https://juragankomik.com
Perşembe , 18 Nisan 2024

Uludağ Sözlük’ te 19 Mayıs’ta 19 Entry Girme Kampanyası

 

 

 

 

 

 

Uludağ Sözlük Yazarları bu defa bambaşka bir kampanyayla sözlüklere anlam katıyorlar.

Uludağ Sözlük yazarları, 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da Anadolu topraklarına ayak bastığı günde, sözlükte de  bu mühim günü simgesel olarak ‘ 19 ‘ entry girerek öne çıkarmayı, belirli başlıklar hakkında bu önemli günün değerini bir kez daha anlatmayı amaçlıyorlar.

Nisan ayının yirmi ikisinden bu yana başlatılan kampanyaya ilgi büyük. Hem entry yazacaklar tarafından hem de bu önemli günün değerini hatırlatmak isteyenler tarafından Uludağ Sözlük, sözlük yazarlarının kutsal ve manevi değerlere gösterdiği hassasiyeti kanıtlar nitelikte.

Sözlüklerin sadece yorum, fikir ve bilgi platformlarını olmadığını, aynı zamanda bu tip katılımcı kampanyalarla milli- manevi değerlerin hatırlanmasını sağlayıcı nitelikte olduğunu kanıtlayan Uludağ Sözlük yazarlarının kampanyaya çağrı metninde bu durum açıkça anlaşılabiliyor.

Yaklaşık 100 yazarın destek verdiği, gün geçtikçe büyüyen kampanyanın başlangıç entry’sinde Uludağ Sözlük yazarı spratt:

”  ülkemizin cumhuriyet tarihi, anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla doludur.

Bu önemli olaylar arasında yer alan 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da Anadolu topraklarına ayak bastığı ve Türk Milli Mücadelesi’ni başlattığı gündür.

Ülkemizin kuruluş tarihinde bizzat Mustafa Kemal’in sözleri ile ” ülkenin kuruluş tarihi 19 mayıs 1919’dur ” ifadeleri vardır. Bir ulusu oluşturan ortak değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması bakımından temel bir işlevi olan toplumsa bütünleşme duygusunu zedeleyecek mahiyette ve mili bayramların gücünü azaltacak olan yanlış kararlar düzeltilmelidir. Bizler 19 mayıs kutlamalarının ulusal düzeyde ve eskisinden daha coşkulu bir biçimde kutlanabilmesi için her türlü çabayı gösterecek olanlarız.

Elbetteki askeri nizamda hareketlerle, saçma sapan olarak bulunan kıyafetlerle, ele alınan koca bir boruyu sallamakla kutlama yapmayı tasvip etmiyoruz. Ancak bunu yeniden düzenlemektense halka mal olmuş bir günü gençliğin zihninden silmek istercesine kararlar alıp iptaline yol açmak açık bir şekilde yanlıştır.

Bu sebeple tepkilerimizi dile getirebilmek adına bir kampanya başlattık. 19 mayıs 2012’de Uludağ Sözlük’e 19 entry girmek.

19 sayısı tamamen semboliktir. Burada önemli olan bu konuya dikkat çekebilmek, kişilerin bilinçlenmesini sağlamak ve tepkileri bir şekilde dile getirebilmektir. Girilecek olan 19 entry’ nin, günün anlam ve önemine değinen başlıklar üzerine olacak olması öncelikli hedefimizdir. ”  ifadelerine yer verdi.

Kampanyayla ilgili Uludağ Sözlük konu başlığı linki:
19 mayıs ta sözlüğe 19 entry girme kampanyası

Hakkında biradetbeyfendi

İstanbul Üniversitesi Sözlük Moderatörü/ Uludağ Sözlük Yetkilisi/ Ekşi, İtü ve envai çeşit sözlük yazarı.

One comment

  1. 1919 olaymış iyiymiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir