından dolayı bu …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Eylül 2013 Sıralaması

Birçok sözlüğün kan kaybı yaşadığı bir ayı daha geride bıraktık. Eylül ayında, birkaç sözlük hariç, bütün sözlüklerde entry sayısında düşüş gözlemlendi. Ekşi Sözlük’ün 180 bine yakın entry kaybı yaşadığını, Uludağ Sözlük’ün geride kalmadığı bir düşüş yaşadığını belirtmek istiyorum. Bu ay, hemen hemen her sözlükte bir entry azalması yaşanmış fakat entry’lerini arttıran sözlükler de yok değil. Tanıtım atağına geçen Cogito Sözlük, bu ayı 53 bin entry ile 4. sırada tamamladı. Bir önceki aya göre 15 bin artış sağlayan Cogito Sözlük hızını almışa benziyor. Bir diğer dikkat çeken artış ise Mürteci Sözlük’te. Uzun zamandır sıralamanın dibinde kendine yer bulan Mürteci Sözlük entry sayısını bir önceki aya göre neredeyse 2 katına çıkarmış durumda. Her zaman yaptığımız bir ikazı tekrarlıyor ve sizi sıralama ile başbaşa bırakıyorum: Sıralamamızda sözlükspot sözlükleri ve kuralsız sözlükler yer almamaktadır. İstek ve şikayetleriniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz. İşte Eylül 2013 sıralaması:  

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Ağustos 2013 Sıralaması

Sıcak geçen bir ayın sonunda tekrar sizlerle beraberiz. Bu ayki sıralamada Ekşi Sözlük‘ün, zekatını verse başlı başına sözlük kurulacak kadar çok entry artışı dikkat çekiyor. Yaklaşık 245 bin entry artışı yaşayan Ekşi Sözlük, hızlı yazar alımının faydalarını görüyor diyebiliriz. Bu ay sıralamamıza Laz Sözlük ve Gala Sözlük (Galatasaray Sözlük) ve tekrardan Galatasaray Sözlük’ü dahil ettik. Galatasaray Sözlük 10 günlük bir kapalı kalmanın sonucu olarak iki farklı sözlüğün açılmasına sebep olmuştu. Bunlardan biri cimbomsozluk.org, diğeri galasozluk.net’ti. Gala Sözlük, bunlar içerisinde tutan tek sözlük oldu ve iyi bir başlangıç yaparak 4. koltuğuna oturdu. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bu ay sıralamadan, uzun zamandır yeterince entry girilmeyen Gaün Sözlük’ü çıkardık. Sıralamaya dahil olabilmeleri için en az 300 entry girilmesi gerekiyor. Sizleri daha fazla meraklandırmadan sıralamayı paylaşıyorum. Her türlü öneri ve şikayetleriniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz.

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Temmuz 2013 Sıralaması

Birçok sözlüğün entry sayılarını arttırdığı, bazı sözlüklerin yazılım güncellemesine gittiği ve bazılarının kapandığı, bazılarının açıldığı bir ayı geride bıraktık. Sıralamada her zamanki gibi ilk üç değişmezken, uzun bir aradan sonra sıralamaya dahil olan Cogito Sözlük kendisine 4. sıradan yer bularak büyük bir başarıya imza attı. Galatasaray Sözlük’ün ani bir biçimde kapatılması ve yerine benzer sözlüklerin açıldığı Temmuz ayında birçok sürpriz de yaşanmadı değil. Kötü Sözlük’ün uzun zamandır 4. sırada olduğu sıralamaya bu ay tekrar giren Cogito Sözlük 4. koltuğunu ele geçirmiş durumda. Kutup Sözlük’ün 5. sıraya yerleşmesiyle Kötü Sözlük 6. sıraya kadar düşmüş durumda. Yıldız Teknik Üniversitesi sözlüğü YTU Sözlük uzun bir aradan sonra tekrar sıralamamıza dahil oldu. Bu ayki sıralamamıza DEÜ Sözlük’ü dahil edemiyoruz. Ulaşamadığımız DEÜ Sözlük’ün istatistiklerini alamadık. Önümüzdeki ay sıralamamıza, yeni kurulan cimbomsozluk.org ve laz sözlük’ü de dahil edeceğiz. Her türlü istek ve önerileriniz için mail adresimiz: sener@sosyalmedyahaber.com’dur. Lafı uzatmadan Temmuz sıralaması ile sizleri başbaşa bırakıyorum:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Haziran 2013 Sıralaması

Haziran ayı, ülkemiz için kırılma anının yaşandığı bir aydı. Bu ay içerisinde Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar sosyal medyada günlerce konuşulmuştu. Türk kullanıcılar tarafından günlük ortalama 8 milyon tweetin atıldığı Twitter’da 1 haziran günü 27 milyon tweet atılmıştı. Twitter için bu böyleyken, sözlüklerde de bir artış olacağını düşünmek abes olmazdı herhalde. Türkiye’nin önde gelen interaktif sözlükleri, Ekşi Sözlük, İTÜ Sözlük ve Uludağ Sözlük Haziran ayını bir önceki aya göre belirgin artışla kapattılar. Özellikle Ekşi Sözlük’ün 98 bin’e yakın entry artışı yaşaması dikkatlerden kaçmıyor. Bu ay birkaç sözlük dışında entry sayılarında genel bir düşüş var. Birçok sözlüğün sıralaması değişti. Bazı üniversite sözlüklerinin, yaz tatili ile birlikte durulması da gözlerden kaçmıyor. Bu ayın en iyi çıkışını yapan sözlük hiç kuşkusuz Kutup Sözlük oldu. Bir önceki ay 7. olan Kutup Sözlük sıralamada kendisine 5. sıradan yer buldu. Bu ay entry olarak en büyük düşüşü ise Galatasaray Sözlük yaşadı. 9 bin entry kaybı ile uzun …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Mayıs 2013 Sıralaması

Sosyal medyanın en güçlü mecralarından olan sözlüklerin Mayıs 2013 sıralaması ile karşınızdayız. Listenin ilk üç sırasında bulunan sözlükler Mayıs ayını artışla tamamladılar. Ekşi Sözlük 600 bin barajından aşağı inmiyor. Uludağ Sözlük şu anki haliyle 3 ay önceki Ekşi Sözlük’ü çok rahat geçebilecekken şu an neredeyse %60’ı kadar entry girebilmiş. İTÜ sözlük her zamanki gibi 3. sırada. Bu üçlüyü Galatasaray Sözlük ve Kötü Sözlük takip ediyor. Fakat bu ayın en büyük sürprizini Beşiktaş taraftarının sözlüğü Kartal Sözlük yaptı. 6 binlik entry artışı ile 6. sıraya yükselen Kartal Sözlük büyük bir alkışı hak ediyor. Bu ayki sıralama, genel olarak birçok sözlüğün artış yaşadığı bir sıralama oldu. Fakat bazı sözlüklerdeki büyük entry kayıpları ise dikkat çekiyor. Her zamanki ikazımızı yapıp sizi sıralama ile başbaşa bırakıyorum: Her türlü istek ve şikayetiniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz.

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Nisan 2013 Sıralaması

İnteraktif Sözlüklerin birçoğu bu ay düşüş yaşamış durumdalar. Çok iyi bir Mart ayının ardından Nisan’da birçok sözlük entry sayısında düşüş yaşamış durumda. Ekşi Sözlük, yaptığı kadın yazar alımının meyvesini yemeye devam ediyor. bir önceki ayda yaşadığı %50’lik entry sayısı artışı bu ay yaşanmamış ama istikrar sürmüş. Entry sayılarındaki düşüş tabii ki bu ayın geçen aya göre 1 gün eksik olmasında yatıyor ama günlük ortalama entry sayısında çoğu sözlükte düşüş var. İlk üç sıra yine her zamanki gibi gerçekleşti. Bunun dışındakiler birkaç sözlük hariç çoğu yerini korumuş sayılır. Bu ayın sürprizi ise yeni sürümüne geçiş yapan Dolu Sözlük’ten. Bu ayki sıralamamızda YTU Sözlük’ü sıralamaya dahil edemedik. Yaşadığı teknik sıkıntıları düzeltirse sıralamadaki yerini almaya devam edeceğini bildirmek isterim. Her türlü fikir ve önerileriniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz. Karşınızda İnteraktif Sözlükler Nisan 2013 sıralaması:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Mart 2013 Sıralaması

İnteraktif sözlükler sıralamasında bugüne kadar Uludağ Sözlük’ün Ekşi Sözlük’ü zorladığını birçok kere göstermiştik. Aylık entry sıralamasında birbirlerine çok yakın olan bu iki sözlük için düşüncelerim çoğu zaman Uludağ Sözlük’ün Ekşi Sözlük’ü aylık performansta geçeceği yönündeydi. Fakat Ekşi Sözlük yönetimi 8 Mart’ta gerçekleştirdikleri yazar alımı ile entry sayılarını neredeyse 1.5 katına çıkarmış durumdalar. Ekşi Sözlük Şubat’ta 401 bin entry girmişken bu ay tam 630 bin entry girdi. Kısacası Mart 2013 sıralaması Ekşi Sözlük’ün 6. vitese takmış olduğu bir sıralama. Bu ay sıralamamızda İU Sözlük yer almıyor. Sözlüğe erişim, bu yazıyı girdiğim sırada yoktu. Bu sebeple İU Sözlük’ü dahil edemiyoruz. Bu ay sıralamamızda bir yeni sözlük daha var. METU Sözlük bu ay sıralamamıza dahil oldu. Genel olarak inişli çıkışlı bir sıralama oldu bu ayki sıralama. Birçok sözlük bir ay önceki konumunda tutunamıyor. İlk 5 her zamanki gibi değişmemiş durumda. Ben sözü daha fazla uzatmadan sizi mart 2013 sıralaması ile başbaşa bırakıyorum:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Şubat 2013 Sıralaması

28 günlük serüven birçok sözlük için, doğal olarak, düşüşe sebep olmuş. Fakat ortalama entry bakımından Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük entry sayılarında artışa gitmişler. Birçok sözlükte görülen bu düşüşlerin sebebi tam olarak bilinmese de buna rağmen bazı sözlükler entry sayılarında artışa gidip sıralamada yükselmiş durumdalar. Uzun zamandır 4. sırada kendisine yer bulan Kötü Sözlük sırasını Galatasaray Sözlük’e kaptırmış durumda. Galatasaray Sözlük yaklaşık 1600 entry farkıyla 4. oldu. Kutup Sözlük ise, kısa bir süre önce açılmasına rağmen yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Sözlükler sıralamasına hızlı bir giriş yapan İÜ Sözlük ise düşüşe geçmiş durumda. Büyük bir entry kaybı yaşayan İÜ Sözlük kendisine 15. sıradan yer bulabilmiş. Lafı daha da dolandırmadan Şubat ayının sözlük sıralamasını sizlere sunuyorum:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Ocak 2013 Sıralaması

2013’ün ilk interaktif sözlük sıralaması ile karşınızdayız. Ocak ayını en iyi şekilde geçiren sözlükler genel olarak ilk üç’te yer alan “demirbaşlar”. Ekşi Sözlük, Uludağ Sözlük ve İTÜ sözlük entry sayılarında ciddi bir artışa gitmişler. Uludağ Sözlük, entry sayısındaki artışa rağmen Ekşi Sözlük’e bir türlü yaklaşamıyor. Ama Ekşi Sözlük’te yaşanacak bir düşüş yakın bir zamanda Uludağ Sözlük’ü birinci yapabilir. 4. sırayı kimseye kaptırmayan Kötü Sözlük bu ay yine 4. sırada. Fenerbahçe Sözlük ve YTU Sözlük bu ayın en çok çıkış yapan sözlükleri. FB Sözlük 4, YTU Sözlük 6 sıra birden yükseldi. Yazılımsal sıkıntılar yaşanayan İHL Sözlük, sıkıntılarını giderene kadar sıralamamızda artık yer almayacak. İstatistiklere ulaşamadığımızdan sıralamaya dahil edemiyoruz çünkü. Bu ay sıralamamıza Santral Sözlük dahil oldu. Sıralamaya vasat bir başlangıç yapan Santral Sözlük 21. sıradan kendisine yer bulabildi. Her ay yaptığımız ikazımızı tekrar ediyoruz: Bu sıralama kurallı ve sözlükspot olmayan sözlüklerin sıralamasıdır. Her türlü istek ve önerinizi sener@sosyalmedyahaber.com adresine yollayabilirsiniz. İşte …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Aralık 2012 Sıralaması

İnteraktif sözlükler Aralık ayında performanslarını arttırmışa benziyorlar. İncelemesini yaptığımız sözlüklerin birçoğu Kasım ayına göre entry sayılarını arttırmış durumdalar. Özellikle Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük, birçok sözlüğün aylık entry’lerinden daha fazla bir artış yaşamışlar. Ekşi Sözlük Kasım ayına göre 43 bin, Uludağ Sözlük 32 bin’lik bir artış yaşamış. Bu ay sıralamamıza, 20 Aralık’ta açılan Kutup Sözlük‘ü ekledik. 11 günde girdiği 7764 entry ile sıralamada 11. sıraya yerleşen Kutup Sözlük önümüzdeki aylar için iyi sinyaller verdi. İhl Sözlük ise düşüşe devam ediyor. Bir zamanlar 4. sırada olan İhl Sözlük kendine 23. sırada yer bulabildi. İhl sözlükte yaşanan yönetim krizi ve sözlüğün server sorunları nedeniyle 3-4 gün kapalı olması İhl Sözlük’ü sıralamanın sonlarına doğru itmiş durumda. Bir efsane olan İhl Sözlük’ün bu hali gerçekten içler acısı. Bu ay sıralamamızdan antisourtimes’ı çıkardık çünkü sözlük yayın hayatına son verdi. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Sözlük (Atauni Sözlük)’ü de bakım çalışmaları dolayısıyla inceleyemedik. her türlü görüş ve önerileriniz …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Kasım 2012 Sıralaması

İnteraktif sözlükler sıralaması ile karşınızdayız. Bir bir sözlüklerin açıldığı bu dönemde bazı sözlüklerin kepenk indirmesi, formatsız sözlük kavramını hayatımıza sokan sözlükspot’un kapatılacağı haberi ile bir ayı geride bıraktık. Daha önce listede hızlı bir yükseliş yapan ve 4. bile olan Alem Sözlük bundan sonra aramızda olamayacak. Alem Sözlük kepenkleri indirdi. Aldığım duyumlar ise Alem Sözlük yönetiminin başka bir sözlük açma gayretinde oldukları. Bu ay sıralama kriterlerimize bir eklenti daha yaptık. Bundan böyle sözlüklerin aylık entry değişimlerini de inceleyeceğiz. Bir önceki aya göre değişim şeklinde sıralamamızda yer alacak bu kriter sözlüklerin kendilerini değerlendirmeleri noktasında faydalı olacaktır. Bu ayın en sürpriz olayı, Uludağ Sözlük’ün Ekşi Sözlük’e aşırı derecede yaklaşmış olması. Ekşi Sözlük düzlükte DRS açmazsa (bkz: drs) Uludağ Sözlük bir kaç ay sonra Ekşi Sözlük’ü geçecekmiş gibi duruyor. Bir başka olay ise yazılım değiştiren İHL Sözlük’ün büyük bir düşüş yaşaması. İHL sözlük hiç de haketmediği, daha önce hiç olmadığı bir sıradan listede kendisine …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Ekim 2012 Sıralaması

İnteraktif Sözlükler Ekim 2012 sıralamasıyla karşınızdayız. İnteraktif sözlükler gün geçtikçe sayısı artan sosyal medya mecralarıdır. Bu ay, listemize iki yeni sözlük daha katıldı. Atatürk Üniversitesi Sözlük ve YTU sözlük. AtaUniSözlük bu ay 14’üncü, YTU sözlük 22. oldu. İki sözlüğe de hoş geldin diyoruz. Listenin ilk üçü her zamanki gibi. Ekşi Sözlük bir önceki aydan fazla bir şey kaybetmeden yine lider. Uludağ Sözlük 22 binlik entry artışı ile Ekşi Sözlük’e epey yaklaşmış durumda. İtü Sözlük istikrarından hiçbir şey kaybetmeden 3.’lük koltuğunda. Galatasaray Sözlük bakım çalışması yaptığından istatistikleri alamadık. Bir sonraki sıralamada GS Sözlük’e yer vereceğiz. 4. koltuğunda, koltuğu uzun zamandır terk etmeyen Kötü Sözlük bulunuyor. Kötü Sözlük’ü Alem Sözlük ve İHL sözlük takip ediyor. Bir zamanların 3.’sü İHL sözlük’teki kan kaybı devam ediyor. İU sözlük yeni açılmış olmasına rağmen performansından bir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor. Lafı daha fazla uzatmadan, her zamanki ikazımızı yapıyor ve bir hatırlatmada bulunmak istiyorum: Bu sıralamaya …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Eylül 2012 Sıralaması

Eylül ayı sözlükler açısından pek verimli geçmemiş gözüküyor. Özellikle birinciliğe oynayan Uludağ Sözlük’teki büyük orandaki entry kaybı dikkat çekiyor. Bunun dışında ilk 6 her zamanki gibi. Ekşi Sözlük lider, Uludağ Sözlük ikinci, İtü Sözlük üçüncü sırada. Bu üçlüyü Kötü Sözlük, Alem Sözlük ve İhl Sözlük takip ediyor. Uludağ Sözlük Ağustos ayına göre yaklaşık 70 binlik bir enty kaybı yaşamış olmasına rağmen 2. koltuğunu hala kaybetmiş değil. İtü Sözlük bir önceki aya göre entry sayısında artış yaşamış. Kötü Sözlük 9 bin entry kaybına rağmen 4. sıradaki yerini korumuş. İhl Sözlük girdiği buhranlı dönemden kurtulamamışa benziyor. İhl Sözlük’teki kan kaybı hissedilir derecede kendini gösteriyor. Buna rağmen çok az farkla Galatasaray Sözlük’ün önünde, 6. sırada. Bu ay, Kartal Sözlük ve Antisourtimes’ı listeye alamadık. İki sözlük de büyük ihtimalle bakımda. İstatistiklerini göremediğimiz için sıralamaya alamıyoruz. Bu ay sıralamamıza İstanbul Üniversitesi Sözlük (İU sözlük) dahil oldu. 21 Eylül’de ilk entry’si girildiği halde 11 bin entry’le …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Ağustos 2012 Sıralaması

Ağustos ayı, içerisinde bayram bulunmasına rağmen birçok sözlük için artışa sebep olmuş. Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük arasındaki fark git gide erirken İtü Sözlük istikrarlı çizgisinden şaşmamış gözüküyor. Bu ay 4. koltuğu kötü sözlük’e gitmiş. Kötü Sözlük’ü Alem Sözlük ve İhl Sözlük takip ediyor. İhl Sözlük 6. olduğu halde entry sayısındaki düşüşe bir türlü engel olamamışa benziyor. İlk kurulduğu günlerde İtü Sözlük’ü geçip 3. sıralara kadar yükselen İhl Sözlük şimdi 6. koltuğunu bile elinde zor tutuyor. Temmuz ayında 5. olan Galatasaray Sözlük bu ay kendisine 7. sırada yer bulabilmiş. Bu ay sıralamamıza Erciyes Sözlük dahil oldu. Listeye 14. sıradan giren Erciyes Sözlük’ü bakalım daha üst sıralarda görebilecek miyiz? Daha önceki sıralamalarımızda Private Sözlük’e yer veriyorduk. Bu ay Private Sözlük kapandığı için listeden çıkmış durumda. Private Sözlük yayın hayatına son vermiş. Yaklaşık 1 senedir sözlük sıralaması haberimizi yapıyoruz. Bu süre zarfında formatsız ve sözlükspot sözlüklerini sıralamalara dahil etmemiştik. Eylül ayı itibariyle …

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Temmuz 2012 Sıralaması

İnteraktif Sözlükler Temmuz ayını istikrarını koruyarak geçirmişler. Temmuz ayında ilk üç sözlük her zamanki yerlerini muhafaze etmişler. Bu ay en büyük atağı ise Galatasaray Sözlük yapmış. Galatasaray Sözlük 34 bin entry ile 5. sıraya yerleşti. Eko Sözlük, siteye ulaşılamaması sebebiyle listeden çıkarıldı. Alem Sözlük ise sitesinde yaşadığı bir sıkıntı sebebiyle yanlış anlaşılmaya kurban gidecekti. Alem Sözlük’ün entry numara sistemi bozulduğu için sözlükte bu ay 20 milyon entry girilmiş gibi gözüküyordu. Bu sebeple haber ilk yayınlandığı anda Alem Sözlük sıralamaya dahil edilmemişti. Ama sözlük yöneticileri ile yapmış olduğumuz görüşmede yönetici durumu izah etti. Alem Sözlük’ü tekrar listeye dahil ettik. Bu ay sıralamamıza Gazü Sözlük eklenmiştir. Sıralamaya 19. sıradan giriş yapan Gazü Sözlük’ü bakalım daha üst sıralarda görebilecek miyiz? porno izle Her zamanki açıklamamızı tekrar ediyoruz: Sözlük sıralamasına sözlükspot sözlükleri ve kuralsız sözlükler dahil değildir. Her türlü görüş ve önerileriniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz. İşte huzurlarınızda Temmuz 2012 sıralaması:

Devamı »

İnteraktif Sözlükler Haziran 2012 Sıralaması

Ekşi Sözlük, aylık girilen entryler bakımından uzun zamandır zirvedeki yerini koruyor. Ama hiç bu kadar bir sözlüğün nefesini ensesinde hissetmemişti! Haziran ayında ekşi sözlük ile uludağ sözlük arasındaki fark daha da azalmış vaziyette. Ekşi sözlük’teki entry giriş hızı düşüşü, Uludağ sözlük’ün bir kaç adım daha Ekşi Sözlük’e yaklaşmasına sebep olmuş. aralarındaki fark sadece 45 bin entry! Zirvede yine Ekşi Sözlük bulunuyor. Ekşi Sözlük’ü Uludağ sözlük ve İtü Sözlük takip ediyor. Mayıs ayında 4.lüğe yükselen Alem Sözlük bu ay entry giriş hızını düşürdüğü halde 4.lük koltuğunu kaptırmamış. İhl Sözlük 1 hafta kapalı kalması dolayısıyla bu ay da 6. sırada kendine yer bulabilmiş. Bu ay sıralamamıza 4 yeni sözlük katıldı. W sözlük, Ayı sözlük, Ata sözlük, Uykusuz sözlük. Daha önce defaatle tekrarladığımız bir hususu belirtip bu ayki sıralamamızla sizleri başbaşa bırakacağız. Sıralamamıza kuralsız sözlükler ve sözlükspot sözlükleri dahil değildir. Her türlü istek ve önerileriniz için sener@sosyalmedyahaber.com adresine mail atabilirsiniz. İşte interaktif sözlükler …

Devamı »