https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Teşekkürler Sosyal Medya! #Van

Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri birçok şey değişmeye başladı. İnsanlar daha paylaşımcı, daha özgür ve daha insancıl olmaya başladılar. Facebook toplumsal bazı değerlerimizi yıktı mı diye düşündüysekte Van depreminde gördüğümüz yardımlaşma bütün dünyaya örnek olacak nitelikte oldu. Depremden hemen sonra nerdeyse bütün twitter ahalisi bizi bu depremde aktif bir rol almaya çağırdı. 5 liralık mesajları nereye atmamız gerektiğinden, nereye ne yardımı yapmamız gerektiğine kadar herşeyi sadece twitterımızı takip ederek öğrenbildik.

Deprem vergileriyle ilgili konuşulanlar arasında ise genellikle hükümete ağır eleştiriler vardı. Ancak bu tepkiler ilk iki günden ziyade, üçüncü günde patlak vermeye başladı. Çünkü Van’da hala çadırları olmayan, soğuktan donma tehlikesi geçiren binlerce vatandışımızı görmek, twitter ahalisini çileden çıkartmaya yetti. Sonuç olarak şimdiye kadar Türkiye’de hiç bu kadar büyük bir şekilde gerçekleşmemiş bir toplumsal birlilk oluştu.

Halk Kürt, Türk demedi ve çok yakın bir tarihte gerçekleşmiş olan sınır karakolumuza yapılan terörist saldırıya en iyi cevap verildi. Kardeşlik ve sosyal yardımlaşma mesajları en iyi bir şekilde hem PKK’ya hem de bu ülkenin vatandaşlarını ayırmaya çalışanlara gönderildi.

Teşekkürler Sosyal Medya!

Hakkında Levent Cem Aydan

Mistik, Yazar, Sosyal Medyacı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir