https://juragankomik.com

5 Kasım’da Facebook’u devirme planı

700 milyon aktif kullanıcısı olan en büyük sosyal ağı alaşağı etmek tabiki kolay değil ama…

Anonymous belki dünyanın en çok zarar veren hacker grubu değil, fakat dünya tarihinin en meşhur hacker grubu olduğu aşikar.

Anonymous’un felsefesi V for Vendetta filminin yıldızı V ve pek çok yerde görünen yüzleri Guy Fawkes maskesi. Grup filmin efsane repliklerinden olan “Remember, remember the 5th of November – Hatırla, hatırla 5 Kasım’ı hatırla” üzerine yoğunlaşarak şimdiye kadarki en büyük saldırısını yapmayı planlıyor.

Anon, yayınladığı videoda Facebook’un politikasını eleştirerek insanları Facebook’a karşı harekete geçmeye çağırıyor. Bilgi özgürlüğünün Facebook tarafından engellendiğini belirten hacktivistler, Facebook’un kişisel bilgilerinizi devlet kurumlarına, reklamverenlere ve güvenlik firmalarına sattığını belirtiyorlar.

Dünyanın en çok ziyaret alan, 700 milyon aktif kullanıcısı olan en büyük sosyal ağını alaşağı etmek tabii ki kolay değil. Fakat MySQL altyapısı kullanan Facebook’un Çin Seddi olmadığı, MySql açıklarını kullanarak yeni silahı RefRef ile Anon’un uzun bir süre sorun oluşturabileceği konuşulanlar arasında.

Bakalım Anonymous bize 5 Kasım’ı tekrar hatırlatabilecek mi?

 

alıntı: samanyoluhaber

Hakkında SMH MAKALE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir