https://juragankomik.com
Perşembe , 18 Nisan 2024

Facebook’tan Canlı Yayın Girişimi

Facebook, geçtiğimiz hafta duyurduğu canlı yayın uygulamasını daha fazla kullanıcı için hizmete açacak. Peki kimler bu uygulamayı kullanabilecek? Detaylar haberde.

Bazı sosyal medya siteleri, son zamanlarda çıkardığı canlı yayın yapma uygulamaları ile popülerliklerini ve bilgiyi anında ulaştırma özelliklerini bir adım daha öteye götürmüşlerdi. Örneğin Twitter, Periscopeile tüm kullanıcılarının canlı yayın yapabilmesini sağlamış, bu yeni uygulama ile beğeni toplamıştı. Facebook ise benzer bir hamle yapmak için düğmeye basmıştı.

Facebook’un canlı yayın özelliği artık daha fazla kullanıcıya hitap edecek

Facebook da artık onaylanmış kullanıcıların ve sayfaların kendi canlı yayınlarını yapmasını sağlayacak. Aslında bu uygulama geçen hafta duyurulmuştu ancak sadece ünlüleri kapsıyordu. Görünüşe göre şirket, bu kararından vazgeçmiş ve uygulamayı daha fazla insan için kullanılabilir hale getirme kararı almış.

Bu yeni özelliğin Facebook’un kısa süre önce çıkardığı Mentionsuygulaması sayesinde kullanılabilir olacağı söyleniyor. Mentions, şu an sadece aktörler, ünlü atletler ve müzisyenler gibi sınırlı bir kesim tarafından kullanılabiliyor.

Özellik hala tüm kullanıcılar için hizmete sunulmadı

Yeni canlı yayın özelliğinin genişlemesi elbette sevindirici bir gelişme ancak hala ünlüler ve onaylanmış profili olanlar dışındaki kullanıcılar, bu uygulamadan yararlanamıyor. Günümüzde sosyal medyanın gücünü aslında halktan alması, bir gün bu uygulamanın tüm kullanıcılar için de gelecek olmasını kaçınılmaz kılıyor.

 

Hakkında Sedat Coşkun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir