https://juragankomik.com
Salı , 16 Nisan 2024

en ince ve en hafif “dokun & yaz” ultrabook Acer Aspire S7 Serisi

Bir akıllı telefon kadar ince olan S7, güç ve güzelliğin simgesel bir birleşimidir. Düz hatların, parlak beyaz camın, Elektrikli ışıldayan aydınlatma ve anodize edilmişalüminyumun kullanımı en ileri teknolojiye ve yenilikçi tasarıma sahip bir Ultrabookta zirveye çıkmıştır. Çift eğilme bağlantısı ve Acer Green Instant On / Always Connect özellikleri üstün kontrol ve kusursuz kullanım kolaylığını garanti eder.

Ultra ince ve ultra dayanıklı
Aspire S7 Serisindeki tüm modeller enerji ve malzeme tasarrufu sağlayan bir işlemle tek parça bir alüminyum bloktan yapılan yekpare tasarıma sahiptir; sonuç olarak ortaya süper dayanıklı ve yolculuklar için mükemmel bir ultra ince kasa çıkar. Aynı zamanda, 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip Full HD IPS 10 noktadan dokunmatik ekrankullanıcıların parmak uçlarına dokunmatik kontrol gücü sunar. Ek olarak, geniş görüntüleme açısı teknolojisi 178 dereceye kadar görüntüleme açılarından tutarlı ve düzgün renkler sağlar.

Aspire S7’nin en çarpıcı tasarım öğelerinden biri de dokunmatik ekranlı 13.3-inç modelinin zarif beyaz rengidir. Ekran dokunması yumuşak, gözlere hitap eden ve yalnızca 11.9 mm inceliğinde fakat süper güçlü, çizilmeye karşı dayanıklı ve silinerek temizlemesi kolay olan parlak beyaz bir Gorilla® Glass 2 kapak barındırır. S7 ile Acer, diğer markalar yalnızca dekoratif rötuş olarak kullanıyorken dizüstü bilgisayar yapısı olarak Gorilla® Glass 2’yi ilk kullanan markadır. Cam yalnızca görsel olarak göz alıcıdeğildir, aynı zamanda yapısal güç sağlar, fakat buna rağmen günlük kullanım etkisini taşıyabilecek kadar da esnektir. Bu dayanıklılığa ek olarak, alüminyum çerçeve ve cam arasında ince bir yumuşak tampon dahil edilmiştir, böylece eğer S7 düşürülürse, şok büyük ölçüde cam yerine kasa tarafından emilir. Bu da hasar görme ihtimalini büyük ölçüde azaltır.

Çift Eğilme Bağlantısı ve Esnek Ekran
Windows 8 ile ilişkili dokunmatik özelliğinin yararlarını kullanan 13.3” S7’deki etkin dokunmatik ekran arkaya doğru 180 derece yatırılabilir ve görüntü oryantasyonu kolay dokunma ve gösterme paylaşımı için döndürülebilir.

S7’nin üretiminde kullanılan en ileri üretim işlemlerinden biri de, dokunmatik kontrol için ideal direnç gücünü yaratmak amacıyla kapakta çift eğilme bağlantısıgeliştirilmesidir. Kapak 100 ila 120 derece arasında itildiğinde, eğilim 1.6 kat artarak dokunmatik kontrol için dik durma ve denge sağlar. Dayanıklılık bağlantı yapısının doğrudan ekran çerçevesine eklenmesiyle elde edilir, böylece çerçeve aslında bağlantının bir parçasıdır ve hem paneli hem de camı tutar.

Acer TwinAir Termal Çözüm ile Serinlik
Aspire S7’nin serin çalışmasını garanti etmek için, Acer pil ömrünü uzatan ve Ultrabooku serin ve kullanım için konforlu tutan yenilikçi bir termal tasarım, “TwinAir” soğutma adı verilen termal bir çözüm yaratmıştır. İki küçük yüksek hızlı (10,000 d/d) termal fan kullanılır; biri soğuk havayı içeri çekerken, diğeri sıcak havayı bırakır. Fanların yerleşimleri aynı zamanda en sıcak bileşenlerin kullanıcının parmak uçlarından ve dizlerinden uzakta kalmasını garanti eder.

Otomatik Ayarlı Arkadan Aydınlatmalı Klavye
Acer otomatik olarak açılıp kapanan ve parlaklık seviyesini ortam ışığına göre ayarlayan bir elektrikli ışıldayan (EL) arkadan aydınlatmalı klavyeyi donanıma dahil etmiştir. Bu ışığa duyarlı arkadan aydınlatmalı klavye şu anda mevcut olan en ince arkadan aydınlatma çözümlerinden biridir ve görsel konfor ve loş ortamlarda kolay görünebilirlik için optimize edilmiştir. Elektrikli ışıldayan aydınlatma LED arka aydınlatmalı klavyelere göre daha hafif ve daha konforlu bir ışıldama sunar.

İnce ama Güçlü

Ultra ince tasarımına rağmen, Aspire S7 3. nesil Intel® Core i5-3317UB veya i7-3517U işlemciler ve son derece hızlı okuma/yazma süreleri ve  sessizlik için katı hal sürücüleri sunar. Gömülü bir Li-Polimer pil 6 saate kadar pil ömrü sağlar ve opsiyonel bir ikinci pil bilgisayar kullanım süresine 12 saate kadar iki katına çıkarır.[1]

 

Ayrıca, S7 sunumlar için projektörlerle kullanılması amacıyla bir mikro HDMI®‘dan VGA’ya kablosuna ve kablolu bir ağa bağlanabilmek için bir USB’den RJ45’e bağlantınoktasına sahiptir.

 

Anında Bağlanabilirlik ve İçerik Paylaşımı

Aspire S7 Ultrabooklar™ hızlı önyükleme ve devam etme için Acer Green Instant On teknolojisi ve kullanıcıların multimedya ve verilerini tüm cihazlarında her an ve her yerde, hatta uykudan bile yönetebilmelerini sağlayan Acer Always Connect teknolojisini içerir.

 

Fiyat :

Aspire S7 Ultrabook, Kasım ayından itibaren Türkiye’de teknoloji mağazalarında yerini alacaktır.

Tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 1499$+ kdv’dir. (Windows 8 işletim sistemi, i5 işlemci, 128GB SSD)

 

Hakkında Hasan Yener

SM Haber Genel Yayın Yönetmeni SEO - Digital Pazarlama - Sosyal Medya Pazarlama iletisim@sosyalmedyahaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir