https://juragankomik.com
Salı , 16 Nisan 2024

Tag Archives: dava

LinkedIn 18 milyon hesabın gizliliğini ihlal etti!

Son zamanlarda sosyal medya şirketleri başta olmak üzere, internet üzerinden sanal hizmet veren şirketlerde, kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda büyük sorunlar yaşanabiliyor. Facebook, bu konuda en çok gündeme gelen şirketlerden birisi. İş dünyasında yoğun bir şekilde kullanılan LinkedIn, aktif olarak 600 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Son zamanlarda çıkan haberlere göre şirket, kullanıcı verilerini ihlal eden bir takım uygulamalara başvurmuş. Sosyal medya devleri, veri gizliliğini ihlal ediyor! Konuyla alakalı detaylar, İrlanda‘da yürütülen soruşturmalardan birine ait. 2017yılında bir kullanıcıdan gelen şikayet sonrası, İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Microsoft‘a ait LinkedIn hakkında soruşturma başlatmıştı. LinkedIn, sosyal medya ağını kullanmayan kişilere ulaşımı kolaylaştırabilmek için, 18 milyon kişinin e-posta adresini kullanmış. Bu şikayet sonrası, soruşturmayı bitiren İrlanda Veri Koruma Komisyonu “Sorun dostane bir şekilde çözüldü.” açıklamasında bulundu. LinkedIn, şikayete konu olan veri işlenmesini durdurmak için, bir dizi eylemi acilen uygulamaya aldı. Bunun dışında aynı komisyon, diğer sosyal medya devlerinin soruşturmalarını da, aktif şekilde inceliyor. Raporda, Facebook’un yüz tanıma işlevine yönelik sorgulama ile birlikte, Whatsapp ve Facebook‘un kullanıcı verilerini nasıl paylaştığı da, halen devam eden davalar arasında.

Devamı »

Sosyal Medya Başınıza İş Açmasın

Türkiye’de yeni internet yasası tartışılırken ABD’den dikkat çeken bir haber geldi. Florida’da yaşayan bir kız Facebook hesabından yazdıkları için büyük sıkıntıya girdi. Gulliver Hazırlık Okulu’ndan aldığı tazminatla tatile gitmeyi planlarken bir anda borçlu duruma düştü.   Bugünlerde sosyal medya üzerinden pek çok fazla şeyi çok düşünmeden paylaşıyor olsak da bazı durumlarda bunun bedeli epey ağır olabiliyor. Tıpkı gizlilik mukavelesini unutup görüşlerini yazan ve babasının 80 bin dolar para müeyyidesi yemesine neden olan Dana gibi. Tıpkı gizlilik sözleşmesini unutup görüşlerini yazan ve babasının 80 bin dolar para cezası yemesine neden olan Dana gibi. Florida’da yaşayan ve bir süredir babasının Gulliver Hazırlık Okulu ile olan dava sürecini yakından takip eden Dana Snay, davanın babası lehine sonuçlanması üzerine Facebook’tan bu durumu 1200 arkadaşıyla paylaştı ve şu satırları yazdı: “Annem ve babam Gulliver’e karşı davayı kazandı. Artık Gulliver’den aldığım parayla Avrupa’ya tatile çıkarım.” Ancak Snay’in unuttuğu bir şey vardı: O  da Snay’in ailesinin okul …

Devamı »

Sosyal Medyada Mahluk Demek 1.740 TL

Gündemini koruyan sosyal medya ile ilgili her gün yeni bir haber duyuyoruz. Bir web sitesinde yapılan kampanyada “mahluk” kelimesi paylaşılmış. Bu söz için açılan dava mahkemece hakaret sayıldı. Mahlûk kelimesini kullanan kişiye 1.740 TL para ceza verildi. Bilinçsiz kullanım ve otorite eksikliği yüzünden sosyal medyada her geçen gün bu tip sözleri “küfür ve hakaret” içerikleri okumak mümkün. Sulh Ceza Mahkemesinin ‘mahluk’ ifadesini hakaret sayması ise konuyu bir kez daha gündeme taşıdı. Web sitesinde yapılan dijital imza kampanyasında, Av. Turgay Balaban’a ‘mahlûk’ sözünü sarf eden İnci Uyan, ilk celsede bin 740 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın cezasını alenen işlediği gerekçesiyle önce 2 bin 100 liraya çıkardı, ardından duruşmadaki iyi hali, sabıkasının olmayışını göz önüne alarak bin 740 liraya düşürdü. Ardından ceza, denetimli serbestlik kapsamına alındı. Sanık Uyan, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlerse söz konusu ceza işleme konulacak.

Devamı »

Şarkıcı Volkan Konak’tan Yazar Esra Elönü’ne Şok Dava

Yazar Esra Elönü haber7.com, dipnot.tv, dünyaya yenisöz gazetesi, star gazetesi gibi bir çok yerde sözünü budaktan sakınmadan söylüyor, muhalif duruşu ile bilinen yazar, şimdiye kadar belki yüzlerce insanla tv’lerde, gazetede, haber köşelerinde sürtüşme, tartışma yaşadı ama ilk kez bir ceza davası için mahkeme koridorlarına girecek. solcu tarafıyla bilinen Şarkıcı Volkan konak Tüm Müzikleri özellikle AK Parti iktidara geldikten sonra kendi görüşünden olmayanlara karşı ciddi hakaretler etti, her fırsatta farklı düşünen insanları küçümsemesi ile dikkatleri üstüne çekti, işin ilginç tarafı Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından olan rahmetli Kazım Koyuncu’nun vefatından sonra onun temiz mirasına leke düşürecek taklitler içine giren Volkan Konak’ı bu yapmacık anti kapitalist davranışlarından dolayı, solcuların büyük bir kısmı da sevmemeye başladı. volkan konak’ın ekşi sözlük’te hakkında yazılan bir yazı aslında her şeyi açıklıyor; sesine, şarkılarına diyecek yok ama muhalif duruşunun samimiyeti hakkında ciddi şüphelerimin olduğu şarkıcı. mülkiye’nin 2011 inek bayramı’nda konser vermesi için kendisine teklif götüren öğrencilerin önerdiği 15.000 …

Devamı »

Twitter’a şok dava

İngiltere’de reality şovla ünlenen manken Imogen Thomas’la karısını aldattığına ilişkin haberlerde isminin gizlenmesine yönelik mahkemeden karar çıkarmayı başaran Premier Lig futbolcusu şimdi de Twitter’a dava açmaya hazılanıyor. “Özel yaşamı korumak” için adının açıklanmamasının kararlaştırılması amacıyla yürüttüğü mücadelede zafer kazanan, “CTB” olarak bahsedilen futbolcu adının Twitter ve başka sitelerde açıkanmasında rahatsız olunca bir hukuki mücadeleye daha girişmeye karar verdi. merkezi San Francisco’da olan ve İngiltere’de merkezi bulunmayan Twitter’a bu konuda dava açmasıyla sonuç alıp alamayacağı merak konusu oldu. Hukukçulara göre sonuç alınırsa dava tarihe geçecek. Ryan Giggs mi? İngiltere’yi birbirine katan skandalın başrolündeki ismin Manchester United’ın 37 yaşındaki Galli futbolcusu Ryan Giggs olduğu iddia ediliyor. twitter’da yayımlanan mesaja göre Giggs, Thomas ile aylar süren bir aşk ilişkisi yaşadı. İngiliz basını yasaklar nedeniyle konuyla ilgili açıklama yapamasa da, dedikodu siteleri bu ismin Giggs olduğundan emin.

Devamı »