https://juragankomik.com
Çarşamba , 11 Eylül 2024

Tag Archives: ıbm

Facebook, Kendi Sanal Asistanını Üretecek

Facebook, Intel ile işbirliği anlaşması yaparak kendi sanal asistanına kavuşmayı amaçlıyor. Facebook yeni geliştirilecek yapay zeka çipiyle sınıfının lideri bir sanal asistanla girmek istiyor.   Facebook, modern insanın son dönemdeki favori teknolojisi sanal asistan pazarına girmeye karar verdi. Facebook, Intel ile işbirliği yaparak kendi sanal asistanına kavuşacak. Zuckerberg’in Facebook’u, daha özelleştirilmiş ve daha güçlü bir yapay zeka çipine sahip bir sanal asistan geliştirmeyi hedefliyor. Bu çip sayesinde şirket, eş zamanlı olarak donanım departmanının da gelişmesini amaçlıyor. Facebook’un Baş Yapay Zeka Bilimcisi Yann LeCun, “Altına bakılmamış bir taş varsa üstünde çalışacağız.” açıklamasını yaptı. Yeni nesil gelişmiş yapay zeka çipi sayesinde Facebook, içerik kontrolü konusunda da sınıf atlayacak. Bu sayede zararlı içeriklerin tespiti ve silinmesi kolaylaşacak. Facebook’un bir önceki asistanı M, Messenger uygulamasına entegre edilmişti. M, yazı tabanlı bir asistandı ve yapay zeka ile birlikte insan gücüne ihtiyaç duyuyordu. Zuckerberg’in Facebook’u, kendi sanal asistanına sahip Google, Apple, Amazon, IBM gibi şirketlerin arasına …

Devamı »

Allan Scherr: Bilgisayar şifresi kıran ilk hacker

1960’lı yıllarda ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) bilgisayar uzmanları yeni bir kavramı lügatımıza soktu: Şifre. Zaman paylaşımlı işletim sisteminden yakınan genç bir bilgisayarcının şifreyi kırması ise çok sürmedi. Teknoloji tarihinin ilk hackerlarından Allan Scherr’in hikayesi. 1962 yılında ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) bilim insanları bilgisayarların güvenliği için yeni bir sistem geliştirdi: Şifre. Zaman paylaşımlı işletim sistemini (CTSS) kullanan MIT’li araştırmacılar, o dönem bilgisayarları paylaşmak zorundaydı ve kullanım süreleri kısıtlıydı. Farklı kullanıcıların dünyanın farklı yerlerinden ve bir telefon ağı aracılığıyla girdiği sistemi sömürenler de yok değildi. Nihayetinde her çalışana sisteme erişmesi için kişisel bir şifre verilmesine karar verildi. Günümüzde bilgisayar ve internet teknolojileri için güvenlik olmazsa olmaz. 1960’lı yıllarda ise şifre kavramı bilgisayar dünyası için çok yeniydi. Tüm şifrelere giden dosya Bilgisayar bilimci Fernando Corbató’nun geliştirdiği bu sistemle bilgisayara girenler, kendilerine ayrılan süre bittiğinde sisteme yeniden giriş yapamıyordu. Ancak her güvenlik sistemi gibi bunu da istismar edecek biri …

Devamı »

Motorola’nın Yeni Sahibi Artık Lenovo

PC dünyasının önde gelen isimlerinden IBM’ın firması şimdiki adıyla Lenovo’dan teknoloji dünyasına bomba gibi düşen bir haber geldi. İnternet dünyasının devi Google bildiğiniz gibi Motorola’nın sahibi, şu anki mobil dünyaya baktığımızda Apple ve Samsung lider olarak ilerliyor. Nokia’nın düşüşü ve bu düşüşün ardından WindowsPhone’a geçişi belki biraz daha onu yukarılara taşıdı ama yeteri derecede olmadığını söyleyebiliriz. Apple gelmeden önce Motorola’nın da mobil dünyada iyi bir hükmünün olduğunu belirtmekte fayda var. Belkide mobil dünyayı hareketlendirme adına harekete geçen Lenovo cephesinden iyi bir haber geldi. Lenovo, Google’dan Motorola’yı 3 milyar dolara satın aldı. Bakalım bu durum akıllı telefon dünyasını nasıl etkileyecek, ne gibi değişiklikler meydana gelecek? merakla bekliyoruz.

Devamı »

Google Patente Doymuyor!

İnternetin bilgi pınarı , “ Android ” in yaratıcısı Google geçtiğimiz yıl içerisinde patentlere stratejik olarak en çok yatırım yapan firma oldu! Henüz 2011 yılına dair resmi veriler açıklanmadı, ancak 2010 yılının resmi patent başvurusu ve tescili verilerini dikkate alırsak Google 2010 yılını dünya sıralamasında 80. olarak kapadı. 2009’a göre sıralamadaki yeri 47 basamak birden iyileşen firmanın patent tescil sayısı ise 2010 da 42 adet daha artarak 171’e ulaştı. 2010 yılı resmi WIPO verilerine göre dünya sıralamasında 1. sırada Japon Panasonic, 2. sırada Çinli ZTE ve 3. sırada ise ABD’li Qualcom var. İlk 10 firmanın binli rakamlar ile ifade edilen patent tescilleri ile karşılaştırıldığında Google’un171 adet patent tescili mütevazi kalıyor. Listenin seri başı olan Panasonic’in patent tescil sayısı 2010 yılında 2154 adet. Bir önceki yıla göre bu rakam 263 adet artmış. Listenin ikinci sırasında Çinli ZTE var. ZTE patent tescil sayısını 2010’da 1346 adet arttırarak 1863’e çıkarmış. Bu ise gerçek …

Devamı »

IBM’in “Mobil ve Sosyal Medya Anketi” Sonuçları

IBM’in “Mobil ve Sosyal Medya Anketi”nden neler çıktı? IBM dünya genelinde değişik endüstrilerde çalışan 300 pazarlamacı ile şirketlerinin kilit teknoloji trendleri üzerine bir anket gerçekleştirdi. Geçen yıl yapılan ankete katılanların çoğunluğu “pazarlama ihtiyaçlarına destek” konusunun öncelikleri olduğunu belirtirken bu yıl ankete katılanların yarısından fazlası “ölçüm, analiz ve öğrenme” alanlarının önem kazanan teknoloji darboğazları olduğunu söyledi. “Pazarlamanın 2011″i Anketine katılan pazarlamacılar artan verileri daha iyi analiz etmek, derin kavrayışlar çıkararak eyleme dönüştürmeyi önemli bir fırsat kapısı olarak gördüklerini belirtirken her gün daha da popülerleşen sosyal medya ve mobil iletişim pazarlarlarının gerektiği kadar anlaşılmasına ve şirketleri için daha entegre teknoloji çözümlerine ihtiyaç duyduklarını da ifade ediyorlar. Şu anda mobil pazarlama metotlarını kullandıklarını söyleyen pazarlamacıların oranı yüzde 40 iken, tüketicilerin mobil aygıtları artarak kullanmaya devam edecekleri öngörüsünden dolayı pazarlamacıların yüzde 20’si de bu yıl içerisinde mobil pazarlama araçlarını kullanmaya başlayacaklarını söylüyorlar. Ankete katılan pazarlamacıların yarısından fazlası sosyal medya kullanıcısı olduklarını fakat sosyal medyadan …

Devamı »