İnternet mecrası her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Bunun artıları olduğu kadar eksileri var. Büyümenin niceliği kadar niteliğinin de önemli olduğu gözden kaçıyor. ‘Tık’ odaklı, içeriği görsel ağırlıklı listelemeler veya birtakım testler; kolay okunuyor, kolay ziyaretçi kazandırıyor. Bu yüzden girişimciler, ne yazık ki yatırımlarını daha çok bu alana yönlendiriyor; bu alandan kazanmayı oldukça kolay buluyor. Ancak nadir de olsa internette özgün ve nitelikli içerik üretmeye odaklı girişimler de olmuyor değil. Hişt! Hişt! bunlardan biri. Edebiyat alanında son zamanlarda ‘dijitalleşme’ adına sevindirici gelişmeler yaşanıyor ve edebiyatın, internet ortamında yer alması, güçlü ve alternatif içerik sunması açısından oldukça önemseniyor. Hişt! Hişt! bu bağlamda ele alabileceğimiz bir çalışma ancak onu benzerlerinden ayıran en büyük özellik ‘öykü’ odaklı olması; öykü dergiciliği kavramını bir anlamda internete taşıması. Hişt! Hişt! bu ilgi çekici ismini ise bir Sait Faik Abasıyanık öyküsünden alıyor. Okurlarına öykülerle örülü bir dünya sunan Hişt! Hişt! geçtiğimiz günlerde internet üzerinden yayın hayatına “Merhaba” dedi. …
Devamı »Siber güvenlik adına zor geçen bir yıl; 2015!
2015 biterken geriye dönüp baktığımızda, bu yılın bilişim ve siber güvenlik adına zorlu geçen bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca 2014 yılına göre de yapılan siber saldırıların 2 kat arttığını not olarak belirtmekte fayda var. Özellikle geçtiğimiz ay, ülkemiz .tr uzantılı alan adlarına yönelik gerçekleşen ve tarihin en büyük DDoS saldırılarından biri olma özelliğini taşıyan saldırılar sebebiyle kamuya ait web siteleri ve bankacılık sektörü büyük sıkıntılar yaşadı. Büyük veri ile birlikte siber güvenliğin de her geçen gün önem kazandığı, daha fazla çalışma yapılmasının gerektiği bir alan olduğunu da bu saldırılar ile tekrar görmüş olduk. Siber güvenlik, kişisel bilgi gizliliği ve veri güvenliği gibi konuların hayati önem taşıdığı günümüzde “Siber Savaş” tabirini artık daha sık duyar olduk. Her geçen gün çeşitlenen ve şekillenen saldırı türleri ve boyutları, savunma sistemlerinin ve senaryolarının da bu paralelde gelişimini gerektiriyor. Hosting Dergi’nin yayınlanan 13. sayısında Verisign 2015 yılı Siber Tehditler ve Trendler raporunu inceleyebilir, Türkiye ve …
Devamı »Hosting Dergi’nin 6. Sayısı Çıktı!
Günümüzde bir web sitesi sahibi olmak artık neredeyse bir gereklilik haline geldi. Kişisel web siteleri, blog siteleri, kurumsal siteler, e-ticaret siteleri ve dahası. Her gün bu sitelerin arasına yüzlercesi hatta binlercesi eklenmeye devam ediyor. Daha geniş kitlelere ulaşmanın, markaları, fikirleri, içerikleri, hizmetleri ve ürünleri daha fazla kişiye ulaştırmanın yolunun internetten geçtiği günümüzde, web’in gelişimi ve büyümesi de bu sebeple inanılmaz bir hızla devam ediyor. İşte bu noktada karşımıza çıkan en önemli unsurlardan biri de “Hosting” oluyor. Bu aşamada yapılan tercihler, hayata geçirilecek web sitesi için hayati önem taşıyor ve sitenin geleceğini etkileyecek adımları oluşturuyor. Çünkü yayına alacağınız web sitesinin teknik gereksinimleri ve altyapı ihtiyaçlarını doğru analiz ederek, doğru hosting hizmetini almanız gerekiyor. Hosting sektörünün lider ismi Natro’nun, pazara yeni bir soluk getiren Hosting Dergi’si, 6. sayısında bu konulara değiniyor. Bu ay Hosting Dergi içeriğinde, “Hosting Bütçenizi Etkin Kullanmanız için İpuçları”, “E-ticaret Siteleri için Hosting Seçimi ve Önemi”, “SEO Hosting ve …
Devamı »Hosting Dergi 5. Sayısı Yayınlandı!
İnternet kullanım yoğunluğunun giderek artması ve bununla birlikte üye olunan, kişisel bilgi girilen site sayısı ile online alışveriş alışkanlığının yaygınlaşması, önemli bir konuyu gündeme getiriyor. Bu siteler ve bu sitelere girdiğimiz bilgiler ne kadar güvende? Kişisel bilgilerin en kıymetli veri olduğunu düşünecek olursak nasıl ve ne gibi altyapı hazırlıklarının tamamlanması gerekiyor? Dünya’nın en büyük SSL sertifika bayii SSL Store kurucusu John Can Tuncer ile yapılan özel röportajda bu konulara değinilmiş ve önemli bilgiler alınmış. Bununla birlikte son dönemde hareketlenen hosting sektörü, Mart ayında bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Antalya – Belek’te gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek hosting etkinliği olan Hosting Festivali’ne sektördeki şirketler tarafından önemli bir katılım gerçekleşti. 06 – 08 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte cPanel CEO ve Ürün Yöneticisi, Dell, HP, TurkTrust, Sendloop, MaestroPanel gibi şirketler, Serdar Kuzuloğlu, Av.Sertel Şıracı, Huseyfe Önal gibi önemli isimler ve konuşmacılar yer aldı. Etkinliği yürüten Selçuk Saraç tarafından sektörün genel durumu …
Devamı »Natro Dergi’nin 4. Sayısı Çıktı!
Hosting Dergi 4. Sayısında ICANN İstanbul ofisine konuk oldu ve ICANN Politika Geliştirme Başkan Yardımcısı ve İstanbul Bölgesel Merkezi Genel Müdürü David OLIVE ile ICANN Türkiye operasyonları hakkında merak edilenleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Hosting Dergi , ICANN ile gerçekleştirilen özel röportaj dışında sektörün takipçilerine sunduğu faydalı içeriklerle okuyucu sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. 4.sayısında dergiye abone olan 20 şanslı okuyucuya Kaan GÜLTEN’in hazırladığı Uzmanından SEO ve Sorularla SEO kitaplarından oluşan seti hediye ediliyor. Siz de Hosting Dergi’ye sadece mail adresiniz ile ücretsiz abone olarak kitap seti kazanma şansı yakalayabilirsiniz. Kampanya hakkında detaylı bilgiye, dergide yer alan kampanya sayfasından ulaşabilirsiniz. Natro Hosting Dergi 4. sayısını online okumak ve ücretsiz indirebilmek için hemen tıklayın.
Devamı »Siber Saldırılara Karşı Atağa Geçin!
Siber Saldırılara Karşı Atağa Geçin! Web Hosting sektöründe Türkiye’de ilk ve tek olarak Natro tarafından yayınlanan Hosting Dergi “Güvenlik Özel Sayısı” ile www.natrodergi.com üzerinde yayında ! Aylık tekil 20.000 okuyucu kitlesine ulaşan ve hosting sektörünün takipçilerinin beğenisini kazanan Natro Dergi,hosting sektörünün emekçilerine faydalı içerikler sunmaya devam ediyor. 3.sayısında ağırlıklı olarak 2014 yılında web gündemini sıkça meşgul eden “Siber Güvenlik “ konusunu ele alan Natro Dergi , web site güvenliğinden, internet güvenliğine, sosyal medya güvenliğinden, mail güvenlik ayarlarına kadar bir çok önemli konuda, alanında uzman yazarların yazılarına yer verdi. Türkiye İnternet Sektörü’nün kurucu isimlerinden Atıf ÜNALDI ile “Siber Güvenlik” üzerine çok özel bir söyleşi de gerçekleştiren Hosting Dergi ekibi , siber güvenlik hakkında merak edilenleri uzmanına sordu. Siz de HostingDergi’yi online okumak ve ücretsiz indirebilmek için hemen tıklayın.
Devamı »Online Natro Dergi İlk Sayısıyla Yayında
Hosting sektöründe müşterilerine, yenilikçi ve kaliteli çözümler üreten Natro, alanında ilk olma özelliği taşıyan Online Natro Dergi’yi hayata geçirdi. Ücretsiz ve aylık olarak yayınlanacak olan Natro Dergi’de; Hosting sektöründen haberler, uzmanlarla röportajlar, bilgilendirici makaleler ve Natro kurum kültürünün daha yakından tanınmasına yönelik içerikler yer alıyor. E-dergi hakkında: E-dergi yalnızca elektronik ortamda, genelde internet sitelerinde yayınlanan dergilere verilen genel addır. Türkiye’de e-dergicilik son dönemlerde oldukça hareketlenmiştir. Birçok site açılmıştır. Elektronik dergiler doğrudan pdf formatında yayınlayanlar olduğu gibi flash formatında yayınlayanlar vardır. Natro ise E-dergi işini alanında en dinamik şekilde gerçekleştiren firma olarak göze çarpıyor. Hosting sektöründe “destek” denildiğinde, 3 farklı kanaldan sunduğu 7/24/365 Destek Hizmeti ile güçlü bir destek ekibine sahip olan Natro, yönetimini yaptığı sosyal medya hesapları ve kurumsal bloğunda paylaştığı bilgilendirici ve faydalı içeriklerle de, müşterilerinin ve takipçilerinin sorunlarına çözüm üretmeyi ve onların bilgi düzeyini arttırmayı kendine amaç edinmiş durumda. Natro Dergi projesi ile birlikte farklı bir kanaldan daha …
Devamı »Ekonomide En Çok İhracat Konuşuldu…
EKONOMİDE EN ÇOK İHRACAT KONUŞULDU… Nisan ayı boyunca ekonomiye dair medyaya yansıyan tüm haberleri inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), ekonomide ayın öne çıkan başlıklarını belirledi. Gazete, dergi, TV kanalı ve internet siteleri üzerinden hazırlanan rapora göre, ihracat, vergi ve ekonomik büyüme ekonomide en çok konuşulan başlıklar oldular. Medya Takip Merkezi’nin Nisan ayını kapsayan araştırma raporuna göre ekonomi, önceki aya oranla medyada yüzde 10 daha az yer aldı. Toplam 50 bin 291 haber ve yazıda konuşulan ekonominin, aya damgasını vuran konu başlığı ise ihracat oldu. Yılın ilk üç ayında yüzde 3,3 artarak 36 milyar 448 milyon dolar seviyesine yükselmesi, ihracatın medyada daha fazla konuşulmasını sağladı. MTM’nin araştırmasına göre, medyada öne çıkan diğer ekonomi başlığı vergi oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Türkiye’de vergi yükünün çok yüksek olmadığı ve herhangi bir vergi artışının yapılmayacağı yönündeki açıklaması, vergiyle ilgili öne çıkan haberler arasındaydı. OECD ülkelerinde ortalama vergi yükü yüzde 34 iken, Türkiye’de bu oranın yüzde 24,4 …
Devamı »Twitter Derbisini Kim Kazandı? [İNFOGRAFİK]
Utopic Farm ve Somedya işbirliğiyle gerçekleştirilen “Tweetlerin Derbisi” araştırması Türkiye’de bir ilke imza atarak; Galatasaray – Fenerbahçe derbisi ile eş zamanlı olarak Twitter’ın nabzını tuttu. Altyapısı Dijital Medya Takip Servisi Somedya tarafından sağlanan çalışmada Utopic Farm Yeni Medya Ajansı derbi ile ilgili içerikleri analiz ederek görselleştirdi. Araştırma kapsamında 113 kelime takibe alındı. Futbolcular, hakemler, antrenörler ve taraftarlar için farklı analizler yapıldı. Yılın son derbisine damgasını vuran sosyal medya oldu. Twitter’da derbi ile alakalı 1.097.318 adet Tweet atıldı. Galatasaray’da en çok konuşulan futbolcu 50.000’in üzerinde içerik ile takımını galibiyete taşıyan Selçuk olurken; Fenerbahçe’de en çok konuşulan futbolcu 25.000’den fazla içerikle Volkan Demirel oldu. Atılan tweetlerin %47.60’ı Galatasaray ile ilgiliyken, 50.49%’u Fenerbahçe ile ilgiliydi. Maçın en çok konuşulan konusu dakikada 3,452 tweet ile Selçuk’un frikikten attığı gol oldu. Hasan Ali’nin attığı gol ise dakikada 3,114 tweet ile ikinci sırada yer aldı. Fatih Terim hakkında 8,567 tweet, Aykut Kocaman hakkında ise 8,054 tweet …
Devamı »OrtaFormat Dergi Yayında!
Çağdaş fotoğraf serilerinin paylaşılacağı elektronik dergi Orta Format, yayın hayatına merhaba dedi. Fotoğraf projelerinin, sahiplerinin açıklamaları ve editörlerinin yorumları ile benzerlerinden farklı şekilde paylaşılacağı dergi kolay anlaşılır, okunur ve ulaşılaiblir olmayı amaçlamaktadır. Fotoğrafçılarla işleri hakkında söyleşilerin de yer aldığı dergi, gündelik hayat koşturmacası arasında olabildiğince sık güncellenecektir. www.ortaformatdergi.com adresinden ulaşılabilen dergi tumblr ve rss ile takip edilebildiği gibi, güncellemeler de twitter ve facebook sayfalarıyla da duyurulacaktır. Orta Format, çağdaş fotoğraf serilerinin ve röportajların paylaşıldığı bir e-dergidir. l editörlüğünde çıkan dergi içeriğinde reklam barındırmamakta ve bağımsız bir yayın olduğunu göstermektedir. Orta Format’ta iş olsun diye iş paylaşılmayacağı, laf olsun diye röportaj yapılmayacağı kesin kurallardan biridir. Dergi, bilindik internet uygulamalarının aksine saf bir arayüzde, kolay ve anlaşılır olmayı amaçlar. Sadece fotoğraf projesi paylaşılmayan Orta Format’ta, fotoğrafçısından projesiyle ilgili bilgi aktarılır ya da editörlerce projeler yorumlanır. Fotoğrafçıların işleri, sergileri, yaklaşımlarını içeren röportajlar yer alır. İnteraktif ortamın avantajları kullanılarak okuyucunun projeler hakkında bilgi alırken, …
Devamı »