https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

iOS 8.1 için hazır mısınız?

iOS işletim sistemi özellikle son 2 yıl içerisinde hem arayüzü hem de işlevleri açısından hem diğer işletim sistemleri hem de iOS işletim sistemine göre oldukça değişti ve gelişti. Üstelik hala gelişmeye ve değişmeye de devam ediyor. Henüz daha bir ay kadar önce cihazlarımızda kullanmaya başladığımız iOS 8 işletim sistemi içerisinde bazı büyük hatalar meydana gelmiş ve bu hataların giderilmesi için sırasıyla öncelikle iOS 8.0.1 işletim sistemi ve daha sonra da  iOS 8.0.2 işletim sistemi kullanılmaya başlanmıştı. Apple’ın yeni hamlesi ise iOS 8.1 işletim sürümü hala iyileştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sürüm olan iOS 7‘den de bildiğiniz gibi ancak 7.1 sürümünden sonra tam ve stabil bir işletim sistemi kullanmaya başlamıştık.

Öyle görünüyor ki durum iOS 8 işletim sistemi için de çok farklı olmayacak. iOS 8 işletim sistemi işlevsellik açısından diğer iOS sürümlerine göre oldukça gelişmiş olmasına karşın yine de hala içerisinde büyük eksiklikleri ve hataları içeriyor. Bu hataların büyük oranda azaltılacağı iOS 8.1 sürümü ise muhtemelen önümüzdeki ay içerisinde açık sürüm olarak yayınlanacak ve geliştiricilerin yanı sıra kullanıcılar da iOS 8.1’i cihazlarında kullanmaya başlayacak.

Şimdiden gördüğüm kadarıyla iOS 8.1 içerisinde bazı önemli değişiklikler olacak. Yıllardır fotoğraf galerimizin vazgeçilmezi olan “Film Rulosu” yeni işletim sistemi sürümü ile tekrardan bizlere geri verilecek olmasının yanı sıra Widget’lerin de simgeleri büyütülecek. Birçok iOS kullanıcısının cihazı içerisinde rahatla kitap okumasına yardımcı olan iBooks’un da simgesi değiştirilmiş görünüyor.

Yeni işletim sistemi sürümü ile birlikte elbette çok daha hızlı bir işletim sistemine de sahip olacağız. Tabii, tüm bunları görebilmemiz için önümüzdeki ay içerisinde yayınlanacağı tahmin edilen işletim sistemini beklememiz gerekecek.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir