https://juragankomik.com

Gençler Sosyal Medyada Haremlik- Selamlık Uygulamasına Karşı Örgütleniyor

Gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu haremlik- selamlık uygulamasına karşı sosyal medyada örgütleniyorlar.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaz aylarında dokuz ayrı ilde açılan  gençlik kamplarında altı yıldır devam eden karma uygulamadan vazgeçilerek genel araştırma sonucu kız ve erkek olarak ayrım yapılması kararının açıklanmasının ardından, uygulamaya karşı çıkan gençler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Aydın Kuşadası Davutlar, Antalya Duacı, İzmir Paşalimanı, Trabzon Düzköy, Kastamonu Kadıdağı, Mersin Silifke Akkum, Antalya Akseki Bademli , Bolu Aladağlar ve Denizli Cankurtaran’da dokuz farklı dönemde 11 Haziran-12 Eylül arasında yapılan kamp karma uygulama şeklinden, kız ve erkekleri dönemlere ayırarak kamp yaptırma uygulamasına geçildi. Aynı zamanda Gençlik Treni’nde vagonların kız ve erkek olarak ayrılma kararı alındı. Kararlara karşı karşı olan gençler,   Twitter ve Facebook üzerinden örgütlenmeleriyle on binlerce kişiye ulaştılar.

Farklı Sivil Toplum Kuruluşlarından, Gençlik Merkezlerinden, grup ve topluklardan bir araya gelen gençler, Gençlik Treni ve Gençlik Kamplarına yapılacak uygulamaya karşı sosyal medya da ataklarını devam ettiriyorlar. Gençlerden yapılan açıklamada, ” Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençlik Treni’ne katılmak isteyen gençler cinsiyetlerinden dolayı ayrı trenlerde ve farklı dönemlerde seyahat edebilecek.  Bu uygulama karşı çıkıyoruz. Gençlerin “sadece” hemcinsleriyle sosyalleşmesine ses çıkarmak istiyorsan imzanı bekliyoruz! ” sözlerine yer verildi.

Bakanlığın farklı duyurularıyla ilgili de şaşkınlığa uğradıklarını ifade eden gençler, durumun tekrar eski karma sisteme getirilmesi için çalışacaklarını bildirdiler.

Gençler tarafından takip edilen Bakanlık Sitesi açıklamasının iki gün içerisindeki değişikliğini ele alan duyuru karşılaştırmasında önce kız – erkek ayrımcılığına duyurusuna yer verildiğini, daha sonra bu duyurunun sebep sunulmadan kaldırıldığını fakat kararın değişmediğini açıkladılar.

Konuyla ilgili Twitter Hashtag’i:
#GenclikTreni

İmza Kampanyası:
http://imza.la/demokratik-bir-genclik-treni

Hakkında biradetbeyfendi

İstanbul Üniversitesi Sözlük Moderatörü/ Uludağ Sözlük Yetkilisi/ Ekşi, İtü ve envai çeşit sözlük yazarı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir