Gücünü Android platformundan alan GALAXY Camera, en üst kalitede görüntüleri 3Gve Wi-Fi bağlantısı üzerinden anında paylaşma olanağı sağlayarak, yeni görsel iletişim çağını başlatıyor. Dünyanın teknoloji liderlerinden Samsung Electronics, görsel iletişim çağında yeni bir dönem başlatacak GALAXY Camera’yı, Beyaz ve Kobalt Siyahı renkleri ile Türkiye pazarına sundu. GALAXY Camera, yüksek performanslı fotoğraf özellikleri ile Android™ 4.1 (Jelly Bean) ve 3G+ Wi-Fi bağlantılarını bir araya getirerek dünyanın ilk gerçek Bağlantılı Kamerasını oluşturuyor. GALAXY Camera, tek bir cihaz ile kullanıcılara her yerde ve her zaman, yüksek kalitede fotoğraf ve video çekme, izleme, düzenleme ve paylaşma olanağı sağlayan yeni bir görsel iletişim çağının müjdesini veriyor. Samsung Electronics Türkiye Başkanı SungYong Hong konuyla ilgili açıklamasında; “Samsung olarak, teknoloji dünyasına yeni bir boyut kazandıracak, yenilikçi ürünleri pazara sunmak öncelikli hedefimiz. Galaxy Note ile başladığımız ‘yeni bir ürün segmenti yaratma” vizyonumuz doğrultusunda, tüketicilerin hayatına zenginlik katacak yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu noktadan hareketle pazara sunduğumuz GALAXY …
Devamı »Google Talk Kullanana 15 yıl hapis cezası!
Etiyopya hükümetinin 24 Mayıs’ta çıkardığı bir yasa ile Skype ve Google Talk gibi VOIP hizmetlerinin kullanılması yasaklandı. Yeni yasaya göre VOIP yazılımlı hizmetleri kullananlar 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Hürriyet’te yer alan habere göre hükümetin bu yasağı nasıl uygulayacağı bilinmiyor. Hükümet internet alanında halihazırda çok katı kurallar uyguluyor. Ülkedeki tek İnternet servis sağlayıcı Ethio Telecom, tamamen devlet kontrolünde. Ülkede ayrıca özel şirketlerin ithal ettikleri her türlü bilgi iletişimi cihazı için devletten lisans alma zorunluluğu var. Devlet bu cihazları denetleme hakkına da sahip. 84 milyon nüfuslu Etiyopya’da sadece 700.000 civarında kişinin İnternet erişimi olduğu tahmin ediliyor. alıntı: samanyoluhaber
Devamı »Gençlik Patlamayı Sosyal Medya ile Yapacak!
Yusuf Yıldırım’ın aman aman bir üniversite eğitimi yok aslında. Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi’nde iki yıllık bilgisayar programcılığı okumuş. Sonra Açıköğretim Fakültesi’ne devam etmiş. Eğitim de bir yere kadar, Yıldırım bilgisayar programcılığına öylesine hakim ki risk sermaye şirketlerinin ilgisini çok geçmeden çekmeyi başarmış. Aslında Y kuşağı olarak bilinen bu kuşak, evet hiçbir zaman çok okuyan kuşak olmadı. İnternette çok daha fazla zaman geçirdi. Bilgisayar oyunlarına çok düşkün oldu. Ama işte neticede bu konularda son derece iyi olan gençler sosyal medyada, bilgisayar programcılığında müthiş başarılı olmaya başladı. Bakın örneğin Apple’ın iPhone ve iPad için var olan aplikasyonlara, Türkler tarafından yapılanların çoğaldığını göreceksiniz. Yusuf Yıldırım’ın LiveGo adındaki sitesi, bugün dünyadan 2 milyonu aktif olmak üzere 10 milyon kullanıcıya ulaşmış. Peki bu site ne yapıyor? Aslında sosyal medyanın Twitter, Facebook, Google Talk, Yahoo sohbet programlarını hepsini birden kullananların işini son derece kolaylaştıracak bir çözüm sunuyor. Tüm mail hesaplarını ve Facebook ve Twitter gibi sosyal …
Devamı »