“Kurt Seyit ve Şura”da Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaşan Farah Zeynep Abdullah, GQ Türkiye’nin Şubat ayı kapağı oldu. Genç oyuncu, Ebru Çapa’ya verdiği röportajda nasıl keşfedildiğine dair önemli bir bilgi verdi. Facebook’ta keşfedilmiş University of Kent’e başlarken de çift anadal seçiyor Farah Zeynep Abdullah: Fransız Edebiyatı ve Tiyatro… İkinci senesinde, Paskalya tatili için geldiği Türkiye’de, Kanal D Dramalar Koordinatörü Lale Eren’le tanışmasıyla hayatının akışı değişiyor. Lale Eren ve yönetmen Zeynep Günay Tan, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”deki Aylin karakteri için hem masum hem de seksi görünen bir oyuncu ararken, hayat yollarını kesiştiriyor: “Facebook’tan fotoğrafımı görür görmez ‘budur’ demiş Zeynep abla. Ertesi gün bir kamera çekimi aldılar. Aynı hafta içinde de ‘gelebilir misin’ diye sordular. Dondurdum okulu. Setteki ilk günüm çok zordu ama. Eve gidip ağlıyordum; ne yaptım, bu nasıl geçecek diye. Çok zor bir dönemdi. Dil zorluğu vardı, aksanım çok kayıktı.” İki senelik yoğun dizi temposunun ve “Kelebeğin Rüyası”nın çekimlerinin ardından …
Devamı »Kıvanç Tatlıtuğ’dan Twitter Eleştirileri
Türkiye’nin ve ortadoğu’nun en popüler manken oyuncularından biri olan Kıvanç Tatlıtuğ, adına açılan fake hesaplarla mücadele başlattı. Adına onlarca fake hesap açılan Tatlıtuğ bu gidişata dur demek için resmi olarak twitter’a geldiğini duyurdu. “Herkese gunaydin..adima acilmis sahte hesaplari engellemek icin isim degisikligi yaptim. Kullanilan hicbir kt hesabina inanmayin..” diye tweet atan Tatlıtuğ’ın en son yazdığı tweet’te de medyaya isyan ettiği görüldü, “Konusan bir insan degilim halbuki,ama acin bakin gazeteleri,ne de cok seyler soylemisim ” benim” haberim olmadan.yazik.” tweeti atan Tatlıtuğ’un hem geleneksel medya hem de sosyal medya ile arasının iyi olmadığı söylenebilir. Sosyal Medya hesapları verified account olmayan Tatlıtuğ’un bir ajans ile çalışmadığı ve sosyal medya kullanımı konusunda desteğe veya danışmana ihtiyacı olduğu aşikar. iletişim çağında hesabın kendisine ait olup olmadığını bile netleştirmek için herhangi bir muhatap bulamadığımız Tatlıtuğ umarız bu konuya daha çok eğilir ve takipçileri ve medya ile arasındaki iletişim kanallarını açar.
Devamı »Ekranlardaki Yeni Akım: Hashtag
Televizyon ekranlarında yer alan hashtag’ler, son dönemlerin popüler akımlarından birisi. Diziler ve programlar bir anlamda, izleyicisini edilgenden etken hale getirip, sosyal medyada kendisi hakkında paylaşımlarda bulunmaya ikna ediyor. Belirlediği TV programlarında yayınlanan hashtag’lerin twitter’daki yansımalarını mercek altına alan MTM, bu çalışmasıyla, sosyalleşme devriminin gerisinde kaldığı sanılan televizyonun interaktifliğe doğru değişimini de su yüzüne çıkardı… Fikirlerini belirtme, kendinden söz ettirme, sosyalleşme gibi kavramlar, sosyal medya ile yeniden şekillendi. Bir zamanlar televizyon sadece edilgen şekilde izlenirken, günümüzde TV programları ve yerli diziler, ekranlara yerleştirdikleri hashtag’ler ile izleyicisini aktif kılıyor ve yayına katkısını istiyor. Medya Takip Merkezi (MTM)’nin, 19-25 Mart 2012 tarihleri arasını kapsayan araştırmasına göre, geçtiğimiz hafta hashtagi ile izleyenlerini sosyal medyaya yönlendiren yapımlardan ilki, TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Bir Zamanlar Osmanlı” dizisi oldu. Dizi, kendi adını taşıyan “#birzamanlarosmanlı” hashtag’i sayesinde, yayınlandığı 19 Mart akşamı ve 20 Mart günü, twitter’da toplamda 700’e yakın iletiye konu oldu. Show TV’nin son zamanlardaki popüler dizisi …
Devamı »Araştırma: Gençlerin En Çok İzlediği İlk 5 Dizi
Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı SETA, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye’nin Gençlik Profili isimli kapsamlı bir araştırmaya imza attı. 7 bölgede 15-29 yaş aralığındaki 10 bin 174 gencin katılımıyla yapılan araştırma, Türkiye’de gençlerin barınma, sosyal güvenlik, yabancı dil bilme ve yurtdışına çıkma durumları ile boş zaman etkinlikleri, beğenileri, zararlı alışkanlıkları, spor yapma durumları ve Gençlik ve Spor Bakanlığından beklentilerini ortaya koyuyor. TELEVİZYON EN SIK KULLANILAN ETKİNLİK ARACI Katılımcıların boş zamanlarında en sık yaptıkları etkinlik, televizyon izlemek olarak göze çarpıyor oranı: (%56,8). Buna ek olarak, katılımcıların %40,8’i kitap, dergi, gazete okuma, %37,2’si internette sosyal medya ağlarına katılma, %29,6’sı spor yapma, %15,6’sı tiyatroya, sinemaya ve konsere gitme, %13,4’ü ise kıraathane ve kafe gibi mekânlarda arkadaşlarla buluşmayı tercih ediyorlar. Katılımcıların televizyonda en çok izledikleri program türü, yerli dizilerdir. Yerli dizilerden sonra en çok izlenen program türleri, haber bültenleri ve haber programları; spor programları; belgeseller; müzik, eğlence güldürü ve talk show programları ile …
Devamı »