https://juragankomik.com
Cumartesi , 20 Nisan 2024

Twitter’da Diren Şort( #dirensort) Eylemi Başladı

Twitter, Gezi olaylarından bu yana “#diren…” tagının her türlüsünü gördü. Hatta en son #direnhamile ‘yi gördüğünde bir çoğumuz “yok artık!” dedik. Bugün Twitter “#diren…” taglarından bir yenisini daha gördü:#dirensort

Bizlere #direnşort tagını hediye eden olayın faili Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer.“Bayram namazına, hastaneye, cenaze evine şortla gidilir mi?” yazısı Twitter’da tepki topladı. Meral Tamer’i ve #dirensort tagını TT listesine çıkaran tepki twitlerine paylaşılan şortlu fotoğraflarda eklendi.
Meral Tamer’in her yerde şort giymeyi eleştiren yazısı aslında bayramda yazdığı bir yazıydı. Bugün Cengiz Semercioğlu’nun Meral Tamer’i eleştiren yazısıyla yeniden gündeme geldi.
GERİ KAFALI MI OLDUM?
Meral Tamer yazısında karşılaştığı hastane örneğini şöyle anlatıyor :… Bitmedi; hafta başında bir muayene için gittiğim Amerikan Hastanesi’nde sıramı bekliyordum. Baktım, 50-55 yaşlarında bir hanım, bacaklarını neredeyse kasıklarına kadar açıkta bırakan kısacık şortu ve yanında eşiyle birlikte gelip karşımdaki koltuklara oturdular. Hangisi hastaydı bilmiyorum, ama hastaneye gitmenin de bir adabı yok mudur?

 
SANA NE BE KADIN!
İşte Meral Tamer’e şortlu fotoğraflarıyla tepki koyanların twitlerinden bazıları:

PuCCa ‏@PuCCaa3 sa

Meral Tamer, şort giyen kadınlardan rahatsızmış. İzmir’e hiç gelmesin, inadına şortu suratına fırlatıp, donla gezmeye başlarız.

Gözde Malkoç ‏@alleluia_86
Milliyet yazarı Meral Tamer her yerde karşısına çıkan şortlu kadınlardan rahatsız olduğunu dile getiren bir yazı yazmış

perist ‏@ekstropiyen
Meral Tamer tipindeki kadınların, şort giymesine bende karşıyım .

Merve Kurt ‏@mervego
Meral Tamer geri kafalı mı oldu?

toz ‏@tozbulut3 sa
şehirde şort giyilir mi diye soran milliyet yazarı meral tamer‘e şehirde kara çarşaf giyilir mi diye sorarım o zaman ben de!

beste erünal ‏@besterunal
işte Meral Tamer‘in zihniyeti;markete türbanla gidilir mi zihniyetinin uzantısıdır. Ne zaman insanların özgür yaşamlarına saygı duyacağız?

The Chapuller ☾✰ ‏@June08_
Meral Tamer sana ne be kadın! isteyen markette giyer isteyen hastaneye giderken!! Bir sen eksiktin. Kadınlar,en büyük düşmanınız hemcinsleriniz maalesef.Memlekette sıfır sorun olunca Meral Tamer kadınların şort giymesine kafa yormuş.

ECEM ‏@liveforsleep
Marketlerde şortlu kadınlar gördüğünü söyleyen meral tamer biz kadın olduğu belli olmayan yürüyen çarşaflara bir şey diyor muyuz? #dirensortemelella ‏@emel_ella
@mrsparanoya olay su bacim: meral tamer. “Kadinlar kisa şort giymesin” demis. Herkeşler şortlu foto paylaşip direnşort yaziyor

Burak E…… ‏@brk_erdl
Meral Tamer belkide şortla gezenleri çok seksi buluyor ondan görmek istemiyordu

Pelin Aydın ‏@plnaydin
Meral Tamer“Sortlu kadinlardan rahatsizim geri kafali mi oldum” Evet geri kafali oldun,insanlari kiyafetlerne gore ayirdgin icin #dirensort

Gül Yücel ‏@captainswink
Söyle Meral Tamer o adam şortla namaz kıldı da ne oldu? Pantolonla namaz kılandan daha mı az dindar oldu?#dirensort

cem eser ‏@cemlibra_3 d
Meral Tamer‘e bu polemiği başlattıran abazan lobisini şiddetle kınıyorum #dirensort

Hatice Kübra/İnternethaber.com

Hakkında Yılmaz Atasoy

Uzun zamandır sosyal medya haberlerini takip ediyorum. Sosyal medya danışmanlığı veriyor ve aynı zamanda makaleler yazıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir