Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Global oyun pazarı 140 milyar dolara yaklaştı.” ifadelerini kullandı. TİM’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gülle, gençlerden yeni girişimcilere ve KOBİ’lere kadar ihracatta ilk adım seferberliğini bir İhracat Oyun Yazılımı ile, hem öğretici hem de eğlendirici bir formata dönüştürdüklerini belirtti. Gülle, “Bugünün ve yarının potansiyel ihracatçılarına sahaya inmeden karşılaşabilecekleri konular hakkında bilgi aktarmayı amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Gülle, şunları kaydetti: “Bu sayede, bugün ve yarının potansiyel ihracatçılarına, sahaya inmeden karşılaşabilecekleri konular hakkında farklı bir formatta bilgi de aktarmış olacağız. Global oyun pazarı 140 milyar dolara yaklaştı. Oyun satışı, konsolu, filmi, lisansı, hediyelik eşyaları derken, ortaya çıkan ürün sadece bir oyun olmanın çok ötesine geçti, başlı başına ticari bir ekosistem yarattı. Biz oyun satışları ile başlayan yurt dışı pazarlama faaliyetlerimizi, farklı kanallardan zenginleştirmek, en büyük hedeflerimiz arasında olmalı. Bu sayede hizmet ihracatımız, farklı hizmet kategorilerini ve mal ihracatımızı da olumlu etkilemeli. Hizmet sektörünün dünyada öne …
Devamı »Türkiye-Malezya Ticari İlişkileri Güçleniyor!
Malezya Başbakanı Dato Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak ve beraberindeki heyet ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve iki ülke iş adamları bir çalışma yemeğinde buluştu. Her iki ülke temsilcilerinin yapmış olduğu görüşmeler neticesinde iki ülke arasında ”Serbest Ticaret Anlaşması” imza edildi. Ayrıca karşılıklı vizelerin kaldırılması üzerinde uzlaşıldı. Bu önemli gelişme ile her iki ülke arasındaki ticari ilişkiler daha da güçleneceği hedefleniyor. Türk ve Malezyalı iş adamlarının katıldığı programa Malezya’da üretimi yapılan Proton marka araçların Türkiye Genel Distribütörü adına şirketin Yönetim Kurulu ve Üst Düzey Yöneticileri katıldılar. Şirketin resmi ağızlarından yapılan değerlendirmede; ” Türkiye ve Malezya’nın gelişen pazarlar arasında yer aldığı ve artık hak ettikleri yere kısa sürede kavuşacakları vurgulandı. Gerek sosyo-ekonomik yapıları biribirine benzeyen, gerekse uluslar arası arenada aynı tarafta yer alan, pek çok ortak bağı bulunan ve de aynı inancı paylaşan iki bağımsız ülke olarak Türkiye ile Malezya arası ilişkiler daha da güçlenecek, ticaret hacmi hızlan artacaktır. Özellikle …
Devamı »Otogaz Sektöründe Online Tahsilat Dönemi
1995 Yılında kurulan ve İtalyan BRC marka otogaz sistemlerinin Türkiye distribütörü olan LPG sektörünün tecrübeli firması 2A Mühendislik A.Ş. 260 bayisine satışlarında ödeme ve tahsilat avantajı sağlamak için Netahsilat sistemini kullanıyor. Bayilerinin kullanımı için açtığı www.2a-ticaret.com isimli online tahsilat sisteminde 7 bankanın sanal posunu kullanan 2A Mühendislik bayilerine ürün ve hizmet satışlarında çok cazip tahsilat avantajları sağlamakta. 2A Genel Müdür Yardımcısı Selin Çınar tahsilatın işletmeler için en öncelikli konu olduğunu belirterek kurdukları bayi kredi kartı tahsilat sistemiyle hem kendilerinin hem de bayilerinin nakit akışlarını düzene soktuklarını, bunun yanı sıra satış ve cirolarını da ciddi oranda arttırdıklarını ifade etti. E-tahsilat sistemini kurduklarından bu yana kredi kartı cirolarını sürekli arttırdıklarını söyleyen Çınar online ödeme altyapılarına yatırım yapmaya ve geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.
Devamı »Ekonomide En Çok İhracat Konuşuldu…
EKONOMİDE EN ÇOK İHRACAT KONUŞULDU… Nisan ayı boyunca ekonomiye dair medyaya yansıyan tüm haberleri inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), ekonomide ayın öne çıkan başlıklarını belirledi. Gazete, dergi, TV kanalı ve internet siteleri üzerinden hazırlanan rapora göre, ihracat, vergi ve ekonomik büyüme ekonomide en çok konuşulan başlıklar oldular. Medya Takip Merkezi’nin Nisan ayını kapsayan araştırma raporuna göre ekonomi, önceki aya oranla medyada yüzde 10 daha az yer aldı. Toplam 50 bin 291 haber ve yazıda konuşulan ekonominin, aya damgasını vuran konu başlığı ise ihracat oldu. Yılın ilk üç ayında yüzde 3,3 artarak 36 milyar 448 milyon dolar seviyesine yükselmesi, ihracatın medyada daha fazla konuşulmasını sağladı. MTM’nin araştırmasına göre, medyada öne çıkan diğer ekonomi başlığı vergi oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Türkiye’de vergi yükünün çok yüksek olmadığı ve herhangi bir vergi artışının yapılmayacağı yönündeki açıklaması, vergiyle ilgili öne çıkan haberler arasındaydı. OECD ülkelerinde ortalama vergi yükü yüzde 34 iken, Türkiye’de bu oranın yüzde 24,4 …
Devamı »Muhasebe ve Finans Dünyası Online Tahsilat Yolunda!
Muhasebe ve Finans Dünyası online tahsilat ile rahatlayacak gibi görülüyor. Neden mi ? Günümüzde artık elden sıcak para alış verişi gittikçe azalıyor.İnsanlar artık nakit para hem üzerlerinde bulundurmuyor hem de evlerinde. Aynı durum firmalar için de geçerli. Artık çoğu firma şirket kasasında ya para bulundurmuyor yada günlük ihtiyacı kadar küçük rakamlarda para bulunduruyor. Bunun en önemli nedeni kayıp ,çalınma ve diğer riskler oluşturuyor. Artık para sanal ortamda hareket buluyor. Böylece kişi veya firmalar paralarını daha güvenli ve daha hızlı işlem hacmi içinde tutuyor. Peki bu sanal para hareketi nasıl oluyor derseniz cevabı şöyle sıralayabiliriz: 1-Kişiler için bankaların sanal ortamlarından ( web siteleri) havale veya eft işlemleri 2-Firmalar, firmaların bayileri ve onlarında alt bayileri için sanal pos gömülü online tahsilat sistemleri ki bunun en başarılı örneğini Netahsilat sisteminde görüyoruz. İncelemenizde fayda var. 3-Dernek,vakıf gibi sivil toplum kuruluşları ile , spor kulüpleri, site ve apartman yöneticileri için yani kısacası aidat toplayanlar için online aidat toplama sistemleri …
Devamı »Bu işin Sırrı Çok Basit
İşin doğrusu Yunanistan da ki kriz söylentilerinin,halkının bütününe yansımadığı,bu işin gereğinden fazla abartıldığı,yapılan kesintilerin,tabiki insanlarda bir mevnuniyetsizlik yarattığı ve bunun da çok fazla büyütüldüğü şeklindeydi.Çünkü sadece Yunanistan değil hemen hemen bütün avrupa ülkeleri olası ekonomik krizlere hazırlıklıdırlar.Eğitim durumları,sosyo ekonomik yapıları,demografik dağılımları,ekonominin tüm parametrelerinin ortaya konulduğu serbest piyasa ekonomileri ile sadece zaman zaman daralmalar yaşarlar.Elbette bizim gibi demografik yoğunluğu çok fazla olan,köyden kente göçlerin yoğun şekilde yaşandığı,zaman zaman resesyonlara giren ekonomiler de enflasyon ve faizler yüksek ,ekonominin yapısal sorunları kuvvetlidir. Şu an için genel ekonomik tabloya bakarsak,bono ve tahvil fiyatlarında ki düşüş hatta Fitch ‘ in not arttırması bile Türk ekonomisinin kronikleşen sorunlarını aşmada yeterli olmuyor.Olamaz da. Çünkü öncelikli olarak ihracat ve ithalat girdilerinin düzenli bir biçimde reel fayda sağlaması lazım.Çok fazla ithalat yapmaya yönelik bir ekonomik politika izlendiğinde nispeten katma değeri düşük ara malını işleyip satmaya yönelik ihracattan olası bütçe açıkları ne kadar kapanabilir.? Yıllardır kamu açıklarını kapatmaya yönelik lüks …
Devamı »Faceconomics Nedir ?
