Belediyeler dediğimizde ilk aklımıza gelen alt yapı ve üst yapı işleridir. Fakat artık öyle değil! Belediyeler alt ve üst yapı işlerinin yanında Kültür, Sanat ve Eğitim faaliyetlerinde de başı çekiyor. Dünyanın globalleşmesi ve iletişimin eskiye göre daha hızlı olması yerel yönetimleri de olumlu yönde etkiliyor. Geçen son iki yılda yerel yönetimler (Belediyeler) geleneksel medyanın yanında artık hizmetlerini duyurmak için aktif olarak sosyal medyayı kullanmaya başladı. Yerel yönetimlerin en sık tercih ettiği sosyal ağların başında şüphesiz facebook ve twitter geliyor. Fakat Türkiye’deki bazı belediyeler sadece bu sosyal ağlarla yetinmeyerek foursquare’de de yerini almış görünüyor. Son zamanların popüler lokasyon bazlı sosyal ağı haline gelen foursquare’e ilgi günden güne artıyor. Dünya çapında kullanıcı sayısı 45 milyona ulaşan fourquare’i insanlarla birlikte ticari firmalar ve belediyelerde keşfetmeye başladı. Son yaptığımız araştırmaya göre Türkiye’deki 9 Belediyenin foursquare’de sayfası bulunuyor. Bazı belediyeler ise işe profil oluşturarak başlamış. 13 Belediye de foursquare’de profil oluşturarak bu platformda yer almayı …
Devamı »sosyal medya kullanıcılarının “check in” alışkanlığı avantaj ve dezavantajları
Lokal ağların en büyüğü foursquare sayesinde check-in yapmak moda oldu ve daha sonra sosyal bir gerekliliğe dönüştü, Özellikle mayorluk ile ilgili avantajların artması, klout puanını yükseltmesi, check-in yapan kullanılara özel indirim kampanyaları konum bildirmeyi çazip hale getirdi. Google bir çok ürünü ile konum bilgilendirmeyi açık tutmayı neredeyse zorunlu hale getirdi. Sanal mitingler bile bu şekilde düzenlenir oldu. Konum bilgilendirmenin faydası tabi ki çok fazla, adres bulma, map hizmetleri, firma kampanyaları, sosyal optimizasyonlar, arkadaş buluşmaları gibi bir çok konuda check-in’lerin somut faydaları görülüyor, Düşünün ki, yurtdışında artık Restoranların otoparklarında mayor için özel yer ayrılıp burası mayor’un yeri diye tabela bile asılıyor, ne kadar check-in o kadar popülerlik getiriyor, yer bildiriminin diğer sosyal ağlara entegrasyonu ile sizin lokasyon bazlı reklamların hedefi olmanız da kaçınılmaz oluyor. Düşünün ki, bir AVM’ye girdiğiniz telefonunuza o AVM’deki mağalardan kampanya sms’leri gelmeye başlıyor, bunlar şu an bazı AVM’lerde oluyor, hatta google’a “benim reklamımı sadece falan bölgedeki insanlar …
Devamı »4SQ DAY’de Foursquare Türkiye kullanıcıları tek bir yerden “Check-In” yapacak
16 Nisan 2010 tarihinde ilk defa Florida’da Foursquare üyelerinin bir araya gelmesiyle başlayan ve sonrasında uygulamayı hayata geçiren ekibin desteğini de alan 4SQ DAY (foursquare günü) bu sene ülkemizde ve dünyada tüm müdavimlerin bir araya gelmesini sağlayacak. Foursquare, lokasyon bazlı çalışan bir sosyal ağ web sitesi, taşınabilir cihazlar için yazılım ve aynı zamanda bir oyundur. Kullanıcılar mobil site üzerinden, kısa mesajla -şu an için sadece ABD’de geçerli- ya da cep telefonları üzerine kurdukları Foursquare yazılımıyla bulundukları mekanları işaretliyebiliyor. Böylece kullanıcılar çeşitli puanlar ve rozetler kazanabiliyor. Servis 2009 yılında Dennis Crowley ve Naveen Selvadurai tarafından kuruldu. Dennis Crowley’ın önceki benzer bir proje olan Dodgeball’ı 2005 yılında Google’a sattı. Fakat Google 2009 yılında bu servisini kapattı. Foursquare Aralık 2011 tarihinde resmi kullanıcı sayısının 15 milyon olduğunu duyurdu. Şu anda ise 20 milyonun üstünde üyeye sahip ve an itibarıyla foursquare, Silikon Vadisi‘nin en gözde servisleri arasında yer almaktadır. Foursquare gününün özellikle 16 Nisan tarihinde gerçekleşmesinin nedeni her yılın …
Devamı »