https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

SEO’da Başarıya Ulaşmanın 12 Sırrı

Google’da yükselmek için 200’ün üzerinde faktör bulunmaktadır. Sürekli yenilenen ve güncellenen algoritmalar ile de bu faktörler sürekli değişmekte. Fakat bu yazımda sizlere aralarında en önemli olan faktörleri paylaşacağım.

  1. Başlık Etiketi

Başlık meta etiketi (title) arama motoru için çok büyük bir öneme sahiptir. Kullanıcıları ilk olarak sitenize başlık kısmı ile çektiğiniz için sitenize gelebilecek ziyaretçi sayısı için de başlığın önemi büyüktür. Başlık kısmını yazarken en çok dikkat edilmesi gereken yer, anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeyi eğer ki başlığın önüne koyarsanız bu sizin için sona koyduğunuz anahtar kelimeden çok daha iyi olacaktır. Ve arama sonuçlarına ciddi oranda yansıyacaktır.

  1. Açıklama Etiketi

Açıklama meta etiketi (description) seo açısından önemli bir yere sahiptir. Arama motorları da bu etiketten çok önemli sinyaller almaktadır. Ayrıca kullanıcı sitenize girmeden önce açıklama kısmını okuduğu için kullanıcının sayfanıza girmesi, ziyaretçi çekebilmeniz konusunda da oldukça önemlidir. Açıklama kısmına da, başlık etiketinde olduğu gibi anahtar kelime ile başlamanız siteniz için daha sağlıklı olacaktır. Arama sonuçlarında daha çok iyileşmenizi sağlayacaktır.

  1. H1 Etiketi

H1 etiketi de yukarıdaki etiketler kadar önemlidir. Bir yazıda olmazsa olmazlardandır. Google botlarının bu etiketi kesinlikle aradığından emin olabilirsiniz. H1 etiketine de başlarken anahtar kelimeyi önce yazarsak bu bizim için bir avantajdır.

Bu bahsedilen 3 örnekte de bu etiketlerin benzersiz olması önem arz eder. Sitenizde buna ayrıca dikkat etmelisiniz.

  1. İçerik

İçerik şuan için arama motorlarının en çok önem verdiği şey diyebiliriz. Arama motorları kullanıcı için faydalı içeriğin peşinde. Kullanıcılarını memnun etmek istiyor. Arama motorlarının gözünde içeriğinizin faydalı olduğunu göstermek için de İçeriğin uzun olması büyük önem arz ediyor. Kullanıcının sitede fazla vakit geçirmesi önemlidir. Kısa yazılan yazılarda kullanıcı hemen okuyup çıktığı için arama motorları bunları faydalı bir içerik gibi görmüyor. Ve tabi ki burada dikkat edilmesi gereken hususta şudur ki, uzun yazılar olacak diye yazının içerisinde saçma şeyler paylaşılmamalı. Bilgi verici içerikler olmalı.

  1. Görüntü Optimizasyonu

Sitenize koyacağınız resimleri kesinlikle optimize etmelisiniz. Resimleri sıkıştırmalı ve öyle yüklemelisiniz ki sitenizin hızı yavaşlamasın. Ve kullanıcıya iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatılabilsin. Görüntülere Alt etiketi de eklemelisiniz. İçeriğinizle alakalı alt etiketleri eklerseniz arama motorları resimlerin içerikle alakalı olduğunu anlayabilir. Unutmayın ki arama motorları insan değildir. Ve bu yüzden resimleri göremez. Alt etiketlerinden okuyarak resmin ne olduğuna karar verebilir.

  1. İçerik Güncellemesi

İçeriklerin unutulup gitmemesi için belirli zaman aralıkları ile onların güncellenmesi gerekmektedir. Google’da bunu bir hayli seviyor bence. Bu güncellemeyi sürekli olarak yapmak tabi ki de gerekmiyor. 5 ayda bir güncelleme yapmak sizler için güzel bir strateji olabilir.

  1. Giden Bağlantılar

Web sitenizden dışarıya vermiş olduğunuz bağlantılar sizler için gayet faydalıdır. Tabi ki kaliteli ve güvenilir sitelere veriyorsanız faydalıdır. Diğer şekilde yarardan çok zarar sağlayabilir sizlere.

  1. İç Bağlantılar

Sitenizde sayfalarınız arasında birbirlerine link vererek sayfanızı güçlendirebilirsiniz. Ayrıca birbirleri ile alakalı linkler verdiğiniz sürece kullanıcı verilen linke de tıklayarak o sayfaya geçiş yapmış. Ve o sayfayı da güçlendirmiş olursunuz.

  1. Site Haritası

Site haritası ile web sayfalarınızın içerisinde yer alan bütün içeriklerinizi arama motorlarıyla paylaşmış olursunuz. Site haritası sayesinde içeriklerinizi arama motorlarına en basit ve kolay şekilde bildirmiş olursunuz.

  • Sunucunun Konumu

Belirli bir ülke ya da konum sıralamalarınızı iyileştirmeniz için sunucun konumu oldukça önem göstermektedir.

  • Mobil Uyumlu Site

Artık kullanıcıların çoğunluğu internete dizüstü bilgisayarlar yerine mobilden girmeyi tercih ediyorlar. Ve bu oran gün geçtikçe çoğalmakta. Hal böyle olunca sitelerin mobil uyumlu olması da artık zorunluluk haline geldi. Arama motorları da sıralamada mobil uyumlu sitelere öncelik veriyorlar. Yani arama motorları için de artık mobil uyumluluk yeterince önemli bir faktör.

  • Domain Kayıt Uzunluğu

Domain kaydınızı ne kadar fazla yaparsanız eğer arama motorlarının güveni sizlere bir o kadar artacaktır ve sıralamanızı da o kadar çok etkileyecektir.

Yazdığım faktörler elbette ki sıralamanızı üst sıralara taşımanız için yeterli faktörler değil ancak bunlar arasında önemi çok büyük olan faktörler arasında diyebiliriz. Bu faktörlere dikkat etmeli ve uygulamalısınız.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

One comment

  1. SEO açısından gerçekten önemli başlıklar. Kalite Matbaa firmamızın web sitesini yaparken bunları dikkate almaya çalıştım. Ancak mesela ana sayfa (www.kalitematbaa.com) sliderdan oluşuyor ve bu sayfada H1 etiketini kullanmam mümkün değil Bu durumda ne yapacağım?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir