https://juragankomik.com

Valilere Kar Bereketi: Vasip Şahin Twitter’da Ne Kadar Takipçi Kazandı?

Kış demek, kar demek. Kar demek ise İstanbul’da çile demek. Her ne kadar beyaz örtü İstanbul’a çok yakışsa da, kar İstanbul için çile anlamına geliyor. Ama bu çilenin bir de güzel yanı var: Çocuklar için tatil.

İldeki eğitim kurumlarının tatil edilmesi valilere verilmiş bir yetki. Valiler ekstrem durumlarda okulları tatil edebiliyor. Bunların başında da kar yağışları geliyor. Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ve mülki amirlerin buralarda kendilerine hesap açmaları ile genç neslin valilere ulaşması da oldukça kolay oluyor. Geçtiğimiz senelerde İstanbul’un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu, 20’li yaşlarını yaşayan neslin sabah vakti TV’lerde bekledikleri kar tatili haberini gecenin bir vakti Twitter’dan duyurması ile takipçi sayısı patlama yaşamış ve kısa sürede onbinlerce takipçi kazanmıştı. “Vali amca”larına Twitter üzerinden sevgi gösterilerinde bulunan genç nesil, Hüseyin Avni Mutlu’yu bürokratik fenomen haline getirmişlerdi. Son kar yağışları ile birlikte aynı şey yeni vali Vasip Şahin’in de başına gelmiş durumda.

İstanbul’da 3 gündür devam eden kar yağışı, okulları 3 gün tatil ettirdi. Vasip Şahin, Twitter hesabından her ne kadar ilk iki gün bunları duyursa da, üçüncü gün için “tatil yok” demesi herkesi şoke etti. Gençler cevap yazmak ve varlıklarını belli etmek için akın akın Vasip Şahin’in hesabını takip etmeye başladılar. Karın şiddetini arttırmasıyla alınan tatil kararı, Vasip Şahin’i bürokratik fenomenlerden biri haline getirdi. İki gün önce 60 küsür bin takipçisi bulunan Vasip Şahin, bugün şu an itibariyle 150 bin takipçi bandını geçmiş durumda.

Kar, bereketi ile geliyor demek ki. İstanbul valileri karın kıymetini bilmeliler :)

Hakkında SMH MAKALE

2 comments

  1. Bazen büyüklerde çocukluğunu unutacak şu kar yağışları olmazsa

  2. Ayakkabı Kutusu

    Demek ki bazen olumsuz şeylerin de olumlu getirisi de olabiliyormuş .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir