Onlar günlerce hatta senelerce dile getirilen 28 Şubat sürecinin daimi mağdurları
Lise eğitimlerini radyo televizyon alanında tamamlamalarına rağmen 28 Şubat yaptırımlarının getirdiği katsayı adaletsizliğinden dolayı 4 yıllık iletişim fakültelerine değil 2 yıllık üniversitelere geçiş yapmak zorunda kalan katsayı mağdurları.
Onlar, yapmak istediği mesleğe lise yıllarında karar veren, 4 sene boyunca mesleki olarak en iyi şartlarda yetiştirilmesine rağmen üniversite sınavlarında alanları olan iletişim fakültelerinde katsayı adaletsizliğinden dolayı düz lise mezunlarına karşı 1-0 yenik başladıkları maratonun haklı, yorgun ve umutlu mücadelecileri.
Anadolu Ajansın’dan MYO Radyo TV mezunlarına vize yok
Onlar hala bugün bile, bu adaletsizliğin sıkıntılarını yaşıyorlar.
Lise ve 2 yıllık üniversitelerde toplamda 6 sene Radyo TV alanında eğitim görmelerine rağmen Anadolu Ajansı tarafından saf dışı bırakılıyorlar.
Vereceği eğitim sonrasında başarılı olanlara kadro müjdesi veren Anadolu Ajansı yönetimince iletişim fakültesi mezunu olmadıkları gerekçesi ile bu eğitimlere katılma haklarından mahrum bırakılıyorlar.
HAKLI REKABET İÇİN MÜCADELE VERİYORLAR
Mağdurlar kendileri için ayrıcalık sağlanmasını değil diğerleri ile eşit şartlarda yarışmak istiyor.
4 yıllık fakülte mezunlarından daha tecrübeli ve deneyimli olduklarını ifade eden mağdurlar 6 sene eğitimini aldıkları bu alanda diğerleri ile bilgilerinin
sınanmasını istiyorlar.
twitter adresi: twitter.com/#!/yirmisekizsubat
“Mağduriyetlerini bir film ile anlatmaya çalışan Radyo TV mezunları, tecrübelerini devletin uyguladığı haksızlığı anlatmak için kullandıklarından dolayı, büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade ediyorlar”
http://www.youtube.com/watch?v=jk8DTGvzgoc&context=C3a73331ADOEgsToPDskL7CQRBU6dK09FVMkU3aahC