https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Google Gözünü Foursquare’in Tahtına Dikti!

Google şimdi de gözünü Foursquare’in tahtına dikti!

Google şimdi de gözünü Foursquare'in tahtına dikti!

Google sosyal medyadaki varlığını artırma stratejisini sürdürüyor. Önce Google+ ile atağa geçen arama devi, şimdi yer bildirimi yapan kullanıcıların ekstra puan kazanmasını sağlayan Latitude Leaderboard özelliğini sunuyor

Geçtiğimiz hafta Google, Android için Google Maps’in güncellenmiş versiyonunu çıkardı. Yeni sürüm Foursquare gibi özellikler de barındırıyor.

Ancak Google, ilginç bir şekilde Android telefonlarda Foursquare ile rekabete girdiğini resmi olarak açıklamıyor. Google Latitude uygulamasına Leaderboard adındaki puan sıralamasını ekleme işlemi oldukça sessiz sedasız şekilde yapıldı. Hatta uygulamanın güncelleme açıklamasında “Leaderboard”un adı dahi geçmiyor.

Leaderboard, kullanıcının bir mekanda check-in yapmasının ardından aktif hale geliyor. Google Maps kullanıcıları yaklaşık son 1 yıldır Google Latitude uygulaması ile yer bildirimi yapabiliyordu. Artık check-in’in ardından kullanıcılar aynen Foursquare’de olduğu gibi puan kazanıyor ve Leaderboard sayfasına yönlendiriliyor. Bu sayfada kullanıcı Google+’taki arkadaşlarıyla puanına göre sıralanıyor. Ayrıca sayfada dünyadaki tüm kullanıcıları listeleyen küresel bir sıralama da mevcut.

En fazla puanı bulunan kullanıcının üzerinde bir taç ikonu yer alıyor. Ancak bu uygulamada kral olsanız bile Foursquare’deki gibi belediye başkanlığına yükselme şansınız yok.(teknogaste)

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir