Taci Kalkavan’a Şok!

Bursa’daki bir yerel mahkeme başkasına ait fotoğrafı kullanıp Taci Kalkavan ismiyle 300 bin kişiye ulaşan kişinin hesabının kapatılmasına karar verdi.

Dava konusu Orhangazili firma sahibi Adem Aydın’ın (46) kendisine ait fotoğrafların Taci Kalkavan isimli hesapta kullanılmasını şikayet etmesiyle başladı.Adem Aydın, kendi fotoğraflarını profil fotoğrafı olarak kullanan ‘Taci Kalkavan’ takma isimli twitter fenomeni Orçun Ortaç hakkında Orhangazi Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açılması için başvuruda bulunmuştu. Daha öncede dava açan ancak sonuç alamayan Adem Aydın’ın ikinci davasından beklenen karar çıktı.

ENGELLENMESİNE KARAR VERİLDİ
Orhangazi Sulh Ceza Mahkemesi’nde Adem Aydın’ın başvurusu üzerine açılan dava karara bağlandı. Mahkeme; Adem Aydın’ın resminin kullanılarak internet ortamında küfürlü ve siyasi içerikli konuşmalar yapıldığı, resmine çeşitli ilaveler yapılarak kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu tespit edildi. Mahkeme sonucunda ise; Adem Aydın’ın ile ilgili her türlü yayın içeriğinin kişilik haklarının korunması amacıyla https//twitter.com/taci_kalkavan adresine erişimin engellenmesine, gereğinin yapılması için kararın TİB’e gönderilmesine karar verdi.

Kaynak: İHA

Hakkında Yılmaz Atasoy

Uzun zamandır sosyal medya haberlerini takip ediyorum. Sosyal medya danışmanlığı veriyor ve aynı zamanda makaleler yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir