https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

‘Oğlum Bak Git’ Sınav Sorusu Oldu

Türkiye’de son günlerde sosyal medyada ’Oğlum bak git’ sözü ile ilgi toplayan, belediye temizlik işçisinin kendisine kemerle vurmak isteyen bir çocuğu süpürgenin sapıyla   kafasına vurarak kovalama anının yer aldığı görüntü, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza Hukuku Genel Hükümler dersinde sınav sorusu oldu.
Soruyu hazırlayan Selçuk   Üniversitesi Hukuk Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Aksan, dersleri anlatırken genellikle hukukun hayatın içerisinde olduğu düşüncesiyle haraket ettiklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Murat Aksan, şunları söyledi:

“Öğrenci arkadaşların da daha önce kendi aralarında tartışmış olabileceklerini düşünerek, sınavda rahat cevap verebilmeleri açısından konuyu soru olarak sınava yansıttık. Sınav esnasında da soruyu gören öğrencilerin tebessüm ettiğini gördük. Bu soru ilgilerini çekti.” Sınavda fakülte öğrencilerine görüntülere yansıyan olay yazılı metin haline getirilerek verilirken,  bu olayda haksız tahrik ile meşru savunma olup olmadığı ve meşru savunmada sınırın aşılıp aşılmadığı soruldu.

Milliyet

Hakkında Yılmaz Atasoy

Uzun zamandır sosyal medya haberlerini takip ediyorum. Sosyal medya danışmanlığı veriyor ve aynı zamanda makaleler yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir