Periscope, Clansy.TV, twitch, facebook, youwin,youtube hangout, kısa sürede en popüler canlı yayın yapma aracları oldu, vatandaş gazeteciliği’nin yüksekmesi ciddi katkı sunan bu sosyal ağ ile birlikte eskiden çok maliyetli olan canlı yayın işi masaüstü’ünden mobile de aktarılmış oldu. Bu mecraları amacına uygun şekilde kullanmak etkili yayınlar yapmak mümkün olamaz mı? Böylesine tarihi bir yayın fırsatını birilerinin egosunu tatmin ettiği faydasız bir uygulama olmasını ister misiniz? Bir kaç ipucu vererek bu mecraların nasıl bir bilgi ve kültür eğlence platform haline geleceğini, kendi canlı yayın sayfamızı nasıl zenginleştirebileceğimizi bu yazıda anlatmak istiyorum. Öncelikle denemeden test etmeden hiç bir şeyi anlamak mümkün değil, henüz hiç canlı yayın yapmadıysanız yolun başında bile değilsiniz. İşte size ipucları; 1.Klasik olmayın! Belirli bir konuya farklı bir açıdan yaklaşın, konuşulmayan şeyi konuşmaya çalışın, boş bir yayından ziyade içi dolu, izleyenlere bir şeyler katacak, onlarında katılımını sağlayacak, iletişime açık, ilgi çeken, özellikle güncel konular hakkında soru cevap şeklinde uzmanlarında katıldığı …
Devamı »Beyoğlu Belediye Başkanı Canlı Yayında Olduğunu Unutunca!
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sunucunun ‘Bundan sonra Beyoğlu’nda neler olacak’ sorusuna sinirlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, A Haber’de yayınlanan ‘Bir Sormak Lazım’a konuk oldu. Sunucu Selin Ongun’un “Bundan sonra Beyoğlu’nda neler olacak” sorusunu anlamsız bulan Demircan, yayını bitirmeyi teklif etti.
Devamı »Eski Medyaya Yeni bir Soluk: Babil
Yeni bir program daha izleyicisiyle buluştu. İlk Bölümü geçen Hafta Yayınlanan progrmaı Başka Şeyler, Düşüne Taşına, Tarih Atlası gibi programlardan tanıdığımız İsmail Halis ve Yazar Davut Göksu hazırlayıp sunuyor, programın ismi “Babil”. Radyo ve televizyonlarda uzun yıllar boyu sürdürdükleri özgün programları ile tanınan Halis ve Göksu, program için şu bilgileri veriyor: “Babil’de kişiler de olmayacak klişeler de. Gergin değiliz, gazeteci hiç değiliz. Saygıyı sevgiden daha çok önemsiyoruz. Kanaatimiz odur ki buyurgan konuşmalar, romantik söylevler, medyatik kabalıklar ve renksiz kalemlerin buharı, ekranın her yerini kaplamış durumda. Biz arzu ediyoruz ki bu ekran artık şunu söylesin. Başka bir dünya da mümkün, başka bir ekran da. Gerçekçi olmayacağız. Gerçek olmayan hiçbir şeye kapı açmayacağız. Akıl veren değil, akıl yoran bir program olacak. Yaklaşık olarak şöyle bir şey aslında: ‘Türkiye ve Dünya – İnsan ve Sanat – Hayat ve Memat. Yüzde Yüz Risk – Sıfır Sorun’. İnsan, sanat, sokak, hayat ve medya. Genel olarak …
Devamı »Şirketlerinin Sosyal Medyaya Girmeden Önce Bilmesi Gereken 10 Madde
Facebook, Friendfeed, Twitter, Linkedin ve daha birçok sosyal medya sitesi, yüz milyonlarca aktif kullanıcısı ile e-ticaret sitelerinin gözünü diktiği kanallar arasında. Sosyal medya pazarlaması üzerine başarı hikayeleri pazarlama bloglarında en popüler konular arasında ve “sosyal medya uzmanı” birçok kariyer sitesinde en çok aranan iş konumunda. E-ticaret siteleri de diğer şirketler gibi sosyal medyadan nasıl daha çok faydalanabiliriz ve satışlarımızı arttırabiliriz sorusunu kendilerine sık sık soruyorlar. Sosyal medyada e-ticaret siteleri için birçok başarı hikayesi anlatılıyor, ancak görünen o ki, e-ticaret şirketlerinin önemli bir çoğunluğu sosyal medyada nasıl bir yol izleyeceklerini hala bilmiyorlar. Herkesin konuştuğu ve hemfikir olduğu bir konu var: “Sosyal medyada olmalısınız!”. Şu anda sosyal medyada olan bazı e-ticaret sitelerinin izledikleri yolu görünce, aslında sosyal medyada olmamalarının onlar için daha faydalı olacağı ortada. Peki neden? Sosyal Medyada OlmaMAnız İçin 10 Neden 1)Sosyal medyadaki farklı kanallar için hiçbir stratejiniz yoksa “Twitter hesabı açmak, Facebook Fan sayfası kurmak, Friendfeed’e Twitter feedini bağlamak, …
Devamı »