SİYASİLERİN YUMUŞAK KARNI OLABİLİR “Adaylar seçmenlerle seçim döneminde daha yoğun iletişime geçiyor. Oysa sosyal medya ya da daha doğrusu yeni medya sayesinde zaman kısıtlaması ortadan kalkıyor. Adaylar seçmene sürekli ve kesintisiz olarak ulaşabiliyor. Bu işin içinde sadece Twitter yok, bloglar ve çeşitli uygulamalar var. Yanılmıyorsam 25-30 milyon seçmen var. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 60’ı yeni medya kullanıcısı. Bu nedenle kalan yüzde 40 için adaylar bayrak asmak, kapı kapı dolaşmak gibi geleneksel yöntemleri kullanmak zorunda. Yeni medya önümüzdeki yıllarda daha etkili bir belirleyici olacak. Bu mecradaki içerikler gerçek anlamda insanları etkiliyor. Türkiye’de maalesef yeni medya içinde belirgin bir kuşak çatışması var. Açıkçası çoğu politikacımız bu mecraya inanmıyor. Kimisinin yapay iletişim aracı olarak gördüğü yeni medya araçları adayların yumuşak karnı haline gelebilir. Yeni medyada dikkat edilmesi gereken unsur elbette kirli bilgi. Genç kuşak yeni medyayı hızlıca benimsedi ve kendi yaşam alanına çevirdi. Bir yaşam alanında iyi şeyler olduğu gibi dedikodu, yalan gibi kötü …
Devamı »Dijital Devrimin Öncüleri Google “Big Tent”de Buluştu
Dijial devrimin sözcülerinin konuştuğu Big Tent etkinliğinde internetin bugünü ve yarını masaya yatırıldı. Big Tent’in açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Bilgiyi sakınmanın değil, paylaşmanın zamanı” dedi. Google’ın öncülüğünde düzenlenen Big Tent Toplantısı’nda, dijital devrime yol açan internet tüm yönleriyle tartışıldı. Sanat, ekonomi, popüler kültür ve sivil toplum gibi insanlara dokunduğu her alanda bir değişim süreci başlatan internetin tüm yönleriyle masaya yatırıldığı Big Tent’te teknoloji dünyasının fikir liderleri, siyaset arenasından karar vericiler, akademisyen ve kullanıcılar ‘aynı çadırda’ buluştu. Bugüne kadar dünyanın farklı 12 ülkesinde düzenlenen ve Big Tent’in ruhuna uygun olarak kurulan dev bir çadırda gerçekleştirilen 13. Big Tent etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Google Türkiye Genel Müdürü Bülent Hiçsönmez, internetin bilgiye erişimde ve toplulukların etkileşiminde sınırları ortadan kaldırdığına dikkat çekerek, “Bugün, bundan 10 yıl önce bilim kurgu olarak baktığımız olgular gerçeğe dönüşüyor. Teknolojinin gelişimi djital devrimi hızlandırırken, dinamikler değişirken, tek bir amaç üzerine yoğunlaşılıyor. Topluluklar için bilgiyi erişebilir kılarak, dünyayı daha iyi …
Devamı »Arap Baharı ve Sam Amca’nın ‘sosyal’ samimiyet sınavı!
Sam Amca’nın ‘sosyal’ samimiyet sınavı! Arap Baharı’nın “özgürlük cephesi”, sıra ABD’ye geldiğinde “yaramaz çocuk” mu oldu? ABD, Manhattan Savcılığı ile Twitter’ın ‘Wall Street’i İşgal Et’ davasını konuşuyor Arap Yarımadası’nın kanlı diktatörlerine karşı isyan bayrağını kendi vücuduyla yakan Tunuslu seyyar satıcı Muhammed Buazizi’nin ateşi önce Bin Ali’yi, ardından ise aynı demir yumruğu halkını yönetmek için kullanan tüm Arap diktatörlerini ardı ardına kül etti. Sokaklardan giderek yükselen ateş topunu körükleyen süreçte dünya, yeni bir örgütlenme biçimine de tanıklık etti. Başlangıçta bir eğlence veya sosyalleşme aracı olarak kullanılan Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal paylaşım siteleri, demir yumruğunu bir kez daha halka indirmek için hazırlanan diktatörlerin özgürlük cephesi haline geldi. Bu özgürlük cephesine liyakat madalyasını takan ve “diğer ülkelerin ezilen halklarına” bu cepheyi açmalarını işaret eden ise ABD’ydi. O dönemde de çok tartışıldı. ABD gerçekten Ortadoğu halklarının özgürlüğünü mü istiyor, yoksa sosyal medyayı bir silah olarak kullanarak yeni düzenini oluşturmaya mı çalışıyor? İşte …
Devamı »