Ne derseniz deyin hepimiz Facebook takıntılıyız. Eğer bu yazıyı okuyorsanız %95 ihtimalle bir Facebook hesabınız var. Ve %53 ihtimalle aktif olarak kullandığınız bir hesap, yahutta %34 ihtimalle ara sıra girip kontrol ediyorsunuz. Toplayın 53 ile 34’i, kaç ediyor? % 87 , eğer bu aralıkta değilseniz %13 ihtimal ile bir hesabınız var ancak bir süre kullanıp sıkıldığınız için bir daha hiç bakmadınız. Ama ne yazık ki bu sizin Facebook ile bağınızı koparmıyor. Neden, çünkü hala bu yazıyı okumaya devam ediyorsunuz. Siz okumaya devam edin çünkü devamı daha da ilginç ! Facebook Nüfus İstatistikleri Sosyal medyayı takip ediyorsanız muhakkak biliyorsunuzdur,Facebook 2011 sonu itibari ile 800 milyon adet kullanıcı sayısına ulaştı. Bu demektir ki; artık dünya üzerinde herkes birbirine 6 değil ama 3.4 kişi ile bağlı. Türkiye’de gene aynı tarih itibari ile 31 milyon adet facebook kullanıcısı mevcut. Nüfusun %45’i online iken bu online nüfusun %88.5’u Facebook kullanıyormuş. Bu da nüfusumuzun Facebook yoğunlaşmasının …
Devamı »Kozmik Analiz: Paslaşmak ve Ultrasonik Normaller
İç ve Dış Politika, Ekonomi, IMF, Barclays Bank, Başbuğ, EMASYA ve Merkez Ülke Türkiye Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Ocak 2010’da, TRT 1’de ‘Enine Boyuna’ adlı programda rahatlamış bir ses tonuyla önemli mesajlar verdi. Yeni dönemin ‘Kapatma Davası Tehditli’ muktedir Başbakanı, ‘Sivil Diktatörlük’ etiketli yapay meşruiyet sorgulamasıyla alay edercesine TSK ile ilişkilerinde yaşadığı gerilimli yokuşun sonunda Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile ‘paslaştıklarını’ söylüyordu. Halk dilindeki bu soft mesaj, büyük bir değişim sürecinin diplomatik olmayan nihayet/netice bildirim imgesiydi. ”Oku, düşün, uygula, neticelendir” şeklindeki zincir direktiflerine kendisinin de uyduğunu göstermesi bakımından bu bildirim imgesi, zamanlama açısından da çok önemli ve çarpıcıydı. … Ordu ile Siyaset arasındaki erk mücadelesinde demokratik standartların yerleşmeye başladığına dair en somut ifade ‘Paslaşmak’tı. Fakat, bu imge de sorunluydu; Hiyerarşik Devlet Standartları, ‘Paslaşmak’ tan değil, Ex Genelkurmay Başkanı Org. Doğan Güreş’in görevdeyken imgeleştirdiği ’Tak diye emretmek, şak diye yerine getirmek’ disiplinini gerektirmektedir. Başbakan, demokrasi çarklarının yerleşmesinde …
Devamı »Butik ve Dükkanlar * Ekonomi *
&&& * OLTAMA TAKILANLAR * &&& *Butik ve dükkanlar * Ekonomi * Sevgili Blog Arkadaşlarım… Merhabalar! İngilizlerin meşhur bir atasözü ile yazıma başlamak istiyorum… ” Ucuz gömlek alacak kadar,zengin değilim..! ” Şimdi haklı olarak buda nereden çıktı diyebilirsiniz kendi kendinize bir an için… Evet bu yazımın konusu olan alışveriş ve dükkanlar için bu atasözünü önce yazmayı düşündüm..Tabii buna bağlı olarakda bugünkü Dünya ekonomisinin fertlere vermiş olduğu sıkıntılı fatura…! Alış veriş denildiği zaman ilk aklımıza gelen şey elbetde “Çarşıdır” Çarşıyı meydana getiren mekanlar ise “Dükkanlardır” Dükkanlar ise sattığı mala göre,iştigal konuları ayrı ayrıdır..(Butik-Kuyumcu-Beyaz eşya-Manifaturacı-Konfeksiyoncu-Tuhafiyeci-Bakkal-Kasap-Manav-Lokanta-Pastane-Berber….v.s…v.s….v.s…gider) Malumunuz,bugünkü çarşı ve alış veriş işleri sektörel olarak o kadar büyüdü ki “Marketlerden” “Süpermarketlere” ve en son olarakda “Hipermarket” zincirlerine kadar geldi dayandı işler…Alış verişi yapan biz tüketiciler bu sistemin içinde adeta bir piyon olduk doğrusu… Şimdi cebinizde para olmasın,hiç önemli değil..ancak şayet banka kredi kartlarınız yoksa malesef ve malesef alış veriş yapma imkanınız (0) sıfır…! Üstelik …
Devamı »AB Zirvesinde Yunanistan Hareketlenmesi
AB hükümet başkanları en nihayetinde Yunanistan’a el attı. İstekleri komşumuzu bu zor durumdan kurtarmak. Olli Rehn yaptığı açıklamada ‘AB liderlerinin Atinaya orta vadeli mali istikrar ve özelleştirme programının Haziran sonuna kadar onaylanacağı tüyosunu vermiş. Bu adamlar Yunanistan’ın gözünün yaşına bakmaz arkadaş. Rehn Yunanistan’ı bıyık altından korkuttu. ‘Diğer Avrupalıların yardımı için önce Yunanistan kendisine yardım etmeli.İşin özeti budur.’ Rehn’den Yunanistan’a sevgilerle.. Anlamadığım nokta bizim komşu bu kadar batmayı nasıl başardı. Avro Bölgesi ekonomi ve maliye bakanları Lüksemburg’da paketin 12 milyar avroluk 5.kredi dilimini serbest bırakmak için Yunanistanın 28 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerinin parlamentoda onaylanmasını şart koşmuştu. Adamlar eşeği sağlam kazığı bağlama derdinde. AB liderleri de fark etti ki hiçbir şekilde bizim eşek , Yunanistana yaramaz. Komşumuza eşek sürüsü bile fayda etmez artık.Adamlar kendi içindeki sorunla mı boğuşsun, ekonomisinde kemer mi sıksın? Artık kemerini sıksa da fayda etmez don gözüktü bir kere.
Devamı »