Google, uzun zamandır “spam” içeriklerinden dolayı uyardığı haber siteleri Hürriyet, Milliyet, Radikal, Habertürk gibi medya “dev”lerini, benzer çalışmalara devam ettikleri için arama sonuçlarından kaldırdı. “Full izle, full indir, hemen indir, x maçı hangi kanalda, x maçı izle” gibi kullanıcıyı yanıltıcı içeriklerden dolayı uzun zamandır Google kullanıcıları şikayetçiydiler. Şikayetleri değerlendiren Google, mevzubahis “seo” amaçlı içerikleri giren siteleri tüm arama sonuçlarından kaldırdı. Milliyet diye arama yaptığımızda milliyet.com sitesi artık gelmiyor. SEO amaçlı yanıltıcı içerikler Google’ı harekete geçirdi ve artık bu sitelere google yönlendirmeli erişmek imkansız. Sosyal medya’da tepkiler ise oldukça “olumlu” durumda. SEO çalışmaları sebebiyle google aramalarının ilk sayfaları “çöp”den geçilmiyordu. Bu adımın geçici mi kalıcı mı olacağı şu an için belli değilken bunun sürekli olması yönünde istekler de az değil. Son olarak, koskoca bir ülkenin “tek” arama motorunu kullanması da düşündürücü olmalı. İşte Google’ın verdiği cezanın sonuçları:
Devamı »Sosyal Medya Hayatı Şeffaflaştırıyor
Dünyanın en büyük ikinci global reklam ajansı ağı olan BBDO Worldwide, BBDO Dünya Konferansı’nı, 17-20 Mayıs arasında İstanbul’da gerçekleştirdi. Konferansa, BBDO’nun 79 ülkeden ve grup şirketi Proximity Worldwide’ın 62 ülke ofisinden temsilcilerin yanı sıra Omnicom Grup’un yöneticileri de katıldı. Toplantıya katılanlar arasında 10 Mayıs’ta Proximity’nin dünya başkanlığı görevine atanan Chris Thomas da bulunuyordu. Aynı zamanda BBDO Asya CEO’luğunu da sürdürecek olan Thomas yeni görevi, BBDO Worldwide CEO’luğunu da yürüten Andrew Robertson’dan devraldı. Thomas, sosyal medya ve reklamcılığa etkileri hakkında sorularımızı cevapladı. Sosyal medya neden moda? Sosyal medya dünyamızı değiştiriyor. Bilginin oluşturulması ve tüketilmesi süreçlerini demokratikleştiriyor. İnternete erişimi olan herkese yayımcı gücü veriyor. Sosyal medya, Groupon ve E Bay örneklerinde olduğu gibi satın alma şeklimizi değiştiriyor. Markaları nasıl değerlendirdiğimizi yeniden şekillendiriyor; örneğin, eskiden eşe dosta danışırken şimdi internette fiyat karşılaştırması yapıyoruz. Arkadaşlarımızla, ailemizle, çevremizle iletişim kurma yöntemimizi değiştiriyor. “Moda” kelimesi sanki gelip geçici bir fenomenmiş algısı yaratıyor. Sosyal medya kalıcı ve …
Devamı »Twitter’ı En Çok Gazetecilerin İşine Yaradı
Gazeteciler sosyal medyayı gittikçe artan biçimde haber kaynağı olarak kullanıyor. Bu yıl dördüncüsü yayımlanan lidyabet ve 15 farklı ülkeden 478 gazeteciyle görüşülerek hazırlanan Dijital Gazetecilik Araştırması’na göre sosyal medya, haber merkezleri için önemli kaynaklardan biri haline geldi. Araştırmaya göre, gazetecilerin yüzde 47’si Twitter’ı, yüzde 35’i Facebook’u haber kaynağı olarak kullanıyor. Geçen yıl yapılan araştırmada gazetecilerin Twitter’ı yüzde 33, Facebook’u ise yüzde 25 oranında kullandığı belirlenmişti. Gazeteciler haberi doğrulatmak için de Twitter’a üçüncü sırada, Facebook’a ise dördüncü sırada başvuruyor. Gazetecilerin yüzde 30’u da daha önce ziyaret ettiği blogları haber kaynağı olarak görüyor. Bir haber araştırması yaparken ilk olarak Twitter, Facebook ve bloglara giren gazetecilerin oranı yüzde 4 iken, gazetecilerin yüzde 20’si yüz yüze görüştükleri haber kaynaklarına, yüzde 21’i basın açıklamalarına ulaşıyor. Araştırmaya göre, sosyal medyaya gittikçe artan güvene rağmen halkla ilişkiler (PR) temsilcileri halen haberlerin temel kaynağı olmaya devam ediyor. lidyabet Gazetecilerin yüzde 62’si haberlerini PR faaliyetlerine dayandırırken, yüzde 59’u yüz …
Devamı »Polis Radikal Gazetesi’nde
Ahmet Şık’ın kitabı için dün akşam ve bugün İthaki Yayınevi’ni iki kez arayan polis, şu anda Radikal gazetesinin İkitelli’deki merkezinde! Ahmet Şık’la birlikte ‘Kırk Satır Kırk Katır Ergenekon’da Kim Kimdir’ kitabını yazan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’nun Radikal Gazetesi’ndeki bilgisayarlarında da polis arama yapıyor. Gelişmeler Ertuğrul Mavioğlu’nun bilgisayarından kopya alındı, taslağın aslı silindi. NTV’ye konuşan Mavioğlu, polisin kendisinden kitabı imha etmesini istediğini söyledi ve “Ahmet Şık bana kitabının taslağını göndermişti, polis onu aldı” açıklamasında bulundu. Polis, Ahmet Şık’ın eşinden de kitabın taslağının kopyalarını istedi. Ertuğrul Mavioğlu’nun kitabına el konulmasını Ezgi Başaran ve Ceyda Karan Twitter’da şu mesajlarla paylaştı… Ezgi Başaran: Polis su anda kitabın Ertugrul Mavioglu’ndaki kopyasına el koymaya geldi Ceyda Karan: Ertuğrulun yanına kitabın kopyasını almak için iki polis gönderilmiş..’ Ya teslim et yahut terör propagandasıyla suçlanırsın’ deniliyor!!!
Devamı »