https://juragankomik.com
Cumartesi , 5 Ekim 2024

Tag Archives: dijital medya

Dijital Dönüşüm Nedir?

“Dijital dönüşüm, bir kurum, şirket veya yapının, dijital çağa ayak uydurmak için, pazarlamasından, organizasyon ve yönetim şekline kadar herşeyini yeni dünya araçları ile yapmasına verilen isimdir” diyebiliriz.Dijital Dönüşüm, sadece gazete yerine internet reklamı vermek, web sitesinin yanına mobil uygulamayı da eklemek gibi düşünebiliriz. Dijital dönüşüm, markaların dijital zamana ayak uydurmak için teknolojiyi tüm süreçlerinde kullanmaları olarak tanımlanabilir. Geleneksel medyadan yeni medya’ya dönüşüm gereklidir.Gazete, dergi ve TV’ler bunu en iyi değerlendiren yerler, günümüzde her geleneksel medya yeni medyada olmassa olmasıdır. Bu nedenle dijital dönüşüm sadece bir website ve ya sosyal medya faaliyeti ile anlatılamaz. Dijital dönüşüm bir strateji gerektirir. Markalar öncelikle dönüşüm için temel iş süreçlerini ve sistemlerini analiz etmeli, hangi uygulamanın, hangi platformda, hangi çözümlerle marka kültürüne daha uygun olacağını tespit etmelidirler. Aksi halde gereksiz yatırımlar içine girerek verim alınamayan bir dönüşüm için para harcamış olacaklardır. Dijital Dönüşüm sürecinde ‘insan faktörünü’ unutmamak gerekir! Emrinizde olan tüm enformasyon sistemleri bize kimi zaman en önemli kaynağı unutturur. …

Devamı »

Dijital Bağımlılık Nedir?

Dijital bağımlılık artık günümüzün en büyük gerçeklerinden biri haline geldi. Bu durum sadece yeni yetişen nesiller için değil aynı zamanda orta yaş ve üzeri insanlar için de büyük bir tehlike barındırıyor. Her geçen gün sayısının daha da çok arttığı dijital bağımlılık dünyada yayılan en hızlı bağımlılıklardan biri olarak görülüyor. Dijital Bağımlılık Nedir? Dijital bağımlılık; teknoloji ile sürekli olarak etkileşime geçme ve bu sürerliliğin sonucunda olumsuz etkilerinden etkilenme olarak tanımlanıyor. Birçok kişinin hayatının merkezine oturmuş olan bu bağımlılıkta kişiler sürekli olarak teknolojik cihazlar ile bir diğer kişiler ile etkileşime geçme çabası içerisinde bulunuyor. Bu çabası sırasında da hem iş hayatını hem de gündelik hayatını ertelemeye başlıyor. Yaşı olmayan bu bağımlılık günümüzde hemen her yaş grubunda artık tarif edilemeyecek kadar büyük rakamlara sahipken çoğunlukla genç kesimi etkisi altına almayı başarıyor. Terminoloji içerisinde yer alan tanımı ile dijital bağımlılar sürekli olarak davranışlarını teknolojik araçlar üzerinden meydana getiriyor ve teknoloji ile ilerletmiş olduğu ilişkilerinde …

Devamı »

Yeşilay ile sosyal medya derneği arasında protokol imzalandı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıkla mücadelede sosyal medyanın daha etkin kullanılması için Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) ile işbirliğine gitti. İşbirliği protokolü Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve USMED Başkanı Said Ercan tarafından Yeşilay Genel Merkezinde yapılan bir törenle imzalandı. Protokol, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Uluslararası Sosyal Medya Derneği arasında, sosyal medyanın sağlıklı ve güvenli kullanımı sağlamak, ulusal düzeyde bağımlılıklarla mücadelede sosyal medyanın etkin kullanılmasına yönelik yapılacak işbirliğinin ve ortak hizmetlerin çerçevesini belirlemeyi amaçlıyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu protokol ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tüzüğünde belirlediği bağımlılıklar konusunda toplumda ve özellikle gençlerde farkındalık oluşturmak üzere yapacağı çalışma, araştırma, yayın, seminer ve konferanslara destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sosyal medya, dijital medya ve mobil medya konularına yönelik işbirliği yaptıklarını belirten Karaman, protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi: “Yeşilay ile USMED, sosyal medya bağımlılığının önlenmesi ve sosyal medyanın güvenli kullanımı bilincinin …

Devamı »

Samsung Smart Camera’nın gözünden Kenan Doğulu ile 30 gün başladı!

  Samsung ve National Geographic Channel ortaklığında gerçekleşen “Kenan Doğulu ile 30 Gün” projesi, sevilen şarkıcının hayranlarına büyük sürprizler yaşatacak. Bugünden (10 Temmuz) itibaren Kenan Doğulu, 30 gün boyunca, her gün, Samsung’un Smart Camerası WB150F ile çekeceği fotoğrafları www.kenanla30gun.com sayfasından oylamaya sunuyor. Fotoğrafları oylayanlar; Peru tatilinden, Kenan Doğulu ile tanışma fırsatına kadar birçok sürpriz hediyeyi kazanma fırsatı elde ediyor. 11 Temmuz 2012, İstanbul- Pazara sunduğu yeni Smart Camera’larıyla dikkat çeken Samsung Electronics, National Geographic Channel işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Kenan Doğulu ile 30 Gün” projesiyle, güzel bir sosyal medya projesine imza attı. Resmi olarak bugün (10 Temmuz) başlayan proje ile Kenan Doğulu, 30 gün boyunca, her güne özel olarak çekeceği fotoğraflarını www.kenanla30gun.com adresi üzerinden oylamaya sunuyor. Büyük sürprizler sizi bekliyor! Oylamaya katılanlar; National Geographic uzmanlarının rehberliğinde 9 gece 10 gün sürecek, 2 kişilik unutulmaz bir Peru tatili, fotoğrafları anında sosyal medyada paylaşma olanağı sunan Samsung WB150F fotoğraf makinesi, Kenan Doğulu’nun eğlenceli konserine …

Devamı »

Dijital devrim “es” geçilemez

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, internet medyasıyla ilgili gelişmeleri es geçmenin, sanayi devrimini es geçmek kadar etki yaratacağını belirtti. Yeni medya düzeni hala yeterince algılanmıyor Sosyal ağların ve yeni medya düzeninin gazetelerin tirajını önemli ölçüde düşürdüğüne ve gazetelerin internet sitelerinin gazetelerden daha fazla okunmaya başladığına dikkati çeken Öztürk, ABD’de son 8 yıl içinde 154 gazetenin, İngiltere’de ise geçen yıl 32 gazetenin kapandığını söyledi. Öztürk, Türkiye’de bazı yayın organlarının internet medyası konusunda geç kaldığını bazıların ise es geçtiğini belirterek, ”Bana göre internet ve dijital dünyada medyayla ilgili gelişmeleri es geçmek, sanayi devrimini es geçmek kadar etki yaratacak. Türkiye sanayi devrimini es geçen ülkelerden biridir. Söz konusu alanın es geçilmesi de sanayideki devrimin es geçilmesi kadar geri bırakacak. Medya alanındaki değişim ülkemizde yeterince algılanmıyor. Bizim bazı yayın organlarımızın bırakın üretim stratejisini, stratejisi bile yok. Hala bazı gazeteler promosyon vererek kendisini okutmaya çalışıyor. Bu süreç bizi etkileyecek ve bizim de gelirlerimiz düşecek.” Türk medyasının …

Devamı »

Ali Saydam Yazdı: “Dijital Medya” “Yazılı Basın”a karşı…

TM Medya Takip Merkezi’nden Merve Seçkin “Sosyal Medya” üzerine yaptıkları bir araştırmayı göndermiş. Bu arada şu “Sosyal Medya” lafına biraz “takık” olduğumu da itiraf etmeden geçmeyeyim. Bana hemen onun dışındaki medyanın “Asosyal” olarak tanımlanması gerektiğini çağrıştırıyor. Doğrusu “Dijital Medya” ya da daha da Türkçesiyle “Sayısal Mecra”ya da daha da iyisi “Sayısal İletişim Kanalları” denmeliymiş. Ancak herhalde artık çok geç. “Galat-ı meşhur” (kelime veya deyimlerin yaygın olarak yanlış bir biçimde kullanılması sonucu, doğrusunun yerini alması hali) oluşmuş gibi. MTM Medya Takip Merkezi 9 Ocak ile 15 Ocak arasında sayısal kanallarda ve analog medyada yer alan ünlülerin “anılma” sıklığını araştırmış. Listeye bir bakalım: SOSYAL MEDYADA EN ÇOK İLETİ ALAN İLK 10 İSİM     YAZILI BASINDA EN ÇOK HABER OLAN İLK 10 İSİM     No İsim Adet     No İsim Adet 1 Aziz Yıldırım 10.923     1 Recep Tayyip Erdoğan 3.027 2 Fatih Terim 6.746     2 Kemal …

Devamı »

İnternete Filtre: Bir Kamikaze Operasyonu

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bildiğiniz üzere Kanal İstanbul adlı “çılgın projesi”ni kamuoyuna açıkladı. Beğenen de oldu beğenmeyen de. Ancak nihayetinde, çekinceleri ve eleştirileri bir kenara bırakırsak, İstanbul’u küresel bir merkez ve çekim alanı yapmayı amaçlayan vizyoner bir proje olarak niteleyebiliriz. Ne var ki gerçek çılgın projenin bundan yaklaşık 3 ay önce BTK tarafından uygulamaya konulduğundan haberimiz olmamış. Açık söylemek gerekir ki BTK’nın 22 Ağustos’ta hayata geçecek uygulaması, devleti birey üstünde gören, “sen bilemezsin ben daha iyi bilirim” anlayışının son versiyonlarından biridir. Hele ki bu versiyonun dünyanın her noktası birleştiren dijital dünyaya uygulanmak istenmesini anlamak mümkün değil. Türkiye’yi, internete sansürde Çin, Küba ve İran’la aynı sınıfa sokmaya kimsenin hakkı yoktur, olamazda. Hele ki internetin belirli bir kalıba sokulamayacağı, Ortadoğu ve Afrika’da meydana gelen son gelişmeler neticesinde görülmüşken, Türkiye’de interneti devlet kontrolünde filtrelemek en hafif deyimiyle abesle iştigal etmektir. 22 Ağustos’ta uygulamaya girecek ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nca (BTK) …

Devamı »