Cumartesi , 8 Ağustos 2020

Google, Bildirimler Bölümünü Kaldıracak

Google web sayfasının sağ üst kısmında bulunan bildirim kısmı kaldırılıyor. Google+, Google Fotoğraflar ve Hangouts gibi uygulamaların bildirimlerini içeren bölüm 7 Mart’ta silinecek.
 
 
Google, bildirimler bölümünü kaldırıyor
Herhangi bir Google sayfasına giriş yaptığınızda, sağ üst kısımda bir bildirim kısmı bulunuyordu. Buradan Google Plus, Google Fotoğraflar ve Hangouts hizmetlerine ait bildirimleri takip edebiliyordunuz. Google Plus platformunun kapanacağının açıklanması ardından görünen o ki Google, bildirim bölümünün kaldırılmasına karar vermiş.

Google Plus ile birlikte 2011 yılında kullanılmaya başlayan bu bildirim bölümü önümüzdeki ay kaldırılacak. Zil ikonuna tıkladığınızda “Bildirimler Widget’ı 7 Mart 2019’da kullanımdan kaldırılacak.” yazısıyla karşılaşıyorsunuz. Detaylara baktığınızda ise şu mesaj çıkıyor;7 Mart tarihinde kaldırılacak

“7 Mart 2019 tarihinden itibaren, Google web ürünleri için bildirimlere, gezinti çubuğu üzerinden ulaşamayacaksınız. Bu bildirimleri almaya devam etmek istiyorsanız, kendi Google ürünlerinizin bildirim ayarlarını güncelleyebilirsiniz.”

Google, bildirimler bölümünü kaldırıyor 

Bilgilendirme içerisine girerek Hangouts Chat ve Google Fotoğraflar için gerekli bildirim ayarlamalarını yapabilirsiniz. Google Plus, 2 Nisan tarihinde bireysel kullanıcılara kapanacağından dolayı sadece G Suite hesabına sahip kişiler Google Plus bildirim ayarlamalarını yapabiliyor.

Hakkında Ümit Kapanc

Grafik tasarımcı. Kitap sever. Teknoloji meraklısı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir