https://juragankomik.com
Cuma , 19 Nisan 2024

E-Ticaret Siteniz İçin Bu 6 Seo Çalışmasını Yapmayın

E-Ticaret siteniz , blog siteniz ya da kurumsal sitenizin googleda üst sırada tanımlanması için yapacağınız çalışmalarıda bu 6 noktayı yapmayın ve bu konularda çok dikkatli davranın.
İşte Kaçınmanız Gereken 6 Nokta;

1- Anahtar Kelime Üzerinden Site İçi Çapraz Linklemeyi Sınır Getirin
Örneğin; bir makalenizin başlığı: ” Facebook’ta Pazarlama Nasıl Yapılır?”, bir diğer makalenizde ise yine facebook pazarlamadan bahsediyorsunuz. Bu diğer makalede eğer ” Facebook Pazarlama” makalenize anahtar kelime üzerinden link verirseniz (yani ilk sıralarda görünmek istediğiniz kelime olan ”facebook pazarlama ” kelimesi üzerinden link verirseniz) google bu duruma şüphe ile bakmaya başlıyor. Bunu tüm site içeriğinizde bir kereye mahsus yapabilirsiniz, fakat birden fazla yapmayın. Bunun yerine anahtar kelimeniz yerine aynı anlamı taşıyan başka bir kelime üzerinden backlink verin ya da ”burayı tıklayın” vb. kelimeleri kullanarak link verin.
2- Anahtar kelime Üzerinden Aşırı Backlink Almak
İlk kısımda site içi optimizasyon ile ilgili bilgi bir durum söz konusuydu. Bu kısımda ise site dışı optimizasyon ile ilgili. Başka bloglardan backlink toplamak için yorum yapıldığını biliyorsunuz, ya da başka sitelerin anahtar kelime üzerinden backlink almak için sık sık kullanıldığını. Anahtar kelimelerinizi başka sitelere sık sık yazıp, sitenize link vermeyin. Google artık bir sorun olduğunu anlamaya başlıyor.
3- Özgün Olan İçeriğin Azlığı Ya da Kopya İçerik Durumu
Sitenizde başlarının yazıları yada haberleri alarak yayınlıyorsanız bu durum size eksi getirecektir.Maalesef hep hazır bekliyoruz. Araştırın, yorumlayın, düşünün, tekrar tekrar deneyin !
4- Anahtar Kelimeleri Sık Tekrar Etmek
Sitenizde belirli bir anahtar kelimenin ( örneğin e-ticaret ) çok yoğum olması.Site içerisinde diğer anahtar kelimelerine oranla özellikle bir anahtar kelimenin çok daha fazla olması yine bir eksidir.
5- Arama Motorunu Düşünerek İçerik Hazırlamak
Penguin ‘’full doğallık’’ ilkesi ile çalışmaktadır. Penguin, Google’ın içindeki her türlü yabancı maddeyi ayırmak istiyor… Karışıklık ve abartıyı sevmiyor.Bu nedenle site yazılarınız anlaşılır sade ve net olmalıdır.Penguin’i kandıramassınız.
6- Anahtar Kelimeleriniz ile Yazılarınız Birbirini Tutmalı
Sitenizde yada bloğunuzda yazdığınız yazı içeriği ile anahtar kelimeniz birbiri ile tamamen alakalı olmalıdır.Aksi durumda sitenize eksi yaratmış olursunuz.
Son Söz :Siteniz için herşey önce doğal ve sahte içerikten uzak durun…
Serkan Hacıömeroğlu / Sosyal Medya Uzmanı
Profesyonel Seo Hizmeti Almak için Neticaret firmasına ulaşabilirsiniz:
serkan@neticaret.com

Hakkında neticaret

Türkiye'nin Öncü E-Ticaret altyapı sağlayıcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir