Çarşamba , 27 Eylül 2023

Tag Archives: röportajlar

Ezberleri Bozan Yazar, Neval Yercik ile Röportaj #kitap

Sosyal medyada kısa sürede iyi bir çıkış yakalayan ve kendine özgü tarzı ile yazım dünyasına giriş yapan Neval Yercik ile röportaj yaptık. İlk eseri “Ezber Bozan Mutluluklar” ve kendisi hakkında yaptığımız hoş sohbet siz kitap okuyucularının umarım hoşuna gider. İlerleyen satırlarda kitaptan alıntılara ve sözlere rastlayabilirsiniz. -Bilgelik makamı sizin için ne ifade ediyor? Kendinizden ve bilgelik makamından biraz bahsedebilir misiniz? Bilgelik, yaşadıkça edinilecek en önemli hikmet. Hayata anlam katacak en önemli tecrübe, yaşama sanatının en doruk noktası diyebilirim. Yaradılışımızla gelen en insancıl değerlerimizi koruyarak, duyarlığımızı yitirmeden, daha iyi bir insanlık, daha iyi bir dünya ve daha iyi bir yaşam için kendimizi bilgeliğe adamak bizi hedefe götürüyor. Kendimizi bilgeliğe adarken keder içinde dipsiz bir kuyuya düşmüş gibi değil, neşe ile aşk ile mutluluk ile bu yola baş koymak gerekir. Şarkı söyler gibi, musiki dinler gibi, hayatın notalarını keşfeder gibi hissetmelisiniz. Bu nedenle bilgeliği bir müzik gibi ruhu rahatlatan, ruhu yükselten, kişiyi …

Devamı »

Sosyal Medya Uzmanı Hakkında Merak Edilenler

Dünya Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenimiz USMED Yönetim Kurulu Başkanı  Said Ercan yaptığı röportajdan bir bölümdür. Sosyal medya uzmanlığının Türkiye’deki gelişimi nedir? Avrupa ya da ABD’de durum nedir? Avrupa Soysal Medya uzmanlığı konusunda ABD’nin ve Türkiye’nin gerisinde diyebiliriz, avrupa’nın lokomotifi almanya’da Twitter kullanımı çok düşük, Avrupa genelinde blogculuk çok yaygın ama facebook ve twitter kullanımı ve uzmanlığı Türkiye’nin gerisinde ülke ülke değişiklikler yok değil mesela, İtalya gibi ülkelerde kartvizit yerine sizin facebook adresinizi isterler. Amerika’da ise sosyal medyanın dijital pazarlama yönü çok gelişmiş diyebiliriz. Türkiye’de ise dünyaya ile parelel hızla gelişti, daha sonra van depremi, e-ticaretin sekötürnün büyümesi, seçimler, gezi parkı olayları derken bu alanda ilgi ve ihtiyaç arttı. Şuan dünyada Facebook kullanıcı sayısı sıralamasında ilk 6, Twitter’da da ilk 8’de bulunuyor. Türkiye’de tahmini olarak kaç sosyal medya uzmanı var? Takipçi sayısı ortalamanın biraz üstünde olan kullanıcılar kendilerini uzman olarak tanımlasa da fake takipçi sayıları bu alanda bir kırılma sağladı diyebiliriz. …

Devamı »

Şair Mustafa Akar ile Sosyal Medya Üzerine Söyleşi

Aktif ve eski bir Twitter kullanıcısı olduğunuzu biliyoruz, adresiniz nedir ve Twitter hakkında düşünceleriniz? Adresim @mustafa_akar. O kadar da aktif bir Twitter kullanıcısı değilim aslında. Birinci önceliğim sevdiğim, saygı duyduğum insanlardan haberdar olmak. Bu anlamda kullanıyorum, ikincisi gazeteci olduğum için işimle ilgili diğer mevzulardan haberdar olmak. İkisini de dengelemeye çalışıyorum. Bu yanıyla Twitter’ı bir haberleşme aracı olarak kullanıyorum ama işin cıvığını çıkarmak isteyenlere de bir şey demeyeceğim. Sonuçta önünüzde sonsuz bir alan var Twitter’da. Bir anlamda da kendi kendine konuşmak gibi bir şey Twitter, boş yere gevezelik etmek gibi. Öte taraftan minimal metne ilgi duyan yazarlar içinse birebir. Mesela Benjamin yaşasa Twitter kullanır mıydı, Adorno ne düşünürdü? Facebook kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız resmi adresiniz nedir? Yıllar önce bir hikâye okumuştum. Bir fotoğrafçı. Ve en sevdiği iş portre fotoğrafları çekmek. Böyle binlerce yüz biriktirmiş. Sonra oturmuş onların altına hayali yaşamlar uydurmuş, üç beş satır yazmış saklamış. Fotoğrafçının torunu da yıllar sonra dedesinden kalma …

Devamı »