https://juragankomik.com
Perşembe , 18 Nisan 2024

Google+ Nimetleri

Hevesli bir şekilde ilgi duyduğunuz bir konu hakkında blog sitenizi açtınız. İçeriklerinizi yavaş yavaş topladınız, oluşturdunuz. İnsanın doğası gereği ilgi görmek ister o kadar emek verip yazdığınız yazıların çok az kişi tarafından okunduğunu gördüğünüz zaman hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor. Bu noktada SEO faaliyetleri devreye giriyor ve bu çatı altında yaptığınız çalışmalar zorlukla hazırldığınız içeriklerin geniş kitlelere ulaşmasının yanı sıra sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyor.

Blog servisimizi Google sağladığından ve arama motoru olarak Google baz alındığından birazda yağ çekmek gerekiyor.Çünkü Google her +1 puanına ve Google+ üzerindeki etkileşime büyük önem vermekte. Blogger olarak çok profesyonel yaklaşımda bulunmasak da Google+ sitemiz için harika bir SEO yöntemidir. Google+, mevut bütün sosyal mecraların sahip olduğu özelliklerin neredeyse tamamını barındırıyor. Şimdi adım adım Google+ nimetlerini inceleyelim.

Sitenizi hazırlarken özellikle üzerinde durmanız gereken nokta “Ben neden bu siteyi açıyorum ? Ne yayınlayacağım?” olmalıdır. Vereceğiniz cevaplar içeriklerinizi ve sitenizin geleceğini belirleyecektir. Google+ Topluluklar özelliği ile benzer fikri savunan ve çalışmalarda bulunan kişilerin seslerini duyurmasını sağlıyor. Örnek verecek olursak Spor temalı bir bloğunuz var.

Google+ da topluluklar sekmesine gelerek spor yazdığınızda bir çok sonuç çıkak bu gruplara üye olup linklerinizi ve makalelerinizi paylaşbilirsiniz. Bu sayede sesinizi daha geniş kitlelere duyurup hem profilinize hemde bloğunuza ziyaretçi çekebilirsiniz. Ayrıca Blogger üzerinde kayıtlar bölümünden paylaş sekmesini kullanarak da istediğiniz gruplara ve kişiler ile etkileşime geçebilirsiniz. Her paylaşım potansiyel ziyaretçilerinize ulaşmak için çok önemli.

Topluluklar ve Profesyonel Kişiler

Bağlantı(link) Paylaşımı

Web sitenizde yayınladığınız içerikleri Facebook, Twitter vb. mecralarda paylaşmak her zaman sonuç vermeyebilir. Google+ üzerinden oluşturacağınız hesap ile çevrenizi profesyonel kişilerden oluşturup yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgili topluluklara katılarak istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. SEO faaliyetlerinin en önemli ayaklarından birisi PR değeri yüksek sitelerden link alabilmek. Google’dan iyisini mi bulacağız ?

+1 Değeri ve Etkisi

Blogger servisinin sağladığı bazı Gadget’lar mevcut. Bunlardan bizim için en önemlisi “Hakkımda” ve “+1” olanıdır. Hakkımda Gadgeti sayesinde misafirleriniz Google+ hesabınızda yazdığınız kısa tanıtım yazınızı okurlar. Burada önemli olan kısa ve net cümleler kullanıp kullanıcının kafasında sitenizin amacı ve kendiniz hakkında bir imaj yaratmak olmalıdır. +1 Düğmesi ise ziyretçilerin sitenizi ve içeriklerinizi beğendiği takdirde verecekleri puandır. Bu puan sistemi sitenizin Google sıralamanızı doğrudan etkileyecektir. Kullanıcıların bu Gadgetlerı doğrudan görmeleri ve kullanımlarını teşvik etmek faydalı olacaktır.

Fotoğraf ve Video İçerik

SEO yapmak isteyen bloggerlar oluşturdukları içeriklere resim video vb. görseller eklemek zorundadırlar. Başlık hiyerarşisi burada kritik noktadır eklediğiniz resimlerin altlarına başlık ve kısa bir açıklama gerekirse link vermeniz yararlı olacaktır. Bunlar sayesinde görsel aramalarda siteniz ön plana çıkacaktır.

Türkiye sınırları içerisinde çok ilgi görmese de Google+ gelişmeye ve üzerinde çalışmaya değecek bir mecra.Düzenli olarak bu işleri yaptığınız takdirde kıs sürede sonuçlarını göreceksiniz. Fenomen olur musunuz bilemem ama içeriklerinize olan ilgi ve etkileşimlerde artış kaçınılmaz olacaktır. Herkese iyi çalışmalar.

Hakkında Batuhan Ünal

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir