Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Microsoft, aldığı flaş bir kararla Türk yazılım şirketi Citus Data’yı bünyesine kattı. Microsoft cephesinde dün akşam saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, Türkiye’de kurulan ve açık kaynak yazılım şirketi olan Citus Data’yı satın aldı. Bu önemli gelişmeyi resmi Twitter hesabından paylaşan Microsoft Türkiye Ülke Müdürü Murat Kansu, konuyla ilgili şu satırları kaydetti: “Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” Hürriyet’te yer alan habere göre; Microsoft, belirli zaman aralıklarında böylesi alımlar yapıyor; ancak bu kez bir Türk yazılım şirketinin satın alınması gözleri Citus Data’nın üzerine çevirdi. Şirketin sadece Türkiye’de bir üssü bulunmuyor; aynı zamanda San Francisco’da 40 çalışanın bulunduğu bir ofisi de var. Şirket, daha önce de Citus Data gibi açık yazılım platformu ortaya koyan GitHub’ı 7.5 milyar dolara satın almıştı. Microsoft’un Türk şirketi ne kadara satın aldığı ise henüz açıklanmadı.
Devamı »‘Dışa açılımda e-ticaret büyük bir avantaj’
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, “Genç girişimcilerin ve firma sahiplerinin e-ticarete ağırlık vermesini çok önemli görüyoruz çünkü dışa açılımda e-ticaret büyük bir avantaj sağlıyor” dedi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, özellikle genç girişimcilerin ve firma sahiplerinin e-ticarete ağırlık vermesini çok önemli gördüklerini belirterek, “Çünkü dışa açılımda e-ticaret büyük bir avantaj sağlıyor.” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB), girişimcilerin ve KOBİ’lerin dijital dünyada iş yapabilme kapasitesinin artırılması amacıyla düzenlenen “Dijital Dönüşüm, e-Ticaret ve e-İhracat Eğitimi”, TTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Hacısalihoğlu, eğitim programının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, ticaretin gelişmesinde, firmaların ve girişimcilerin dışa açılımında e-ticaretin büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantının düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Hacısalihoğlu, 81 ilde süren bu etkinliğin, ülke adına önemli olduğunu anlattı. Hacısalihoğlu, tüm bakanlıkların olduğu gibi TOBB’un da dışa açılım politikası bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “e-ticareti bilmemizin yanı sıra kullanmamız …
Devamı »İş Dünyasını Etkileyen 9 Farklı Renk
Hiç fark etmiyor olsak dahi renkler iş yaşamımıza yön vermektedir. İş dünyası renkleri bir satış pazarlama taktiği olarak kullanmaya başlamaktalar. Giydiğiniz kıyafetin renklerine göre karşınızdakilerin bilinç altında farklı etkiler bırakmaktasınız. Sektöre göre renkler bazen büyük olumlu etki bıraktığı gibi bazen de faciaya yol açabiliyor. Hangi rengin hangi psikolojik etkiyi bıraktığını inceleyelim. 1- Kahverengi Kahverengi iş yaşamında pek sevilmeyen bir renktir. Özellikle satışçıların uzak durması gereken bir renktir. Hızlandırıcı etkisi nedeniyle fast food restoranlarının vazgeçilmezidir. Rahatlatıcı etkisi nedeniyle gazetecilere önerilir. 2- Kırmızı Kırmızı giyen bir kişi coşkulu, heyecanlı bir kişi olarak etki bırakmaktadır. Gençliğin dinamizmini çağrıştırdığı için yaşı ilerlemiş kişilere önerilebilir. Kırmızı giydiğinizde, bulunduğunuz yerde en dikkat çekici kişilerden biri olmanız muhtemeldir. İştah açıcı etkisi nedeniyle gıda firmaları ve dinamik, enerjik görünmek isteyen firmaların tercihidir. 3- Lacivert Otoriteyi, istikrarı, disiplini çağrıştırmaktadır. İş yaşamında karizmatik görünen bir renktir. İş görüşmelerinde en çok tercih edilen renktir. Üst düzey bürokratlar, siyasiler, polislere baktığımızda laciverte …
Devamı »Sosyal girişimcilere her alanda ihtiyaç var!
İş dünyasının “iş alanı” olarak görmediği alanlarda sosyal fayda amacıyla iş yapan ve çevresine değer katan girişimler hızla artıyor. IE Business School Profesörü Rachida Justo; dünyanın sosyal sorunları arttıkça daha fazla sosyal girişime ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Eğer mikro-kredi sisteminin gelişmesini sağlayan Grameen Bank’ın Nobel ödüllü kurucusu Muhammed Yunus’u duyduysanız sosyal girişimcilik hakkında biraz da olsun fikir sahibisiniz demektir. Harvard mezunu Yunus, Bangladeş’te 1976 yılında fakirler için tamamen sosyal bir amaç için kurduğu bankayı; iş dünyası bakış açısı, inovasyon ve kararlılıkla bugün dünyanın 81 ülkesinde faaliyet gösterir bir hale getirdi. Onun bu konudaki başarısı sosyal girişimciliği dünyada son dönemde en önemli gündem maddelerinden biri yaptı. Sosyal girişimciliğin kökleri; kapitalizm, devlet ve sivil toplum kuruluşlarının kendi hareket noktalarından çözemediği toplumsal ihtiyaçları karşılayabilme motivasyonuna dayanıyor. Sadece “kar”, sadece “kamu hizmeti” veya sadece “yardım” bakış açılarının yeterli olmadığı ve sürdürülebilirliğini yitirdiği bir ortamda sosyal girişicimler öne çıkıyor ve hem sürdürülebilen hem de …
Devamı »Şirketlerinin Sosyal Medyaya Girmeden Önce Bilmesi Gereken 10 Madde
Facebook, Friendfeed, Twitter, Linkedin ve daha birçok sosyal medya sitesi, yüz milyonlarca aktif kullanıcısı ile e-ticaret sitelerinin gözünü diktiği kanallar arasında. Sosyal medya pazarlaması üzerine başarı hikayeleri pazarlama bloglarında en popüler konular arasında ve “sosyal medya uzmanı” birçok kariyer sitesinde en çok aranan iş konumunda. E-ticaret siteleri de diğer şirketler gibi sosyal medyadan nasıl daha çok faydalanabiliriz ve satışlarımızı arttırabiliriz sorusunu kendilerine sık sık soruyorlar. Sosyal medyada e-ticaret siteleri için birçok başarı hikayesi anlatılıyor, ancak görünen o ki, e-ticaret şirketlerinin önemli bir çoğunluğu sosyal medyada nasıl bir yol izleyeceklerini hala bilmiyorlar. Herkesin konuştuğu ve hemfikir olduğu bir konu var: “Sosyal medyada olmalısınız!”. Şu anda sosyal medyada olan bazı e-ticaret sitelerinin izledikleri yolu görünce, aslında sosyal medyada olmamalarının onlar için daha faydalı olacağı ortada. Peki neden? Sosyal Medyada OlmaMAnız İçin 10 Neden 1)Sosyal medyadaki farklı kanallar için hiçbir stratejiniz yoksa “Twitter hesabı açmak, Facebook Fan sayfası kurmak, Friendfeed’e Twitter feedini bağlamak, …
Devamı »Sosyal Medya İş Dünyasını Şekillendiriyor
Dünyanın ikinci büyük insan kaynakları şirketi Randstad’ın yaptığı Workmonitor araştırmasının sonuçları açıklandı. Bu araştırmaya göre… Dünyanın ikinci büyük insan kaynakları şirketi Randstad’ın yaptığı Workmonitor araştırmasının sonuçlarına göre ankete katılan 29 ülkenin neredeyse tümünde işgücünün yüzde 50’sinden fazlasının Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi sosyal medya web sitelerine üye olduğu belirlendi. Araştırmaya göre sosyal medya kullanım oranının başta Şili (yüzde 92), Çin (yüzde 90), Hindistan (yüzde 90) ve Türkiye (yüzde 86) olmak üzere özellikle genç işgücü nüfusu fazla olan ülkelerde çok yüksek olduğu ortaya çıktı. Dünya genelinde çalışanlar sosyal medyayı genellikle kişisel sebepler için kullandıklarını belirtirken sadece Hindistan’da sosyal medya daha çok iş amaçlı kullanılıyor. Hindistan’da sosyal medyayı iş amaçlı kullandığını belirtenlerin oranı yüzde 78 iken Türkiye’de bu oran sadece yüzde 33. 2011 yılının ilk çeyreğinde yapılan araştırmanın bir başka sonucu ise Türkiye’deki katılımcıların yüzde 64’ünün sosyal medya sitelerinde son bir ay içerisinde bilgilerini güncelleyerek, çoğu ülkeye göre oldukça aktif olduklarını ortaya …
Devamı »