TWITTER, önemli kişiler ve markalar için ‘verified’ yani onaylanmış hesapları kullanıyor. Onaylanmış hesaplar, Twitter’daki kullanıcı adlarının hemensağında yer alan mavi renkli bir tik işaretiyle belirtiliyor. Twitter tarafından özel olarak incelenenbu hesaplar, daha sonra onaylanmış hesaba dönüştürülüyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün @cbabdullahgul isimli twitter hesabının ‘onaylanmış’ bir hesap olduğu için askıya alınamayacağı öğrenildi. Twitter, özellikle politika, yönetim, gazetecilik, medya ve iş dünyası başta olmak üzere temel ilgi alanlarına yönelik onaylanmış hesap çalışmalarını sürdürüyor. Bu yüzden bir ülkeninCumhurbaşkanı’nın Twitter hesabının şikayet edilmesi veya spam hesap olarak gösterilmesidurumunda hesabın askıya alınması mümkün olmuyor. YÜZDE 5 KURALI VAR Ancak sıradan kullanıcıların Twitter hesaplarının askıya alınması için birçok farklı sebep bulunuyor. Twitter’ın özel bir algoritma geliştirdiği sistemde ‘yüzde 5 kuralı’ dikkat çekiyor. Bu kurala göre takipçi sayısının yüzde 5’i kadar spam olarak işaretlenmesi Twitter hesaplarının kapatılmasına neden oluyor. Örneğin, 100 takipçisi olan bir kullanıcının 5 kez spam olarak işaretlenmesi o hesabın askıya alınmasına neden oluyor. Buna ek olarak aynı içeriğin birçok kez paylaşılması ve bir anda çok fazla kullanıcıyı takip etmek Twitter hesaplarının askıya alınmasını sağlıyor.
Devamı »Gül Sosyal Medyayı Sevdi
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk’ün internet sitesi, Facebook, Twitter, YouTube ve Flickr’ı etkin şekilde kullanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kurumsal ilişkileri geliştirmek ve halkla doğrudan ilişki kurmak için yöneldiği sosyal medya kapsamında, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesi, Facebook, Twitter, YouTube ve Flickr’ı etkili şekilde kullanıyor. Nato Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’ye giden Gül, Şikago’daki toplantının ardından Los Angeles’e geçerek, Apple, Google, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyanın etkili şirketlerini ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, 9 Aralık 2009’da açtığı Twitter hesabından bir milyon 818 bin 195 kişi takip ediyor. iPhone uygulaması 30 binden fazla indirildi Cumhurbaşkanı Gül, Facebook, YouTube ve iPhone uygulamalarını da 3 Eylül 2011’de Twitter hesabından duyurdu. Gül’ün duyurusundan bugüne kadar yaklaşık 30 bin iPhone uygulaması indirildi, YouTube’da 600 civarında video paylaşıldı, Flickr’da da Gül’ün gezilere ait fotoğraflara yer verildi. ”cbabdullahgul” kullanıcı adıyla Facebook’ta yer alan Cumhurbaşkanı Gül’ün yaklaşık 130 bin takipçisi bulunuyor. Facebook hesabı aracılığıyla video, albüm ve fotoğraflarını paylaşan Gül, …
Devamı »Cumhurbaşkanı Gül Artık Facebook’ta
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter hesabında, ”Bugün sizlere yeni uygulamalarımızdan da bahsetmek istiyorum. Twitter’dan sonra Facebook sayfam da yayında; www.facebook.com/cbabdullahgul.Ayrıca Youtube’da bize özel bir sayfa oluşturuldu; www.youtube.com/cbabdullahgul.Cumhurbaşkanlığının Iphone/Ipad uygulaması da Apple Store’dan indirilebiliyor. http://itunes.apple.com/tr/app/id458584326?mt=8” mesajını paylaştı. Gül, ”Geçenlerde Kayseri’de kurduğumuz üniversiteyi destekleme vakfının kurucularından, hemşehrim Fatih Karamancı bir hafta sonu fotoğraftaki arabasıyla geldi. Biz de binip Tarabya’da kısa bir tur attık” mesajına da yer verdiği twitterdaki hesabında, direksiyonda kendisinin olduğu arabanın fotoğrafı da yayınladı. Yaklaşık bir aydır açık olduğu bildirilen ve bugün Cumhurbaşkanı Gül tarafından duyurulan Gül’ün resmi Facebook profilini, şimdiye kadar 2 bin 342 kişi beğendi. Kaynak:Ntvmsnbc
Devamı »Abdullah Gül Dünya Liderleri Arasında Twitter’da 7.Sıraya Yükseldi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Twitter hesabının başarısı içeriklerin niteliği, kullanım sıklığı ve takipçi sayısından kaynaklanıyor. The Digital Policy Council’ın raporuna göre 164 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarından 69’unun kendi adlarına ya da oturdukları makam adına Twitter hesabı var. Raporda hazırlanan listede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yedinci sırada yer alıyor. Hesabı kullanma sıklığı, açıklamaların içeriği ve takipçi sayısı gibi unsurlar göz önünde bulundurularak hazırlanan listede ilk sırada ABD Başkanı Obama bulunuyor. Güney Amerikalıların ağırlıkta olduğu göze çarpan listede ilk 10 siyasetçi şöyle sıralanıyor: 1 – ABD Başkanı Obama 2 – Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez 3 – İngiltere Başbakanı David Cameron 4 – Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon 5 – Arjantin Devlet Başkanı Cristine Fernandez 6 – Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aguino 7 – Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 8 – Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera 9 – Dubai Şeyhi Muhammed 10 – Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousef dipnot.tv
Devamı »Cumhurbaşkanı İnternete Filtreleme Konusuna Değindi
Twitter’ı birçok siyasetçiye göre oldukça faal kullanan Abdullah Gül geçtiğimiz akşam son zamanlarda kapatılan ve kapatılması gündemde olan web siteleri hakkındaki görüşlerini twitter üzerinden dile getirdi. İşte Gül’ün sansür hakkındaki görüşleri: “Özellikle, internet konusunda çok soru var. Bu konuda bir kaç noktayı hatırlatmak isterim.” “Bu tartışmalar başladığında TİB yöneticilerini çağırarak kendilerinden ayrıntılı bilgi aldım.” “Bana verilen bilgilere göre, kimse herhangi bir zorlamaya tabi tutulmuyor. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmıyor.” “Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da, kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak.” “Benim görüşüm, temelde hiç bir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli.” “Öte yandan, unutmayalım ki, internet fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli.” Umarız sayın cumhurbaşkanının bu ifadeleri yasakçı zihniyete bir çağrı olur. Abdullah Gül’ün twitter adresi: http://twitter.com/cbabdullahgul Gül’ü twitter’da 330 binden fazla kişi takip etmekte.
Devamı »İnternete Filtre: Bir Kamikaze Operasyonu
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bildiğiniz üzere Kanal İstanbul adlı “çılgın projesi”ni kamuoyuna açıkladı. Beğenen de oldu beğenmeyen de. Ancak nihayetinde, çekinceleri ve eleştirileri bir kenara bırakırsak, İstanbul’u küresel bir merkez ve çekim alanı yapmayı amaçlayan vizyoner bir proje olarak niteleyebiliriz. Ne var ki gerçek çılgın projenin bundan yaklaşık 3 ay önce BTK tarafından uygulamaya konulduğundan haberimiz olmamış. Açık söylemek gerekir ki BTK’nın 22 Ağustos’ta hayata geçecek uygulaması, devleti birey üstünde gören, “sen bilemezsin ben daha iyi bilirim” anlayışının son versiyonlarından biridir. Hele ki bu versiyonun dünyanın her noktası birleştiren dijital dünyaya uygulanmak istenmesini anlamak mümkün değil. Türkiye’yi, internete sansürde Çin, Küba ve İran’la aynı sınıfa sokmaya kimsenin hakkı yoktur, olamazda. Hele ki internetin belirli bir kalıba sokulamayacağı, Ortadoğu ve Afrika’da meydana gelen son gelişmeler neticesinde görülmüşken, Türkiye’de interneti devlet kontrolünde filtrelemek en hafif deyimiyle abesle iştigal etmektir. 22 Ağustos’ta uygulamaya girecek ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nca (BTK) …
Devamı »