https://juragankomik.com
Perşembe , 28 Mart 2024

Dijital devrim “es” geçilemez

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, internet medyasıyla ilgili gelişmeleri es geçmenin, sanayi devrimini es geçmek kadar etki yaratacağını belirtti.

Yeni medya düzeni hala yeterince algılanmıyor


Sosyal ağların ve yeni medya düzeninin gazetelerin tirajını önemli ölçüde düşürdüğüne ve gazetelerin internet sitelerinin gazetelerden daha fazla okunmaya başladığına dikkati çeken Öztürk, ABD’de son 8 yıl içinde 154 gazetenin, İngiltere’de ise geçen yıl 32 gazetenin kapandığını söyledi.
Öztürk, Türkiye’de bazı yayın organlarının internet medyası konusunda geç kaldığını bazıların ise es geçtiğini belirterek, ”Bana göre internet ve dijital dünyada medyayla ilgili gelişmeleri es geçmek, sanayi devrimini es geçmek kadar etki yaratacak. Türkiye sanayi devrimini es geçen ülkelerden biridir. Söz konusu alanın es geçilmesi de sanayideki devrimin es geçilmesi kadar geri bırakacak. Medya alanındaki değişim ülkemizde yeterince algılanmıyor. Bizim bazı yayın organlarımızın bırakın üretim stratejisini, stratejisi bile yok. Hala bazı gazeteler promosyon vererek kendisini okutmaya çalışıyor. Bu süreç bizi etkileyecek ve bizim de gelirlerimiz düşecek.”
Türk medyasının dünyaca etkin marka ve yazarlara sahip olması gerektiğini ve dünyadaki değişimin Türk medyası tarafından da iyi okunmasının önemli olduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:
”Türk medyası olarak çok daraldık, çok içimize kapandık, çok kısır tartışmaların içinde kaldık. Medyamızın uluslararası alana geçmesi gerekiyor. Dünyanın finans ekseni Asya’ya kaydı ama bu Türk medyasında doğru düzgün tartışılmadı. ABD Başkanı iki ayda bir Asya’ya gidiyor. ABD bütün politikasını değişirdi ama medyamız bunu da tartışmadı. Biz bunun önüne geçmek için şimdi Şangay’da, Endonezya’da, Avustralya’da ve Yeni Zelanda’da ofis açıyoruz” diye konuştu.

AA

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir