https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Natro DataCenter’ı Ziyaret Ettik

Sosyal medyanın ve blogların gücünü keşfeden firmalar ardı ardına blogger buluşmaları düzenlemeye başladılar. Etkinlikler düzenleyerek blog yazarları ile iletişime geçmek, sosyal medyada konuşulmanın en güzel yöntemlerinden biri oldu. Yöntemi keşfeden firmalardan Çizgi Telekomünikasyon, sektörde Natro Hosting olarak biliniyor, “blogger buluşması” adıyla buluşmalar yapıyor. Sosyal Medya Haber olarak Natro’nun düzenlediği blogger buluşmasına katıldık.

IMG_0926
Burkay Yapağcıoğlu sunum yaparken

İlk olarak Natro yöneticileri bizlere, Natro ile ilgili bir sunum yaptılar. Natro hakkında bizi bilgilendirdiler ve Türkiye’de domain hosting sektörü ile ilgili bilgiler verdiler. Verdikleri bilgiler özellikle dikkat çekiciydi. Türkiye içerisinde domain hosting sektörünün yıllık 60-70 milyon dolar cirosu olduğundan ve Türkiye’deki yaklaşık 1.5 milyon web sitesinin sadece yarısının Türkiye içerisinde hizmet aldığından bahsettiler. Bu özellikle dikkat çekiciydi çünkü biz “internet trenini” kaçırmak üzereyiz. Bugün sadece Facebook’un internet çıkışı Türkiye’nin yurtdışı internet çıkışından daha fazla. Bu uç bir örnek ama daha kendi içimizde bir internet devi çıkaramamışken, hala yurtdışından hizmet almaktayız. Hosting sektörünün büyümesi Türkiye’den çıkacak büyük projelere de kapı açacaktır.

Natro yetkilileri sunumlarını bitirdikten sonra yemek ikramına geçtik. Diğer blogger arkadaşlarla konuşma ve tanışma imkanımız oldu. Yemeğin ardından, buluşmanın asıl odak noktası olan DataCenter ziyaretine başladık.

IMG_0940
Server odası

Natro, şirket binasının iki katını DataCenter’a ayırmış durumda. Özel güvenlik uygulamaları ile 7/24 koruma altında olan server’lar sürekli kontrol altında. Yangın koruması, izinsiz girişlere karşı güvenlik korumaları ile dikkat çekiyor. İki katlı DataCenter’ın ilk katı, Natro server’larına ait. Diğer katta, kullanıcıların kendi server bilgisayarları ve Türkiye’de tek olan xServer’lar bulunuyor. Buraya yerleştirilen server bilgisayarlar Natro tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor.

Natro DataCenter’da yer alan ve Türkiye’de tek olan xServer‘lar ise özellikle dikkatimizi çekti. Bulut mimarisi ile server’ı birleştiren bu sistem tabiri caizse “peynir ekmek” gibi satıyormuş. Daha bir sene olmadan kendisine ayrılan alanının yarısını dolduran xServer’lar Natro’nun en dikkat çeken hizmeti olarak karşımıza çıkıyor.

 

xServer sistemi
xServer sistemi

Sunucu odalarının sürekli devrede olması ve sürekli hizmet vermesi için kurulmuş sistemler ise tarafımızdan yüksek notlar aldılar. Özellikle server sisteminin bir yangına karşı korunması için yapılmış hava emme sistemi, elektriklerin kesilmesi durumunda devreye giren enerji kaynakları ve sürekli çalışmayı sağlayan soğutma sistemleri, DataCenter’ın gücüne güç katıyor.

 

DataCenter gezimizi tamamladıktan sonra son konuşmaları yapmak ve hediye paketlerimizi almak üzere dinlenme salonuna geçtik. Burada, Natro’nun ilk “blogger buluşması” için gönüllü arkadaşlar tarafından röportajlar verildi. Biz yine bir ilki gerçekleştirip, röportaj veren değil, röportaj alan olduk. Pazarlama Yöneticisi Burkay Yapağcıoğlu’dan günün anlam ve önemine binaen bir röportaj aldık.

 

http://youtu.be/jvuyqAzbX7I

Natro’nun DataCenter etkinlikleri devam edecek. Etkinliklere katılmak için: http://www.natro.com/datacenterZiyaret/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Natro Hakkında

Natro Hosting, 1999 yılında kurulmuş ve şu an barındırdığı 300 binden fazla web sitesi ve tescillediği 350 binden fazla domain ile Türkiye’nin en büyük hosting firması konumunda. İstanbul’daki merkez binasında, 50’den fazla çalışanı ve 500 metrekare DataCenter’ı ile müşterilerine hizmet veriyor. Natro Hosting, Sosyal Medya Haber’in hosting sponsorudur.

Hakkında SMH MAKALE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir