https://juragankomik.com
Perşembe , 18 Nisan 2024

Girişimcilerle Başbaşa Programının İlki Yapıldı

Alanında önemli start-up projelerine ev sahipliği yapan, girişim eko-sisteminde kendine özel yer edinmiş olan Üsküdar Fikir Sanat Merkezi ve Dünyanın ilk Sosyal Medya Derneği USMED girişimcilik alanında güzel bir işe imza attı. Girişimcilik alanında “Girişimcilerle Başbaşa” adıyla yeni bir program başlatan USMED ve Üsküdar Fikir Sanat Merkezi yoğun katılımla programın ilkini gerçekleştirdi.

2. Oturum halinde yapılan etkinlikte ilk oturumda, İşadamları yer aldı. Üsküdar Fikir Sanat Merkezi sorumlusu Ufuk Karakullukçu’nun sunduğu programın ilk bölümünde 2 Girişimci yer aldı. Teknolojiyi yakalayan çağın ihtiyaçlarına göre iş üretip kendi sektöründe ilklerden olan İsobil kurucusu Genç girişimci Mehmet Altındağlı ve Ayakkabı ve Ambalaj sektöründe sosyal medyayı iyi kullanarak kendine has bir yer edinen Mesut Sevgili sorulara yanıt verdi.

Samimi havada geçen sohbette Mehmet Altındağlı başarısını şöyle özetledi; mesai kavramını bilmediğini, işini aşkla yaptığını, hiç bir zaman pes etmediğini, fırsatları kollamanın önemini dile getirdi. Bir çok noktada zorluklar yaşadığını ama hepsinin üstesinden geldiğini belirtti. program sonunda girişimcilere hediyeler takdim eden Altındağlı yenilikçi projelere her zaman açık olduğunu destekleyeceğini de sözlerine ekledi.

Kendine has uslubu ve sempatik tavırları ile dikkat çeken Mesut Sevgili ise, ticarete 6 yaşında su satarak başladığını, parayı önemsemediğini kendisini motive eden şeyin insanlara faydalı olmak olduğunu özellikle vurguladı, toplumumuzda girişimcilik ve iş adamlığının çok önemsenmediğini meslek olarak görülmediğini anne babasının hala iş hayatı ile ilgili kaygılarını olduğunu esprili bir dille anlattı. gençlere öğütler de veren sevgili, hırslı olmalarını, ticaretin 10’da 9’unun cesaret olduğunu bilmeleri gerektiğini söyledi. Batı’nın ambalaj işinde iyi olduğunu doğuda markalaşma ve ambalajın sıkıntılı olduğunu o yüzden şura ambalaj markasını oluşturduklarını de sözlerine ekledi.

2. oturumda konuşan USMED Genel sekreteri ve Kuveyt Türk Lonca Girişimcilik Merkezi koordinatörü Lokman Ökten ise girişimcilik eko-sisteminin nasıl döndüğünü, Lonca’da nasıl bir girşimci ağı kurduklarını örneklerle anlattı. E-tohum ile başlayan kendi girişimcilik serüvenini özel notlarla samimi bir dille programa gelen girişimcilerle paylaştı. Lokman Ökten girişimcilere şu tüyoları verdi; mutlaka cesaretli olun, tutmayan bir girişimde zararın neresinden dönerseniz kardır, melek yatırımcıları kısa sürede ikna edecek bir sunumunuz olsun, farklı şeyler denemekten korkmayın, ürün ortaya çıkana kadar ki süreyi iyi değerlendirin, 6 ay çok önemlidir 6 ayda bir şeylerin şekillenmesini sağlayın, girişimin ilk aylarında mesai kavramını unutun.

program sonunda girişimci gençler kendilerini tanıttı işinsanları Mesut Sevgili, Mehmet Altındağlı ve Lokman Ökten ile sohbet etme imkan elde ettiler.

 


 

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir