https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

Twitter Türkiye Ofisini Açıyor

Daha önce Twitter’ın Türkiye’de ofis açma dedikoduları sosyal medya ortamında yayılmış, ancak geçmişte bu olay sonuç alamamıştı. Geçtiğimiz günlerde mikro blog olan Twitter’ın kapatılma sürecine girdiğini hepimiz biliyoruz.

Bu süreç boyunca Türkiye’de TİB ve BTK ile görüşen Twitter yetkilileri, Twitter’ın erişime açılmasında büyük bir rol oynadı, şuan için Twitter’ın Türkiye’de kullanıma oranını göz önünde bulunduracak olursak yönetimin böyle bir karar alması güzel bir fikir gibi gözüküyor. Twitter’ın Türkiye’de ofisi bulunmasa bile yetkili şahısları bulunmakta, ancak daha kapsamlı bir Türkiye çalışması için ofis şart gibi gözüküyor.

13 Gün boyunca Türkiye’de erişime kapatılan Twitter’ın sözleri altında Türkiye’de ofis açmayı “buzların erimesi” olarak nitelendirilebilir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan gelen habere göre Twitter, önümüzdeki günlerde Türkiye ofisi için BTK ve TİB yetkilileri ile bir görüşme yaparak konuya aydınlık getirecek. Yani Twitter Türkiye’de ofis açmak için kararını kesinleştirdi fakat Türkiye’deki yetkili makamlar bu konu hakkında nasıl bir yol belirler, bilinmyor.

Daha önce de söylediğimiz gibi Twitter’ın Türkiye’de temsilcileri bulunmakta, ancak bunların bir çatı altında toplanması, sorunların daha hızlı çözülmesine ve üyelerin mağdur kalmamasında daha etkili bir sonuç yaratacaktır. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek bu görüşme sonucunda Twitter’ın Türkiye’de ofis açıp açmayacağı tam olarak belirlenmiş olacak, yeni bilgiler, yeni haberler için takipte kalabilirsiniz.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir