https://juragankomik.com

iOS 8 için GM (Gold Master) sürümü yayınlandı

Apple için dün büyük gün demekti, bu büyük gün içerisinde her türlü detaya ulaştık fakat iOS 8’i cihazlarımıza kurabilmemiz için biraz daha beklememiz gerektiğini öğrendik. Bugün ise Apple Developer hesabı olan kullanıcılar için iOS 8’in GM sürümü yayınlandı. İnternette de birçok kaynakta yer aldığına göre GM sürümünü developer hesabınız olması dahi shift + update yöntemi ile yükleyebiliyormuşsunuz. Ben henüz deneyeceğim bu nedenle bu bilginin net olmadığını belirtmek isterim. Eğer geliştirici hesabına sahipseniz Apple’ın geliştirici merkezi içerisinden cihazınıza uygun olan iOS sürümünü indirerek kurulum işlemini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yeni iOS sürümü ile birlikte bizi birçok özellik bekliyor fakat incelememden gördüğüm kadarıyla hala iOS’in bazı kısımları Türkçeleştirilmemiş fakat bu sorun herhalde final sürümünde veya muhtemelen final sürümünden sonra gelecek olan ilk güncellemede kaldırılacaktır. Onun dışında yeni iOS 8 oldukça hızlı fakat şarj tüketimi için de aynı performansı gösterdiğini söyleyebilmek maalesef pek mümkün değil.

Nitekim, iOS 8 şuan ilk deneyimlerime göre bir önceki sürüme oranla daha hızlı bir pil tüketim özelliğine sahip. Her koşulda iOS 8’i cihazımızda görmemiz için ise normal kullanıcıların 17 Eylül tarihini yani bu günden itibaren geçecek 7 günü beklemesi gerekecek. Ardından kullanıcılar da cihazları üzerinden yeni iOS 8 sürümüne ulaşabilecek.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir