Çok sevdiğiniz bir fotoğrafa baktığınızda bile bir süre sonra artık size sıkıcı ve eski gelecektir. Blogunuzda da durumlar bir süre sonra okuyucularınızın gözünde de öyle olacaktır.
Bir zamanlar tasarım ve içerik olarak orijinal olan yapı, zaman geçtikçe hızla gelişen internet, teknoloji ve tasarım trendlerinin gerisinde kalacaktır.
Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde kendinize dair yaptığınız yenilikleri ve aldığınız yeni kararları blogunuza da eklemenin tam zamanı . O halde, blogunuza makyaj yapmadan önce blogunuza eleştirel gözlerle bakalım.
Tasarımınızı temizleyin!
Blogunuzu ilk açtığınızda sizde nasıl bir izlenim bırakıyor? Yoksa blogunuzda algınızı dağıtacak bir çok öğe mi sizi karşılıyor? O halde, gereksiz videolardan, çok sayıdaki reklam ve fotoğraftan kurtulma vakti geldi. Çünkü bu şekildeki tasarlanmış bir site okuyucularınızın gözünde amatör bir tablodan başka bir şey yaratmayacaktır.
“Hakkımda” sayfanızı güncelleyin!
“Hakkımda” bölümünüzde yazdığınız her şey blogunuz, yazım diliniz değindiğiniz konu veya insanların sizden nasıl faydalanabileceğini gösterir.
Hakkımda sayfanızı yazarken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler;
- Onlara hangi özelliklerimle yardımcı olabilirim?
- Sizi diğer kişilerden ayıran özellikleriniz neler?
- Blog yazmaya neden başladınız? Bu soruda onlara hikayenizi anlatabilirsiniz.
- Kendinizi ifade ederken açık ve net olun. Samimi bir dille yazılmış yazı ve güleryüzlü bir fotoğraf kullanın .
Çoğu insanın sizinle etkileşime geçmesi için tüm bu etkenler önemli rol oynamaktadır. En önemlisi ise hakkımda sayfanızda kontak adresinizi (e-mail, telefon vs. ) vermeyi unutmayın..
Başlıklarınızı seçmek için ayırdığınız süreyi artırın!
İyi seçilmiş bir başlık yazının okunmasını sağlamalı, ilgi çekmeli, merak uyandırmalı…
Yazınıza başlarken önce basit bir başlık atabilir sonrasında ise yazacağınız şey kafanızda iyice netleşince konunun etrafında dolaşmadan başlığınızı yeniden düzenleyebilirsiniz.
Unutmayın, merak her zaman insanlara cazip gelecektir. Blogunuzun başlıklarını seçerken merak öğesine sıklıkla yer verin, başlıklarınızda yaratıcı olmaya çalışarak okuyucularınızı yazınıza çekin.
Sosyal medya butonlarını unutmayın!
Yazılarınızı beğenen kullanıcıların sosyal medya hesaplarından yazınızı paylaşması için onlara tüm kolaylıkları sağlamalısınız.
Sitenize arkadaş tavsiyesiyle gelecek her kişi sizin için çok önemli, oyüzden paylaşımları arttırmak için facebook, twitter gibi sosyal paylaşım butonlarını ekleyerek blogunuzu zenginleştirin.
Popüler yazılarınızı üstte tutun!
Bir çok yeni blogcu en çok hit almış yazılarına yönelik bir çalışma yapmaz, oysa bu eksiklik yüzünden sitenize ilk gelen okuyucu en çok güvendiğiniz yazılarınızı görmeden, okumadan blogunuzdan ayrılabilir.
Blogunuza kolayca eklenebilecek eklentilerle en güvendiğiniz yazılarınızı yeni ziyaretçilerinizin kaçırmaması için sayfanızda öne çıkarabilirsiniz.
Eğer bir süre sonra aynı yazıları üst bölümlerle görmekten sıkılacağınızı düşünüyorsanız belli aralıklarla yazılrınızda güncelleme yapabilir başka yazılarınıza öncelik verebilirsiniz.
Ekran dostu içerik üretin!
Bilgisayar ekranından okuma alışkanlıklarıyla basılı mecra okuma alışkanlıkları birbirinden ayrıdır. O yüzden daha küçük paragraflarla kısa cümleler kurarak onlara kolay sindirilebilen içerikler verin.
Peki, siz yeni yılda blogunuzu değiştirmek için nerden başlayacaksınız?