https://juragankomik.com
Perşembe , 18 Nisan 2024

Sosyal Medyada Kibirli Miyiz?

 

Marmara Belediyeler Birliği Bilgi-İşlem Sorumlusu Kerem Ulusoy, belediye çalışanlarının sosyal medyada çok dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunurken, Sosyal Medyada Kibir Endeksi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ulusoy, “Kibir endeksi, takip eden sayısı ile takipçi sayısı arasındaki endeks. Yurtdışındaki firmalar ve kurumlar takip eden insanların çoğunu takip etmeye çalışırken, Türkiye’de teknoloji ve iletişim devi firmaların bile, yalnızca patronlarını veya holding markalarını takip ettiğini görebiliyoruz. İletişim açısından bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Twitter, iletim değil, iletişim alanıdır. Özellikle siyasal iletişimde bu konuya çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

“MELİH GÖKÇEK TWİTTER’DA İTİBAR YÖNETİMİ YAPTI”

Optimar Danışmanlık ve Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir ise, “Siyasilerin sosyal medyayı daha etkin kullanması gerekir” diyerek, Twitter’ı en etkin kullanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i örnek gösterdi. Gökçek’in eleştirel tavrının insanları etkilediğini belirten Daşdemir, “Gezi Parkı olayları sırasında iktidar partisi sosyal medyayı etkin kullanmazken, Melih Gökçek, o dönemde attığı tweetlerle ciddi bir itibar yönetimi yaptı. AK Partililer twitter’a Melih Gökçek’i örnek alarak girdiler” derken, Sosyal medyanın hiçbir maliyet gerektirmeyen bir alan olduğunu, belediyeler tarafından etkili twitter kullanımı hususunda danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

“İNSANLAR HABER ALMA İHTİYACINI SOSYAL MEDYADAN SAĞLIYOR”

İhlas Haber Ajansı Koordinatörü Burak Varlık, insanların büyük bir kısmının haber alma ihtiyaçlarını sosyal medyadan karşıladığını söyledi. Varlık, “İnsanların haber alma ihtiyacı her zaman var. Haber kaynaklarının müşteriyle kullanma kanalları değişecek. 2013 yılında yapılan araştırmada şahısların haberlerin büyük çoğunluğunu sosyal medyadan takip ettiği anlaşıldı. İnsanlar haber ihtiyaçlarının yüzde 59.5’ini televizyondan, yüzde 20.8’ini de sosyal medyadan sağlıyorlar. Sosyal medya kanalları içerisinde Twitter’ın yüzde 28.8 gibi bir oranla insanlar tarafından haber alma kanalı olarak kullanıldığını dile getirdi.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir