https://juragankomik.com
Salı , 19 Mart 2024

Turkcell T60’ı duyurdu

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. 8 çekirdekli işlemcisi, 13 MP’lik gelişmiş kamerası ve akıllı sensörleri ile Turkcell T60, satış rekorları kıran T serisinin en gelişmiş ve en yeni üyesi. 150 Mbps hız kapasitesiyle 4G teknolojisine uyumlu olan T60’ın 16 GB’lık dahili hafızası, SD kart ile 32 GB’a kadar artırılabiliyor.

T60’ın sensörleri yazılımcılar için fırsat sunacak

Turkcell T60’ın en önemli özelliklerinden birisi de sensörleri. Üzerindeki sensörler sayesinde ortamdaki sıcaklığı, nemi ve basıncı ölçebilen T60, aynı zamanda kullanıcılarının gün içerisinde kaç adım attığını da sayabiliyor.

Ses ve hareketle kamera kontrolü

Turkcell T60, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde ediyor. 5 MP ön kamera ise en güzel “selfie”ler için ideal. Turkcell T60’ın iddialı olduğu bir diğer akıllı özelliği ise, sesli komut veya el işaretleriyle kumanda edilebilmesi. Akıllı telefonu çok daha akıllı hale getiren bu özellik sayesinde telefona temas etmeden sesli komut, el işaretiyle veya gülümseme ile selfie çekmek, gelen bir aramayı kabul ya da reddetmek mümkün.

Çekim kalitesinin yanı sıra T60’ın fotoğraf ve video çekiminde iddialı olmasını sağlayan bir diğer faktör ise, Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek paylaşabilecek. Turkcell T60’ın kamerası aynı zamanda HDR çekim desteği, panoramik çekim ve düşük ışık çekim modu gibi gelişmiş kamera özelliklerine de sahip.

Turkcell T60 Teknik Özellikler

İşlemci: Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek

Hafıza: 16 GB dahili (SD GB’a kadar arttırılabilir)

Ekran: 5” HD IPS (1280×720)

İşaretler ve Hareketler: El işaretleriyle temassız olarak gelen aramayı kabul ya da reddetme.

Kamera: 13 MP arka /5 MP ön kamera ile 1080p video kayıt yapabilme.

Kamera özellikleri: Sesli komut, el işaretleri ve gülümseme algılama ile fotoğraf/selfie çekebilme. Gelişmiş odaklama, optik yakınlaştırma, panoramik çekim, HDR çekim desteği, düşük ışık çekim modu, hareketli çekim özelliği.

Ses özellikleri: HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Surround

Sensörler: Sıcaklık, nem ve basınç sensörleri ile adım ölçer.

Kullanıcı Arabirimleri: Standart ve Kolay Kullanım Arayüzü , Çocuk ve Misafir modu.

Bağlantı desteği: 4G (150 Mbps), DualCarrier

İşletim Sistemi: Android Lollipop

Pil: 2400mAh
Boyutlar: 144.2 x 71.7 x 7.8mm

Ağırlık: 129 gram

Hakkında Yılmaz Atasoy

Uzun zamandır sosyal medya haberlerini takip ediyorum. Sosyal medya danışmanlığı veriyor ve aynı zamanda makaleler yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir