Perşembe , 23 Mart 2023

Tag Archives: Kitap

Said Ercan’ın Merakla Beklenen Kitabı Çıktı

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan’ın merakla beklenen kitabı “Dijitalizm” çıktı. İletişime ve haberin yayılmasında müthiş bir hız kazandıran ancak bir o derecede de yozlaşmaya yol açan sanal aleme; bir de kalbi ve vicdanını asla gözardı etmeyen işin uzmanı rehberliğinde dalmak isteyenler için değerli bir eser… TV ekranlarda ve gazete sayfalarında sosyal medya konusunda, bilhassa gençelere kurulan tuzaklara dikkat çekerken sık sık gördüğümüz USMED Başkanı Said Ercan, yeni kitabı Dijitalizm’de sanal aleme dair pek çok konuyu aydıntalmaya çalışıyor. Dijitalizm kitabını aslında bir buluşmayı temsil ettiğini belirten Said Ercan eserini, “Gerçek hayatta başlayan ve sanala taşınan, sanalda başlayan ve gerçeğe taşınan bir buluşma, dijitalin kalbine başlatılan yolculuğun dokunsal hali” diye tarif ediyor. Ercan kitapta dijital pazarlama, sanal gerçeklik, sosyal medya bağımlılığı, yapay zeka, dijital iletişim, sosyal medya uzmanlığı, viral pazarlama, bloglar, influencerlar ve daha bir çok konuyu ele alıyor. Sosyal medyanın sosyolojik, psikolojik, ekonomik etkileri ve insanın dijital dönüşümü …

Devamı »

‘Son Kaknüsler’ Yayın Hayatına Başladı

Edebiyat alanında son zamanlarda ‘dijitalleşme’ adına sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Geniş ve güçlü yazar kadrosuyla internette yayın yapan kolektif bloglar, matbu dergiciliği dijital mecraya taşıyor… Günümüz dünyasında dijital mecra ile edebiyat dünyası gittikçe iç içe bir hâl alıyor. Önce Twitter’dan, katılımcı sözlüklerden ve bloglardan gün yüzüne çıkan yazarlar kitaplarını çıkarttı; ardından yazarlar ve şairler sosyal medyada yer alarak kendi güçlü konumlarını daha da sağlamlaştırdılar. Tüm bu bağlamda bizler de edebiyatımızda son zamanlarda dijitalleşme adına sevindirici gelişmeler yaşanıyor diyebiliriz. Geniş ve güçlü yazar kadrosuyla internette yayın yapan kolektif bloglar, matbu dergiciliği dijital mecraya taşıyor. Kolektif bloglar demek artık bir anlamda günümüzün dergiciliği demek oldu. Edebiyatı, dergilerden takip ederek ‘okuyan – yazan’ insanlar, artık kolektif bloglardan takip ediyor edebiyatı. Buna bir örnek de kendi ‘Kaknüs’ felsefesiyle kendi akımını oluşturmuş olan Son Kaknüsler… Okurlarını “Puro içen şair gangster olur mu?” sorusu ile karşılayan Son Kaknüsler; edebiyatımızın genç, dinamik ve kaliteli kalemlerini bir araya getiren kolektif …

Devamı »

Her sabah bir yudum kahve, bir yudum #kitap

Biryudumkitap.com, her sabah en iyi hikayelerden ve romanlardan 5 dakikada okuyabileceğiniz en iyi pasajları e-posta kutunuza gönderen bir girişim. Sisteme abone olmak için www.biryudumkitap.com üzerinden e-posta adresinizi bırakmanız yeterli. ‘Her sabah bir yudum kahve, bir yudum kitabın kalbe iyi gelir’ fikri ile yola çıkan girişim, şimdiden sosyal medya üzerinden yüzlerce aboneye ulaştı. 1 Aralık 2015’te ilk pasajları abonelerine ulaştıracak olan Biryudumkitap, bütün kitap aşıkları için tamamen ücretsiz ve her zaman da ücretsiz kalacak.   Memlekette okumaya zaman bulamama, ne okuyacağını bilememe gibi sorunları çözmeye odaklı girişim, popülerite değil; edebiyat kaygısı güdecek. Sadece edebiyat dünyasının tanınmış yazarlarından değil, genç kalemlerin de eserlerinden pasajlar yayımlayacak. Çoğunlukla Türk Edebiyatı’na yer verilecek olan içeriklerde zaman zaman dünya edebiyatından da izler olacak.   Biryudumkitap.com, uzun süre Kitapyurdu.com ve iki dijital ajansta çalıştıktan sonra kendi dijital ajansı olan FOLX’u kuran Alparslan Demir’in ve ekibinin ‘kurumsal girişimcilik’ ürünü. Belirli bir abone sayısına ulaştıktan sonra yayınlanacak olan iOS, …

Devamı »

Cennete dokunan kadınların kitabı “Cennet Kadınları” ÇIKTI

Cennete dokunan kadınların kitabı “Cennet Kadınları” Paradoks Yayınları birbirinden güzel ve nadide kitapları çıkarmaya devam ediyor. Eda Bildek’in derlemesi ile “Cennet Kadınları” kitabı, “Biz bir avuç kadındık, cennete dokunduk” sloganı ile çıktı. Kitapta Cennet kadınları ve İslam’da örnek kadın şahsiyetler kaleme alınıyor. Yazar Eda Bildek, “Cennet annelerin ayakları altındadır!” mealindeki hadisin ifadesine binaen başarılı bir çalışmaya daha imza attı. Bildek’in derlediği kitap, “Asrın temiz pak annelerine; Kur’an’ın örnek verdiği cennet çiçeklerine; Tüm asr-ı saadet kadınlarına ve en çokta bir rüya ile ‘bendensin!” diye yüreğime cennet kadınlarını düşüren Hümeyra’ya yani; Hz. Aişe’ye ithafen!” cümleleriyle aralanıyor ve Hz Aişe’nin hayatını aktarıyor okuyucusuna. Kitapta kimler var? Cennet Kadınları kitabında Hazal Taş “Hz. Zeynep”, İpek Acar Sert “Hz. Zeynep” Safiye Çetinkaya “Hz. Hatice” ve ““Hz. Sümeyye”, Alpnur Kahvecioğlu “Hz. Rabia” ve “Hz. Fatıma”yı, Melek Mahya Gürses “Hz. Amine”, Arzu Konan “Hz. Rabia”, Ümmiye Yılmaz Erçevik “Hz. Meryem”, Sevda Kıdeyş “Hz. Hifa”, Nur Dinçkan: “Hz. …

Devamı »

Sosyal Medyadan Kitap Raflarına…

Artık hayatımızın dijitalleştiğini ve her şeyin artık internet ve sosyal medya üzerinden döndüğünü ve döneceğini iyice içselleştirdik, idrak ettik. Bloglar da yine sosyal medyanın en önemli parçalarından biri. Sosyal medya sadece değişim dönüşüm sağlamıyor aynı zamanda var olan geleneksel medyaya da katkıda bulunuyor. Sosyal medya sayesinde geleneksel medyada da kendilerine yer bulmayı sağlayan birçok yüz ve isim olmuştur. Sosyal medyanın kitap dünyasına ne kadar çok yeni kalemler kazandırdığını bilmeyenimiz yoktur örneğin.  İşte “Kendi Alın Yazını Kendin Yaz” kitabı da bu örneklerden biri… “Kendi Alın Yazını Kendin Yaz”, bir blog yazarı olan Zekeriya Beşirli’nin okurlara kazandırdığı yeni bir kitap. Kendi blog adresi olan “İnsan Nereye Koşuyor?” başlıklı http://kisiselbutunluk.blogcu.com adresinde yayınladığı makaleleri ile bir anda yüzlerce okura kavuşan Beşirli’nin yazıları, aynı zamanda birçok haber sitesinde de yer aldı. Beşirli, kitap çalışmasıyla birlikte birçok makalesini blog sayfasından çekti ve “Kendi Alın Yazını Kendin Yaz” isimli kitap çalışması için yeniden sadeleştirdi. Kitapta bireysel yaşamı zorlaştıran …

Devamı »

Kahveli Kitap, Kütüphaneli Müze

kitaplıkahve

Havaların ısınmasıyla birlikte farklı şeyler yapıp,yeni yerler keşfetmek isteyenler için iki güzel önerim olacak İlki Üsküdar’da tarihi bir köşkün bahçesinde haziran 2011 tarihinde faaliyete başlayan “KitaplıKahve” kitaplar, dergiler,günlük gazeteler, çay ve kahve ve leziz tatlarla beraber bir modern zaman kıraathanesi Çok değerli hocaları, yazarları, müzisyenleri ve sanatkarları sık sık ağırlayan,5 binden fazla kitaptan oluşan kütüphanesiyle özel kurşun kalemlerle misafirlerin kitapların kenarlarını yazma, satır altlarını çizme imkanını veriyor. Kitaplıkahve toplantılarıyla Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan ve Prof. Dr. Muhittin Şimşek’i ağırlayan Kitaplıkahve’nin  çok güzel birde bahçesi var.   Kitaplıkahve hakkında daha fazla bilgi için: http://kitaplikahve.com/ Kitaplıkahve’yi twitterdan takip etmek için: https://twitter.com/#!/kitaplikahve   İkinci önerim ise Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi,Geçtiğimiz  kasım ayında Topkapı Sarayı surları üzerinde yer alan Alay Köşkü’nde açılan Türkiye’nin 4.Müze Kütüphanesi.İki katlı binanın üst katı kütüphane ve müze olarak hizmet verirken, giriş katı “Edebiyatçılar kahvesi”. Kütüphanede 1000’i aşkın yazar, 8000 kitap mevcut. Edebiyat Müze – Kütüphane ’de 33 …

Devamı »

Modern Çağın ‘Tweet’ İnsanına Marx’ı Nasıl Anlatırsınız?

Hayatımızdaki anahtar kitaplar üzerine… Bilgi toplumunun bir ferdi olmak–doğal olarak–hiç bu kadar zor olmamıştı. Dijital teknolojinin gelişimine, iletişim ve haberleşme araçlarının insan algısının sınır ötesine yaptığı bu nefes kesen koşuya bakınca; bırakın içinde yaşadığımız dünyanın, içinde yaşadığımız toplumun gündemini bile hakkını vererek takip etmenin zorlu bir mücadeleye dönüştüğünü söylemek fazla olmaz. Son birkaç yıldır her platformda duymaya alıştığımız “bilgi bombardımanı” deyimiyle bu olur olmaz karşılaşmalar, aslında insanoğlunun kendini gerçekleştirme serüveninde yolunun artık ne denli çetrefilli olduğunun en önemli göstergelerinden biri.  Çünkü modern dünya hem her şeyden haberdar hem de özel bir alanda uzmanlaşmış bireyler olmayı zorunlu kılıyor. Sonuçta, öğrenilmesi gereken şeyler çoğaldıkça insanın bilgiye olan açlığı; bilgiye ulaşma yolu çeşitlendikçe de doğru bilgiye olan uzaklığı daha da artıyor kaçınılmaz olarak. Peki, bu labirentin içinde yolumuzu bulmak konusunda kılavuzlarımız bize ne kadar yardımcı oluyor? Toplumda saygın bir yer edinmek için mecburen bilmek zorunda olduğumuz şeyler karşımızda bir dağ gibi duruyorken, biz otomobil …

Devamı »

Yaşanmış Bir Aşk Öyküsü, Yahudi Kızı Gioconda ve Yazarın Şehvetli Duyguları

Gerçek bir yaşam öyküsü, son yıllarda okuduğum güzel kitaplardan. Savaş yılları, Yunanistan Alman işgalinde ve  Yahudi kızı Gioconda ile yazarın   tertemiz çocuksu bir aşkı. Savaşa rağmen yaşanmış saf ve şehvetli duygular.   Toplama kamplarına sevgilinizi bırakabilir miydiniz? 

Devamı »

30. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı Başlıyor

İlki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl kapılarını yaklaşık 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 12 Kasım’da açacak… TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 20 Kasım’a kadar Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gezilebilecek. Onur yazarının Ferit Edgü olduğu ve ana temanın “Umut: Düş mü, Gerçek mi?” olarak belirlendiği kitap fuarı, 30. yılında 20 konuk yazarı ağırlayacak. Yaklaşık 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 197 etkinlik ve yüzlerce imza gününün düzenleneceği fuarın konuk ülkesi ise “Mısır” olacak. Mısır’dan yaklaşık 25 yayınevinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında Mısır’ın sinemadan edebiyata kültür tarihine uzanan etkinlikler gerçekleştirilecek. Necip Mahfuz’un 100. doğum yılı paneli ve konuk yazarların katılacağı söyleşiler ve imza günleri fuarın ilk 4 günü açık kalacak. “Uluslararası Salon” kapsamında yapılacak Türkçe’de özellikle “Yakupyan Apartmanı” adlı kitapla çok sayıda okura ulaşan Ala Al Asvani, …

Devamı »