https://juragankomik.com

Google Play’de önemli kural değişiklikleri!

Google, üçüncü parti Android uygulaması geliştiricilerine yolladığı e-postada Geliştirici Program İlkeleri‘nde yaptığı önemli değişiklikleri açıkladı. Söz konusu değişiklikler, uygulamaların kendisini etkilediği kadar reklam kullanımını da etkileyecek.

Anında geçerlilik kazanacak” olan değişikliklere geliştiricilerin 30 gün içinde uyması gerekecek. 30 gün sonrasında en son ilkelere uymayan uygulamalar tespit edildiğinde bu uygulamalar Google Play’den kaldırılabilecek.

Değişiklikler arasında kullanıcıları ilgilendiren maddeler var. Örneğin Google, uygulamaların artık sistem uyarıları ve giriş ekranlarına reklam eklemesini istemiyor. Bunun yanında tüm oyunlarda ödeme işleminin açıkça belirtilmesi, uygulamaların onlara puan vermemiz için bizi zorlamaması, uygulama indirme sayısını “şişirmeye” çalışmaya girişilmemesi gibi yeni kurallar da var.

İçerik ilkeleri bölümünde göze çarpan bir değişikliğe göre Google Play’den indirilen bir uygulamanın, kullanıcının isteği veya bilgisi dışında uygulamanın dışında herhangi bir değişiklik yapmaması gerekiyor. Buna uygulamaların ve widget’ların varsayılan sıralarını ve ayarlarını değiştirmek dahil bulunuyor. Bunun yanında uygulamaların reklamlarını giriş ekranlarına, tarayıcı yer imlerine eklememesi gerekiyor.

Değişikliklerin tamamı için bu sayfaya göz atabilirsiniz. Google, bu değişiklikleri gerçekten uygulayabilir ve onları denetlemeyi sıkı tutarsa, Android’li cihazımızda uygulamalar tarafından daha az rahatsız edileceğimizi söyleyebiliriz.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir