https://juragankomik.com

TİB Bütün Tweetleri Arşivleyecek!

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB) korumasız olarak atılan tüm tweetleri arşivlemeye hazırlanıyor. Aralık ayında, ülke genelinde atılmış tüm tweetler için bazı firmalarla görüşen TİB, 17 Aralık sonrası yaşanan yönetim değişikliğinden ötürü bunu rafa kaldırmıştı. Bugünlerde bunun için tekrar çalışmalara başlanıldığı bilgisi geliyor.

Yeni internet yasasında, özel hayatın gizliliği ile ilgili durumlarda internete hemen müdahale etme ve içerik kaldırma yetkisi kazanan TİB, sosyal medyada da Türkiye’nin en geniş arşivini kurmak için harekete geçti. Aralık ayında bazı firmalarla görüşmelerde bulunan TİB, kısa süre içinde de birkaç firmayla sözleşme imzaladı. Bu firmalar arasında yer alan NGİNE firması ile 2 Aralık’da sözleşme de imzalandı. Sözleşmenin 9.5 milyon TL’lik olduğu ve 17 Aralık sonrası yaşanan gelişmelerin ve değişen yönetimin ardından iptal edildiği bilgisi de bazı gazete haberlerine yansıdı

TÜM TWEET’LER DEPODA

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalar kamuya açık tüm tweet’lerin arşivinin tutulmasının mümkün olduğunu belirtirken, birçok firmanın da tweetler üzerinden analiz yaptığını ve kamuya açık paylaşımların arşivlenmesi ve analizlerde kullanılması noktasında yasal olarak bir sıkıntı bulunmadığına dikkat çekti.

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? TİB’in bu adımı neye sebep olacak?

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir