https://juragankomik.com

Samsung Note 5’i Tanıttı

Samsung, Galaxy S6 edge plus ile birlikte bir diğer akıllı telefonu Galaxy Note 5’i de tanıttı. İşte Galaxy Note 5’in özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi…

Yaklaşık bir yıldır hakkında pek çok iddia ortaya atılan ve daha önce çeşitli görüntüleri internette yayınlanan Galaxy Note 5, resmen tanıtıldı.

EKRANI VE TASARIMI

7.9 mm kalınlığında olan ve Corning Gorilla Glass 4 ekran koruma teknolojisi sayesinde ekranı çizilmelere karşı bir hayli dayanıklı olan Galaxy Note 5, 5.7 inç’lik dev bir ekrana sahip. 1440×2560 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen telefon Super AMOLED ekran teknolojisini de kullanıyor.

İŞLEMCİ, BELLEK VE HAFIZA

Samsung’un ARM Cortex A57 ve ARM Cortex A53 mimarisine sahip toplamda 8 çekirdeğe sahip olan yeni nesil Exynos 7420 işlemcisini kullanacak olan Galaxy Note 5, esas değişimi grafik işlemci tarafında sunuyor.

Ekran yongası için ise Mali-T768 MP8 grafik işlemcisi tercih edilmiş. 4 GB RAM kullanan cihazda 32, 64 ve 128 GB’lık hafıza seçenekleri mevcut.

KAMERA

Galaxy Note 5’in kamera özelliklerine gelince… Cihazın arka yüzünde 16 megapiksel OIS destekli kamera yer alırken, Galaxy S6’ya daha sonra güncellemeyle gelen manuel çekim modu gibi özelliklerle gelecek. Cihazın ön yüzünde ise 5 MP kamera bulunuyor.

BATARYA VE ŞARJ ÖMRÜ

Galaxy Note 5’in şarj ömrü nasıl? Galaxy Note 5’te 3000 mAh’lik batarya yer alıyor. Hızlı şarj, yenilenen kablosuz şarj gibi Galaxy S6 ile beraber gelen özellikleri sunan Galaxy Note 5, güç tasarruf özellikleri sunsa da, yüksek performanslı işlemci, yüksek güç tüketen 2K çözünürlüğündeki AMOLED panel ve küçülen bataryasıyla pil performansında çok tatminkar olmayabilir.

ÇIKIŞ TARİHİ

Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus ne zaman satışa çıkıyor? Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge plus’ın 21 Ağustos itibariyle Türkiye’de ön siparişe açılması bekleniyor. Cihazların akabinde 28 Ağustos tarihinde ise doğrudan satışı başlayacak. Hatta GSM operatörlerinden bazıları bugünden Galaxy Note 5 tarifelerini dahi açıklamış durumda.

FİYATI

Galaxy Note 5’in fiyatı ne olacak? Henüz fiyatlar belirlenmemiş olsa da, önceki Galaxy Note serilerini baz alacak olursak Galaxy Note 5’in 2700 TL’den, Galaxy S6 Edge Plus’ın ise 3100 TL’den satışa çıkması kuvvetle muhtemel

 

 

Hakkında Sedat Coşkun

One comment

  1. Hımm çok iii bnde tanıtabilirdim amma neyse ii işler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir