Yazarkafe Nedir? Hürriyet’in blog yazarları için tasarlamış olduğu Bumerang hizmetinin en önemli özelliklerinden biri de Yazarkafe’dir. Hürriyet Bumerang’a kayıt olan web siteleri üç farklı üyelik tipine göre onaylanıyor. Şayet web sitesi veya bloğunuz Bumerang’a platin üye olarak kabul edilirse o halde YazarKafe özelliği açılıyor ve web siteniz için ekstradan bir hit kanalı daha açılmış oluyor. Yazarkafe Nasıl Kullanılır? YazarKafe’ye içerik gönderebilmek için elbette öncelikle web sitenizin Platin üyeliği almış olması gerekiyor. Platin üyeliğe sahip olduktan sonra Bumerang’a giriş yapıp Yazarkafe kısmından içeriğinizi istenen formata uygun olarak hazırlayıp gönderiyorsunuz. Kısa bir süreç içerisinde Yazarkafe’nin editörleri içeriğinizi gözden geçiriyor ve telif hakkı sahibi olduğunu doğrulamış olduğunuz bu içeriği dizinlerine kabul ediliyor. Ardından içeriğiniz Yazarkafe içerisinde sizin belirlemiş olduğunuz kategoride yayınlanıyor. Böylece hem içeriklerinize daha çok kişi ulaşıyor hem de içerikleriniz Google arama sonuçlarında daha üst sıralamada sonuç olarak çıkıyor. Bu sayede bloğunuz kısa süre içerisinde çok daha fazla okuyucuya sahip olurken sitenizin …
Devamı »Google’dan “medya” Devlerine Büyük Darbe
Google, uzun zamandır “spam” içeriklerinden dolayı uyardığı haber siteleri Hürriyet, Milliyet, Radikal, Habertürk gibi medya “dev”lerini, benzer çalışmalara devam ettikleri için arama sonuçlarından kaldırdı. “Full izle, full indir, hemen indir, x maçı hangi kanalda, x maçı izle” gibi kullanıcıyı yanıltıcı içeriklerden dolayı uzun zamandır Google kullanıcıları şikayetçiydiler. Şikayetleri değerlendiren Google, mevzubahis “seo” amaçlı içerikleri giren siteleri tüm arama sonuçlarından kaldırdı. Milliyet diye arama yaptığımızda milliyet.com sitesi artık gelmiyor. SEO amaçlı yanıltıcı içerikler Google’ı harekete geçirdi ve artık bu sitelere google yönlendirmeli erişmek imkansız. Sosyal medya’da tepkiler ise oldukça “olumlu” durumda. SEO çalışmaları sebebiyle google aramalarının ilk sayfaları “çöp”den geçilmiyordu. Bu adımın geçici mi kalıcı mı olacağı şu an için belli değilken bunun sürekli olması yönünde istekler de az değil. Son olarak, koskoca bir ülkenin “tek” arama motorunu kullanması da düşündürücü olmalı. İşte Google’ın verdiği cezanın sonuçları:
Devamı »Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 10 web sayfası
internet ölçüm araçlarından alexa.com bize web sayfalarının dünya ve Türkiye ölçeğinde ziyaretçi sayılarına göre sırasını veriyor. Hatta bir çok reklam firması burayı baz olarak sitelere reklam veriyor. Ocak 2014 itibariyle Türkiye’deki durum aşağıdaki gibidir. Sosyal medya ağlarının en büyükleri hemen göze çarpıyor, ilk 10’da 3 tane haber sitesinin olması ise başka bir sürpriz ve tek 1 tane e-ticaret sitesi bulunuyor. Google 2 site ile birden listede işte detaylar.
Devamı »Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet
Hürriyet, Türkiye’nin en çok okunan gazete uygulaması Hürriyet E-Gazete’den sonra Hürriyet Tablet uygulamasını da hayata geçirdi. “Tabletteki Hürriyet değil, tablete özel Hürriyet” sloganıyla tanıtılan ve Apple Store’da 1 numaraya yerleşen bu yeni uygulama kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor. 2011 yılının Mart ayında hayata geçirilen Hürriyet E-gazete uygulaması bugün, Türkiye’nin en çok okunan tablet gazetesi olmayı başarmış durumda. Toplamda ücret ödeyen abone sayısı 16 bine ulaşarak, ücretsiz rakiplerinin ulaştığı rakamları geride bırakırken; Hürriyet okurları, E-Gazete uygulamasını günlük 50 bin, haftalık 350 bin kez ziyaret ediyor. Tablet okurunun beklentisinin farklılaşması ve ilgi alanlarının değişmesiyle, okurlar artık okuduğu haberin videosunu da izlemek, farklı spor dalları hakkında analizler okumak, dünyadan ilginç fotoğraflar görmek, içeriği ‘parmağının ucunda’ hissetmek istiyor. Hürriyet Tablet uygulaması tam da bu beklenti ve ihtiyacı karşılamaya yönelik hazırlanmış bir uygulama. Bir haftadır Apple Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında 1 numarada yer alan Hürriyet Tablet’te, Manşet, Güncel, Ekonomi, Spor, Kelebek, Seyahat bölümlerinin yanı …
Devamı »Hürriyet Daily News Yeni İnternet Yüzü İle Yayında
Hürriyet grubuna ait olan HDN ( Hürriyet Daily News) yeni yüzü ile 1 Aralık ’11 itibariyle yayına girdi. HDN İngilizce yayın yapan bir haber portalıdır. Yeni yüzünde en dikkat çekici özelliği ise kullanılan yazılım sistemi, bu yazılım sisteminde site gösterim alanının kalitesine göre parçalara bölünmüş ve yeni girilen bir haber hiyerarşik olarak manşetten başlayarak gösterimi yapılmaktadır. Bir haber ancak maksimum derecede böyle okutulabilir mantığı ile yazılan bu sistemi yazan firmayı tebrik etmek gerek. Klasik tasarımsal olarak haber portalı hüviyetinde, gazete gibi durması normal karşılanabilir bir durum bu tarz sitelerde. Alanların en iyi ve verimli şekilde kullanılabilmesi daha önemlidir. Bakınız Time dergisi sitesi Haber sitelerinde en çok okunması gereken fakat sitelerinin genelde okunma oranını düşürecek seviyede kullandıkları yazılımlarla yazarların yazıları okunduktan sonra o sayfada yazarın diğer yazılarını okumak zulüm oluyordu. Bu benim gibi bir köşe yazarı tutkunu ve gazeteleri internetten okuyan birisi olarak rahatsız etmekteydi. Hdn kullandığı sistemle yazarın son 10 …
Devamı »Gazeteler İnsan Olsaydı Nasıl Biri Olurlardı?
Türkiye’de medya son dönemde hem sahiplik hem de içerik açısından büyük bir dönüşüm yaşadı. Bu dönüşümün en net şekilde gözlemlendiği alan ise kuşkusuz gazeteler. Gazetelerin sahipliğinde ve kimliğinde yaşanan bu büyük değişimin okur cephesine nasıl yansıdığını görebilmek için TGI Türkiye Araştırması’nın sunduğu zengin ve ufuk açıcı verilere baktık. Bu araştırmanın bir bölümünde ise gazetelerin okur portrelerini çizerken, bu portrelerden yola çıkarak ‘Gazeteler ete kemiğe bürünse ve bir insan olsa hangi niteliklere sahip olurdu?’ sorusunun yanıtını da bulmaya çalıştık. Akşam: Biraz yoğun ve yorulmuş bir insan olurdu. Yorgunluktan etrafına ilgisi biraz zayıflamış olabilirdi. İkizler burcu olabilirdi. Keyif insanı olurdu. Dergi okur, kağıt oynar, alışverişe giderdi. Ama yorulurdu. Bugün: Doğaya karşı sorumluluk taşıyan, az işlenmiş ürünler kullanan biri olabilirdi. Her koyunun kendi bacağından asıldığı fikrine katılabilirdi. Buna inandığı için de kendi sorumluluklarını yerine getirirdi. Yerel olanla ilgilenirdi. Dışarıda yemek yemeyi ve alışveriş merkezlerini sevebilirdi. Cumhuriyet: İçki içen ama düzenli sağlık kontrolüne giden …
Devamı »Twitter’ı En Çok Gazetecilerin İşine Yaradı
Gazeteciler sosyal medyayı gittikçe artan biçimde haber kaynağı olarak kullanıyor. Bu yıl dördüncüsü yayımlanan lidyabet ve 15 farklı ülkeden 478 gazeteciyle görüşülerek hazırlanan Dijital Gazetecilik Araştırması’na göre sosyal medya, haber merkezleri için önemli kaynaklardan biri haline geldi. Araştırmaya göre, gazetecilerin yüzde 47’si Twitter’ı, yüzde 35’i Facebook’u haber kaynağı olarak kullanıyor. Geçen yıl yapılan araştırmada gazetecilerin Twitter’ı yüzde 33, Facebook’u ise yüzde 25 oranında kullandığı belirlenmişti. Gazeteciler haberi doğrulatmak için de Twitter’a üçüncü sırada, Facebook’a ise dördüncü sırada başvuruyor. Gazetecilerin yüzde 30’u da daha önce ziyaret ettiği blogları haber kaynağı olarak görüyor. Bir haber araştırması yaparken ilk olarak Twitter, Facebook ve bloglara giren gazetecilerin oranı yüzde 4 iken, gazetecilerin yüzde 20’si yüz yüze görüştükleri haber kaynaklarına, yüzde 21’i basın açıklamalarına ulaşıyor. Araştırmaya göre, sosyal medyaya gittikçe artan güvene rağmen halkla ilişkiler (PR) temsilcileri halen haberlerin temel kaynağı olmaya devam ediyor. lidyabet Gazetecilerin yüzde 62’si haberlerini PR faaliyetlerine dayandırırken, yüzde 59’u yüz …
Devamı »