https://juragankomik.com

Başbakanın Takipçi Satın Aldığı ortaya Çıktı

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Facebook’taki takipçi sayısını artırmak için paralı reklam satın aldığının ortaya çıkması Twitter’daki fotoğraf paylaşımları ile de sık sık dalga konusu olan başbakanın İngilizler tarafından “egoist” ilan edilmesine neden oldu.

İngiliz basını Facebook’ta yayınlanan ve 7 bin 500 sterline mal olduğu tahmin edilen reklamların ardından başbakanın takipçi sayısının bir ay içinde 60 binden 127 bine yükseldiğini açıkladı.

Cameron’ın Facebook ile reklam anlaşması yaptığını belirten uzmanlar başbakanın reklamlar sayesinde kazandığı her yeni takipçi için sosyal medya sitesine ücret ödediğini tahmin ettiklerini belirtti.

Muhalefet milletvekilleri Başbakan’ın popülarite çabasını şiddetle eleştirirken İşçi Partili milletvekili Sheila Gilmore bir basın açıklaması yayınlayarak, “David Cameron popülarite satın almaya çalışıyormuş gibi görünüyor. Başbakan’ın egosunun sonu yok, Facebook arkadaşları için kim para öder ki!” dedi.

Geçen hafta da ABD başkanı Obama ile Ukrayna krizi ile ilgili telefonda konuşurken çektirdiği bir fotoğrafı Twitter’da paylaşan Cameron uzun süre sosyal medyada alay konusu olmuş ve birçok sanatçı ve siyasetçi tarafından “ilgi delisi” olmakla suçlanmıştı.

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir