https://juragankomik.com

Turkcell Dijital Akademi Rekor Kırıyor

Turkcell Dijital Akademi’de 1 milyon kişi eğitim aldı, en çok ilgiyi İngilizce gördü

 

  • Eğitim alanında çığır açan ve ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan Turkcell Dijital Akademi, lansmanının ardından ilk 6 ayda büyük ilgi gördü.
  • 143 ülkeden 1 milyon 300 binden fazla ziyaretin gerçekleştiği sitede, 100 farklı eğitmenden toplam 450 saati aşkın eğitim içeriği bulunuyor.
  • İçeriği sürekli gelişen Dijital Akademi KPSS eğitimi, YGS ve LYS soru bankaları, deneme sınavları, sınav çözümleri, bölüm tanıtımları, rehberlik eğitimleri ile 300.000’den fazla genci hayatlarındaki bu önemli aşamaya hazırladı.
  • Dünyanın önde gelen İngilizce eğitim platformları ile işbirliğine giden Turkcell Dijital Akademi’nin en çok talep gören kategorilerinden biri de tamamen ücretsiz olan İngilizce eğitimler oldu. Geçtiğimiz aylarda devreye sokulan İngilizce modüller sayesinde tüm seviyelerde 140 binin üzerinde kişi İngilizce eğitim aldı.

 

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in 6 ay önce “bilgiyi milyonların erişimine açmak” amacıyla dijitalleştirdiği kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi, 7’den 70’e kendini geliştirmek isteyen herkesin başvurduğu önemli bir kaynak haline geldi. Profesyoneller, gençler ve bilgiye ulaşmak isteyenlerin eğitimlere zaman ve mekândan bağımsız olarak, her an her yerden kolaylıkla ulaşabildiği platformda içerik her geçen gün ziyaretçilerin ihtiyaçlarına göre daha da zenginleşiyor. 6 ayda 143 ülkeden 1 milyon 300 binden fazla ziyaret sayısını aşan site, İngilizce, sınavlara hazırlık, profesyonel gelişim gibi kategorilerde yüzbinleri eğitmeye devam ediyor.

 

İşçi Sezen: “Gerçek bir ihtiyacı en iyi şekilde karşıladık”

 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen, “Kısa süre önce, bilgiyi milyonlara açma hedefiyle 2006’dan bu yana ortaya koyduğumuz bilgi birikimini diğer deyişle Turkcell Akademi’yi  dijitalleştirdik. Gördüğümüz yoğun ilgi, gerçek bir ihtiyacı en iyi şekilde karşıladığımızın bir göstergesi. 6 aylık bu süreçte insanlara “Nasıl bir eğitim hayal ediyorsunuz, hangi içeriklere ihtiyaç duyuyorsunuz?” sorularını yönelterek, işbirliklerimizi genişletmeyi, içeriğimizi her geçen gün daha da zenginleştirmeyi başardık. Sitemizi ziyaret edip aldıkları eğitimlerle iş bulduklarını ileten gençlerimiz, mutluluğumuzu daha da artırıyor. Bu müthiş eğitim fırsatının kapısı başta 35 milyon Turkcell’li olmak üzere herkese açık. Turkcell Dijital Akademi ile insanımız için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 Akademi’yle İngilizce seferberliği başladı

 

Tüm Turkcell abonelerinin ücretsiz biçimde erişebildiği Turkcell Akademi’nin sitesinde en çok ilgi gören kategoriler İngilizce, Teknoloji, Kişisel Gelişim ve üniversite sınavları için Tercih Robotu oldu. En çok tıklanan video içerikleri ise İngilizce Akıllı cihaz tanıtımları, MS Office eğitimleri ve Android kurulumu oldu.

Dünyanın en önemli İngilizce eğitim platformlarından biri olan Papagaei ile iş birliğine giden Turkcell Akademi’de 100 binden fazla kişi başlangıç, 25 bini aşkın kişi orta, 15 binin üzerinde kişi ise ileri seviyede dil eğitimlerini tamamladı.

Bir başka işbirliği de dünyanın en iyi üniversiteleri ve eğitimcileri tarafından sunulan 600’ün üzerinde dersle 190 ülkeden öğrenciye ulaşan online eğitim platformu Coursera ile gerçekleştirildi. Turkcell Akademi’den Türkçe verilen dersler sayesinde, dünyada 7.4 milyon öğrencisi bulunan Coursera’ya, Türkiye’den katılımlar 6 ayda % 25 oranında arttı.

 

Üniversiteye Akademi’yle hazırlanıp hangi okula gideceklerini Tercih Robotu’na sordular

 

Turkcell üniversite sınavlarına girecek olan yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi de unutmadı. Üniversiteye hazırlanan gençlere sağlıklı bir içerik sunulması için 50 yıllık deneyim ve birikime sahip Fen Bilimleri Kurumları ile işbirliğine gidildi. YGS ve LYS için soru bankaları, deneme sınavları, sınav çözümleri, bölüm tanıtımları, rehberlik eğitimleri gibi modüller gençlerin hizmetine sunuldu. Sınavların sonucunda öğrenciler, hangi üniversite ve bölümleri tercih etmeleri gerektiğini puanlarını girerek Tercih Robotu’na sordular.

2014’te KPSS’ye 5.7 milyon kişinin girmesi beklenen KPPS sınavı için de Turkcell Dijital Akademi’de deneme sınavları ve içerikler oluşturuldu.

300 binin üzerinde aday, hayatlarında önemli bir yer teşkil eden bu sınavlara Turkcell Akademi ile hazırlandı.

 

Sunulan içerik 19 gün aralıksız eğitime eşdeğer

 

Turkcell Akademi’nin sunduğu 450 saatin üzerinde video içeriği yaklaşık 19 gün aralıksız biçimde eğitim almaya eşdeğer. Eğitim videoları en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Diyarbakır, Kayseri ve Konya illerinde izlendi. Toplamda 14 bin saat video izlendi, 3 milyondan fazla kez sayfa görüntülenmesi gerçekleşti. 10 bin kişinin Turkcell Akademi mobil uygulaması üzerinden eğitimlere ulaştığı sitedeki eğitimlerin sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

Üye olmak çok kolay

 

Turkcell Akademi’de eğitimler 35 milyon Turkcell’liye açık ve ücretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine (www.turkcell.com.tr/Akademi) üye girişi yapmak gerekiyor. Bunun için Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazıp göndermeleri ve gelen şifreyi kullanmaları yeterli oluyor.

0akademi-son6ay-final

Hakkında SMH MAKALE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir